Jak řešit počůrávání dítěte ve školce?
Hezký den všem. Syn teď nastoupil do školky. Jsou mu čerstvě tři roky. Do školky se těší, ráno občas trochu fňuká, když ho tam odvedu, ale odpoledne se mu zase nechce domů 😃 Má moc rád paní učitelky, jídlo mu tam chutná, líbí se mu dětské hřiště, které je součástí školky. Vše super, až na jednu věc. Počůrává se tam. Je už dávno odplenkovaný i na noc, nehody se mu doma nestávají. Ale ve školce se tak 2x-3x denně počůrá 😐 Není schopný si tam dojít sám na záchod nebo si říct paní učitelce. Už nevím, jak mu to vysvětlit 😔 Řešil někdo něco podobného? Je to jenom takové období, které brzy přejde? Je to tou adaptací na nové prostředí? Nevím si už rady. Předem moc děkuji za odpovědi. 😊
Jj vydrž, první rok byl i u nás v tomto směru náročný, dej mu čas a dostatek oblečení na převlečení. Držím pěsti.
@lentilka0123 je tak zabrany hrackama, že tohle prostě zapomíná. Domluv se s ucitelkama,at ho každou hodinu nebo kazdou druhou hodinu vezmou na zachod a vycura se. Nam se to stavalo také. Domluvila jsem se s učitelkou, že je (dvojčata) vzdy v 9.30 vezmou na zachod a bylo po starostech. Kluci chodili jen na dopoledne. Když tedy nechodi všechny děti hromadne a musi si sami rikat.
U nás se malé děti dávají čůrat. Ale hlavně na to má fakt nárok, sedne si to neboj.

Je maličký, má narok, je toho na něj moc. Nastoupil do školky a hned do odpoledne, nové děti, učitelky, prostředí.
Mám ve školce stejné staré dítě a nosí natahovací pleny, stejně jako asi většína děti ve třídě. Učitelky je berou pravidleně čůrat a když se počůrají, tak jim prostě dají čistou plenu.
Osobně bych zkusila domluvit ty natahovací pleny.
Mě se takto ve školce počůrával čtyřleťák, doma už dívno bez plen. Tam se to řešilo tak, že ho učitelky brali častěji čůrat.