icon

Jak řešit problémy s nekakáním dvouleté dcery?

gransgirl
6. bře 2026

Už si nevím rady nekakala týden takže jsem šly k pediatrovi ten nám napsal klystýr do nemocnice protože prostě nechce kakat. Ona furt běha řve že chce kakat ale na nočníku být nechce ale do plenky taky nechce to chce na nočník na nočník si sedne ale začne brečet že nechce kakat a tím to skončí. Prostě ani se nesnaží nechce zatlačit nic. Máme forlax a máme čípky pro dospěli co nám napsali v nemocnici protože po dětských ani tuk to prostě rozchodila. Ale jako jsou to 2 dny a už je to tu zase točí se ale kakat nechce po čípku si prdne a něco třeba trošku pustí ale jako pak zase chodí a říká kakat. Stravu jsem upravila honím ji s pitím aby co nejvíc pila ale jako ona to má řídké ale když nechce zatlačit tak samo to prostě nepůjde.Uz jsem zoufalá protože ji přece nemůžu každý týden vozit na klystýr je to stres jak pro mě tak hlavně pro ni.Vysvetluju do zblbnutí,uplacim prostě cokoliv že se může vykakat do plenky nebo do vany že se nebudu zlobit jen ať kaka

zmrzlinka
6. bře 2026

@gransgirl v lékárně se dají koupit mikroklistisry pro děti.Nemusite běhat do špitálu.Date to klidně doma.
Chce to hlavně klid a pravidelně ji vysazovat na WC nebo nočník.Uprava stravy a Forlax pravidelně.

ivona67
6. bře 2026

Klystýr není dlouhodobě dobré řešení, tělo si na to zvykne.

titina12
6. bře 2026

Dcera od 2 let taky nechtěla kakat dokonce nám nekakala 10 dní nechala jsem to být když uz to hlava neudržela vykakala se , řešili jsme to 2 roky i s psycholožkou a ta mi řekla ať se vubec o tom nebavíme, nechválíme za bobek prostě do toho dozraje 🙂 a muzu říct ze je to lepsi a lepsi 🙂

hennrietta
6. bře 2026

Dcera to při odplenkování měla také. Ten blok trval snad měsíc a půl. Šílený.. Kadila jednou za 3-4 dny. Čípek jsem jí dala (bohužel po dobrým to moc nešlo) vždy ten 3. - 4. den, kdy si stěžovala, že jí bolí bříško a potřebuje kadit. Ten den jsem s ní ani nemohla nikam jít, jak pořád něco zkoušela. Čípek dostala třeba dopoledne a pak se vykadila až pozdě večer. Stala se nám i příhoda, že první čípek dostala ve 2 odpoledne, někdy i 2 kusy a v 11 v noci ji vzbudil až bobek v plínce.
No, pak začala aspoň kakat do kalhotek (bylo mi to jedno, byla jsem šťastná, že se netrápí a jde to ven) a po každém kakání neutírat, ale vysprchovat.
Zkoušela nočník, záchod, plenu, v šedé, ve stoje,... A pomohl jen čas. Forlax vůbec nevypila.

eliss232
Dnes v 08:10

Možná bych ještě zkusila znovu probrat s pediatrem dlouhodobější dávkování Forlaxu, aby se to celé zklidnilo a nemusela jsi řešit čípky pořád dokola. A opravdu bych ji teď nechala klidně i tu plenku, pokud by to pomohlo ten blok prolomit.