icon

Jak řešit problémy s nejezením u sedmnáctiměsíčního dítěte?

marie_nn
26. srp 2022

Ahoj jdu si pro útěchu je na tom někdo podobně? Syn tomu od začátku příkrmů moc nedával, občas si něco dal, jinak se kojil.. ale rikala jsem si, že do roka stejne jen ochutnává, jenže ono se to nezměnilo ani po roce🙃 prostě má den kdy si neco málo dá, jindy má den kdyby nesnedl nic a jen se kojil!! Dokaze se kojit nonstop.. Proste mu jídlo nechybi.. Jen kdyz my něco jíme tak prijde, ochutná, ale že by se toho mel pořádně najist se říct nedá.. Vážně už pres rok řeším jeho nejezeni.. Kojit prestat nechci, má to pro nás spustu vyhod, uspavani, uklidnění.. Ale s tim jidlem je to fakt boj. Kolikrát proste pro nej ani nevarim protoze vim ze by to bylo zbytečné 🙃ma par oblíbených jidel kterych sni o trochu vic ale taky jak kdy. Na váze nikdy nestradal.. Ted ma 12 kg ale proste jen z toho mlika😀je to na palici holky..

me_druhe_ja
26. srp 2022

@marie_nn budou mu tři v listopadu. Nekoji se od 8,5m. A nejí. Pohybuje se mezi 12-12,5kg. Každé, opravdu každé jídlo do něj cpu naprosto nevychovnyma prostředkama. Pořád mě to sere, každej furt akorát řeší jak je hubenej a že s tím mám něco dělat. Co asi? Už tak do něho jídlo cpu násilím. Neexistuje, že by se byť jednou jedinkrát sám s chutí najedl. Nikdy. Neudelam nic no ....

luhana
27. srp 2022

@marie_nn
Mám též doma nejedlíka. Včera měl 17m a jídlo je každodenní boj. Jen by se kojil, ve dne v noci. Má 11,5 kg. Mě už ale kojení zmáhá a v noci je mi protivné, jsem už prostě unavená. Přes den za ním běhám s jídlem, aby snědl aspoň kousek, protože v jídelní židličce mi jídlo akorát rozháže všude kolem. Radu nemám, jídlo mu prostě nic neříká. Sní max banán, kousek melounu a toď vše 🤷‍♀️

tasimia
27. srp 2022

@marie_nn malá ma dva roky a je nejedlik. Za zu dobu jsem se naučila to do ní necpat, vzdala jsem to, nachystám ji ovozel misku, třeba tousty, nebo nakrájený chlebík z pomazankou atp. A je to na ní. Pokud Vařím něco nám koreneneho, tak ji sfouknu nejakou rychlovku, kterou stejně povětšinou nesni. Žije ze vzduchu :D. Ale pud sebezáchovy má, takže když má hlad, řekne si.
Nedávno mela 10,5kg.
Ze začátku jsem opravdu byla nešťastná, že nejí, byly dny kdy snedla mandarinku a půlku jogurtu a na vše pak dělala, ze nechci a ne a večer si dala 20-30ml mléka a toť vše. Pak jsem si řekla, ze to kašlu, nebudu ji roztahovat žaludek na sílu, prospívá, krev a vše má v pořádku, tak je to na ní.

michaela666
27. srp 2022

Malá obědy a všechno vařené bojkotovala od 8 měsíce až do nedávná. Ani neochutnala, jen otočila hlavu a zavřela pusu. Teď od pondělí je najednou jako vyměněné dítě. Pořád se dožaduje něčeho.Nestačím zírat, ale oběd si dá i dvakrát - jednou se mnou v poledne před spaním a pak když tatínek dojde z práce. Jak byl dřív cirkus když jídlo dostala, tak teď je když ho nedostane.
Vím jak je to náročné a k zlosti, ale vydrž a nabízej. Třeba se to jednou zlomí. Od začátku byla na UM, příkrmy jsme začali v 5 měsících. Teď v 19 měsících váží 9kg.

pipi_puncocha
27. srp 2022

U syna se to zlepšilo až po druhém roce, kdy jsem přestala kojit. Do jednoho roku byl fakt jen kojený, nesnědl nic, mezi prvními a druhými narozeninami to bylo jak u vás, boj, nic nechtěl, na prsu ale celou noc. Po odstavení se rozjedl, teď má 2 roky a 9 měsíců a jí snad víc než já. Není pro něj problém svíčková se 4 knedlíkama. Chce to prostě čas. Pokud je dítě jinak zdravé, tak bych to neřešila víc, než je nutné a nechala to plynout, ono se to poddá. Ale vím, jak moc psychicky náročné to je.

marie_nn
autor
27. srp 2022

@luhana no tak tohle jsem potřebovala slyšet 😀😀 ze tp ma nekdo podobně, jj jídelní židlička mi stoji v kuchyni na odkládání věci, taky za nim musim litat nedejboze aby jedl a jeste seděl v zidli, to bych chtěla uz moc😀

ferda90
27. srp 2022

@marie_nn Ahoj, máme to podobně. Filípek má rok a půl,váží nějakých 9280 g a 78 cm. Je kojen na požádání. Jídlu moc nedal. Teď je to lepší, ale taky má vybraná jídla co sní a co moc ne. Občas jsou, dny kdy by se snad jen kojil a nic moc nejedl. Jedlík to opravdu žádný nebyl, ale časem se to zlepšilo. Bude to drobný klučík. Navíc je docela akční, pořád litá, běhá 🙂

luhana
28. srp 2022

@marie_nn
Úplně tě chápu, že je to na palici. Taky tu jeho nežravost řeším denodenně. Nakoupila jsem si několik kuchařek s recepty pro děti, ale je to marné. Můžu si to tak akorát sníst sama 🤦‍♀️🤷‍♀️🤣 Upínám se k tomu, že po odstavu se to zlepší, prozatím k tomu ale nemám odvahu. Prsem uspávám a uklidním, když je potřeba. No nejsi v tom ale sama 😁🍀

marie_nn
autor
30. srp 2022

@luhana no.😄 Jak máš starého prcka?

luhana
30. srp 2022

@marie_nn
Tak jak ty, má 17 měsíců.

marie_nn
autor
30. srp 2022

@luhana no tak to jsem na jednu stranu ráda, že je na tom někdo stejně. I co se týče toho kojení 🙋‍♀️ taky nemám sílu to ukončit😄❤️