Jak řešit nespavost 18měsíčního dítěte?
Zdravím, řešíte nějak když dítě nechce spát? Malá má 18 měsíců, ráno vstává v 6:30, poté jde spát lehce po 12, spí 1,5hod a večer jde ve 20:00 ale každý večer tam s ní jsem 2 až 2,5 hodiny než usne. Zkoušela jsem hladit, ale nechce, číst pohádky taky ne jelikož si pořád stoupá a knížku mi bere a když jí ji nedám tak má 20min záchvat, už jsem několikrát zvýšila hlas aby si lehla a spala, buď řve nebo začne dělat naschvály a skotačí v postýlce s plyšákem nebo dekou. Zkoušeli jsme jít dřív i později ale u ní platí že čím později jde spát, tím snad pozdějš usne, a ráno má budíček už 5:00
Podle mě je to jedno z klasických období. Nezbývá než vydržet. Odpoledne ji nedělá problém usnout? Od 2 let dcera nespala vůbec a v tom roce a půl začala už denní spánky občas vynechávat.
@hennrietta Odpoledne právě ne, to si lehne a během 10min je tuhá, někdy i dřív
@anonym_autor v 18 mesicich se mi pres den uz dcerku nepodarilo uspat. Od narozeni mela denni spanky pouze v kocaru venku na prochazce. A kdyz jsem s ni bojovala asi 3 nebo 4 dny v kuse , a ons presto neusnzla, tak jsem se na to vyprdla a zavedla jsem poobedovou pohadku doma. Pul hodiny az hodinu koukala na maxipsa fika a pak byla zas ok az do vecera. Usinala po 21.h (taky to bylo uspavani nekdy i na hodinu) a vstavala v 6 rano😅
@anonym_autor v 18 mesicich se mi pres den uz dcerku nepodarilo uspat. Od narozeni mela denni spanky pouze v kocaru venku na prochazce. A kdyz jsem s ni bojovala asi 3 nebo 4 dny v kuse , a ons presto neusnzla, tak jsem se na to vyprdla a zavedla jsem poobedovou pohadku doma. Pul hodiny az hodinu koukala na maxipsa fika a pak byla zas ok az do vecera. Usinala po 21.h (taky to bylo uspavani nekdy i na hodinu) a vstavala v 6 rano😅
@konidana to by u nás neprošlo, ona když spí jen hodinku nebo min je hrozně nevrlá celý den, nejí, nic ji nebaví, když jdeme na hřiště tak se jen vzteká zatímco jiné dny kdy je vyspala se směje a hraje si, je hodná, fakt je znát když spí jen hodinku, nedokážu si představit že by nespala vůbec, ten den kdy spala necelou hodinu šla i dřív do postele tak usínala snad ještě dýl než normálně:(
@anonym_autor Tak pak vytrvat. Dětem jsem nikdy spánky neupravovala a nebudila je, když to nebylo potřeba. Zkusila bych jí dát spát později třeba v 20:30 a kdyby ani to nepomohlo, tak prostě vydržet. Jsou děti, kterým se spánky hodně mění.

Podle mě je to jedno z klasických období. Nezbývá než vydržet. Odpoledne ji nedělá problém usnout? Od 2 let dcera nespala vůbec a v tom roce a půl začala už denní spánky občas vynechávat.