icon

Jak řešit problémy s příliš aktivním pětiletým synem?

17. říj 2022

Ahoj holky. Jdu se sem vypsat a i pro radu. Mam syna kteremu bylo letos v cervnu 5 let. Posledni dobou zacal bejt kluk fakt jak vymenenej. Co si tak vsimam zacal bejt zakernej (ublizuje sourozencum, vsteka se, neumi odpovidat, zacal bejt vybusnej.) Taky mi zacal malo jist a malo spat. Neposedi, vsemu se smeje, dela naschcaly, nekdy me opravdu vytoci ze sem fakt zla. Nekdy mu dam i pres zadek. Nekdy mu zakazu tv, telefon. Nekdy volam jeho babicce a stezuju si aby mu jakoze vynadala proc tak zlobi ale nic nezabira. S nikym si nevydrzi hrat nebo povidat normalne. Bud zacne ublizovat nebo zacne s tim dotycnym mluvit hnusnym tonem a dochazi i na sproste slova a nadavky. V cz jsem s nim chodila k psychologovy s ADHD jenze ta mu predepsala leky po kterych mi pripadal jak nafetovanej tak sem mu je prestala davat. Nemohla sem se divat jak byl po nich utlumeny. S jeho otcem neziji od jeho roka a pul. Nikdy jsem nebyla ten typ ze bych mu nerikala kdo je jeho tata atd pac si ho sam pamatoval a pamatuje. Mam strach ze ma neakej blok skrz jeho otce protoze se na neho furt pta a chce mu volat a furt mi rika aby sme sly bydlet zpatky s tatou ale to nejde protoze mam pritele se kterym jsem 3 roky mame spolu miminko atd. Vubec nevim jak tuhle situaci resit. Prosim mam tu neakou zkusenou maminku ktera by poradila? Bojim se ze mi z neho vyroste neake monstrum co nedokaze mitt rad 😭

bereni
17. říj 2022

A resila jsi s lekarkou, ze je utlumeny po lecich aby zkusila zmenit medikaci nebo jsi bez konzultace leky proste vysadila? S ADHD se musi pracovat a ne to upozadit. Jinak v 5 letech muze jit klidne o zarlivost a chteni pozornosti, mate mimino jak jste jej pripravili na prichod sourozence? Mas nejaky den kdy se mu venujes maximalne a o mimco se postara pritel? Podle me trpi nedostatkem pozornosti a vyhledava pozornost jinak treba jak popisujes. Deti neresi zda je pozornost negativni nebo pozitivni…

bereni
17. říj 2022

Jinak doporucuji detskou psycholozku, ktera muze objevit zakopanyho psa a poradit konkretni veci jak resit situaci.

vikinkav
17. říj 2022

Nejsem zadny odbornik, jen si rada ctu o vychove, a napada me, ze treba vola po nejakych hranicich od muzskeho vzoru, ze by potreboval otce nebo nevlastniho otce, ktereho muze respektovat a nasledovat. Nedavno jsem narazila na Dovychovat a tam hodne rikaji, ze kluci predevsim do 6 let to proste potrebuji, s nekym bojovat, vedet kdo je silnejsi a kdo slabsi atd.

jjasmina
17. říj 2022

Naprosto sdílím názor s
@bereni, ale vysadit mu hen tak predepsane léky mi moc rozumne teda nepřijde