icon

Jak řešit společné spaní s dětmi a uspávání?

10. dub 2024

Ahoj ženy, jdu si k vám trochu vylít srdce a třeba mi někdo poradíte. Jsem už zoufalá a nějak se nám to doma trošku hroutí. Máme dvě malé děti 3,5l a 5,5m. Starší dítko s náma spí od narození až na pár výjimek. Spí mezi námi ve velké posteli. Má ve svém pokojíku postýlku ale nějak se tam nehrne (krom hraní). Dřív jsem uspavala já a po narození druhého to přešlo na tatínka. Když se narodil druhý spala jsem s ním první dva měsíce v jiném pokoji , jenže starší začali být smutno, začala mě i víc odstrkovat a žárlit. Takže jsem se sebrala a přestěhovala se zpět do ložnice i s postýlkou. Postýlku mám přiřazenou bez bočnice přímo k posteli. Ano dalo by se to ale i přesto jsem z toho spaní úplně ve stresu a nevím jak to řešit do budoucna. Respektive vím ale nechci straší dítě odhánět 🙄.
Problém opět nastává v uspávání. Tatínek už je z toho unavený. Nedivím se. Každý večer uspává hodinu tím že s ní leží... A většinou už ani nevyleze. Zuří že by měla jít už k sobě m že by si třeba taky večer rád pustil film atd atd. Což chápu. Je s ním domluva a jede dál v režimu co je. Jenže mega problém nastává když je mimo domov a je to na mě. Situace kdy ležím s dvěmi dětmi v posteli je teda příšerná. Mladší se kojí, do toho zuří že mu vypadlo prso z pusy a z druhé strany výčitky že chce obejmout obouma rukama, že jí nemám ráda protože jí jen držím jednou rukou. Že buďe plakát prostě jsme se k ní otočila zády ( neb kojím) atd atd. Jenže nakonec neusne nikdo. Budí se navzájem. Dokud nepřijde tatínek a opět si to nerozdělíme 😶. Připadám si fakt neschopná. Že nedokážu uspat dvě děti a v tu chvíli ani to jedno protože ho budí to další 🥵. Říkám si že jsme neschopná. Žejsem na to krátká.
Tak moc si říkám když by starší šla do pokojíku jak by to bylo lepší ale evidentně se nic nekoná 😭😭😭. Asi zešílím. Začínám se dostávat do fáze že si říkám že jsem si možná zadruhé neměla pořizovat. Samozřejmě ho miluju ale mám pocit že je vše postavený na hlavu.

Strana
z2
lenka3p
15. dub 2024

Já jsem pracně odnaučila osmiletého lézt za mnou do ložnice a začala chodit dvanáctiletá 🙊

dixi86
15. dub 2024

Moje děti jsou od sebe 2roky, taky to bylo peklo, vlastne vetsinou jeste je :D spi stale se mnou, tatinek uspaval jen par chvil, jinak jedu už 8.rok. Je to peklo, ale je to chvilka s nima a tu mi nikdo nevezme. Starsi spaval u sebe, i by spal, ale pri nemoci ja pak litam mezi detma a nevyspi se nikdo. Ja uz vubec ne, takze spim a uspavam stale i skoro 6letou a 8leteho. Jinak doporucuju unavit a hlavne uspavat napres jedno a pak druhe...pokud to nejde dohromady. Ale urcite bych stariho ted ani po nejake chvili neodsunovala, zpatky to nevezmete a prcek si to spoji s mladsim.

nat
16. dub 2024

Tak je jasné,že se úspěch nedostaví hned a je to jen o trpělivosti,ale pokud nechcete skončit na psycharne a nebo s antidepresivy,dát dítko do pokojíku nastavit nějaká pravidla a ono si to sedne,ale mě osobně přijde,že nejste přesvědčena ji dát pryč a proto si s tím nevíte rady...

Strana
z2