icon

Jak řešit noční buzení po nemoci u kojence?

24. říj 2025

Ahoj holky mám holku jedenáct měsíců a celou dobu spala asi od 21.00 do 6.00. Spala celou noc, nebo se budila kolem 4.00.
Před měsícem měla šestou nemoc a už se začla b,udit každou hodinu s placem. Oukej dostala cipky a najednou vyrostly první jedničky a zase se budila každou hodinu s placem. sje to už asi měsíc a pořád se budi jsrm vyčerpaná, celé noci pokoji, protože ji nejde uspat jiným způsobem strašně, už nemůžu,☹
Kojit jsem uz přestával, tak 3x za 24 hodin, ted je to noční mura. Ve dne dvakrát, v noci i sedmkrát.

1pomnenka
24. říj 2025

To budou zuby, ty dokážou potrápit.

miryp
24. říj 2025

To bude jedno k druhému - rekonvalescence po šesté nemoci, růst zubů, možná se tam připletl i nějaký růstový spurt a v neposlední řadě je to období, kdy dochází k výrazným posunům v psychomotorickém vývoji. To vše se odráží na psychice dítěte, kvalitě spánku a zvýšené potřebě být v kontaktu s mámou. Je to normální, patří to k tomuto věku, přejde to někdy v budoucnu. Budeš se muset naučit odpočívat jinak - využívat chvíle, kdy dítě spí, pro svůj vlastní odpočinek, naučit se kojit v poloze, při které si odpočineš, pak také pomáhá předat dítě tatínkovi, aby šli na procházku sami a ty se dospíš... Vlastně jsi šťastná žena, když ti dítě prvních 10 měsíců spalo tak pěkně. To řada z nás nepoznala. A věř, že když si teď po měsíci myslíš, že už nemůžeš, ve skutečnosti toho zvládneš daleko víc.

autor
24. říj 2025
@miryp

To bude jedno k druhému - rekonvalescence po šesté nemoci, růst zubů, možná se tam připletl i nějaký růstový spurt a v neposlední řadě je to období, kdy dochází k výrazným posunům v psychomotorickém vývoji. To vše se odráží na psychice dítěte, kvalitě spánku a zvýšené potřebě být v kontaktu s mámou. Je to normální, patří to k tomuto věku, přejde to někdy v budoucnu. Budeš se muset naučit odpočívat jinak - využívat chvíle, kdy dítě spí, pro svůj vlastní odpočinek, naučit se kojit v poloze, při které si odpočineš, pak také pomáhá předat dítě tatínkovi, aby šli na procházku sami a ty se dospíš... Vlastně jsi šťastná žena, když ti dítě prvních 10 měsíců spalo tak pěkně. To řada z nás nepoznala. A věř, že když si teď po měsíci myslíš, že už nemůžeš, ve skutečnosti toho zvládneš daleko víc.

@miryp Zapomnela jsem říct že i toho řve nebo kňučí. Dnes řve celý den.

miryp
24. říj 2025
@anonym_autor

@miryp Zapomnela jsem říct že i toho řve nebo kňučí. Dnes řve celý den.

@anonym_autor i to s tím úzce souvisí. Prořezávání zubů bolí, psychická nepohoda je zase provázena emocemi a takto malé děti nemají moc možností, jak ty emoce ventilovat, takže jsou v tu chvíli prostě hodně uplakané. A nebo na ni něco leze, mohla v důsledku oslabené imunity po šestce někde něco chytit. Koupila bych nějaké mazání na zuby, kontrolovala teplotu a obrnila se trpělivostí.

hennrietta
24. říj 2025

Zuby, růstový sport, spánková regrese.
Taky máme období, kdy prospí celou noc nebo se vzbudí jednou a pak jsou noci, kdy každou hodinu podávám dudlík, uspávám a jsem vyřízená.

autor
25. říj 2025
@hennrietta

Zuby, růstový sport, spánková regrese.
Taky máme období, kdy prospí celou noc nebo se vzbudí jednou a pak jsou noci, kdy každou hodinu podávám dudlík, uspávám a jsem vyřízená.

@hennrietta chcipam, Panadol zabere na 4 hodiny, kupodivu zabral Calgel, google řekl, že je nejoblibznejsi😀

martivit92
25. říj 2025

@anonym_autor držím palce, to přejde. Já nespím už 6,5 měsíců 🤣 (malý je kojený a budí se mi pořád co 1-2h) , teď rostou zoubky a budí se teď co 30min až hodinu, takže je vlastně přisátý celou noc na prsu, to je jediné co ho uklidnlňuje, před měsícem měl covid, takže to bylo obdobné. Přeji pevné nervy a mnoho sil 🍀♥️

autor
27. říj 2025
@martivit92

@anonym_autor držím palce, to přejde. Já nespím už 6,5 měsíců 🤣 (malý je kojený a budí se mi pořád co 1-2h) , teď rostou zoubky a budí se teď co 30min až hodinu, takže je vlastně přisátý celou noc na prsu, to je jediné co ho uklidnlňuje, před měsícem měl covid, takže to bylo obdobné. Přeji pevné nervy a mnoho sil 🍀♥️

@martivit92 Klobouk dolu, mě to prostě nebaví.

ladyhacek
28. říj 2025
@anonym_autor

@martivit92 Klobouk dolu, mě to prostě nebaví.

@anonym_autor v 15 měsích se synovi prořezávalo 6 zubů - 3 měsíce > jedl pouze lipánky a jinak byl kojený, v noci se budil každou hodinu, a zvládli jsem to. Chápu, že je to těžké, ale utěšujte se, že i pro vaše dítě které trpí bolestí je to hrozné. Nedávno se mi přořezávala osmička, cítila jsem to, je to nepříjemné a pak jsem do toho dostala zánět a myslela jsem, že se zblázním - raději rodit! Takže plně s malými cítím.
Přejde to, ale chce to čas