icon

Jak uspat dítě, aby při tom neplakalo?

22. zář 2025

Ahojky,
Jak uspat dítě, aby u toho neřvalo?🤣 ja vím, ze je každé jine, ale mi asi šibne. Dcerka, 14 měsíců.
Uspávaly jsme kojením, ale bohužel uz to možnost není. Na um taky není.
Vecer pýžko, pohádka, pomazlit se všemi a jdeme na křeslo (takový to houpací z ikea), napije se chvilku kouká, a začne řev. Dudlíky odmítá, mluvení, ššš a zpívání ji pak podle mě akorat ještě víc vysírají.. že by jsme ji dali do postýlky neexistuje. Jak usínají vaše děti ?
Asi to je jen období a je potřeba to zvládnout, ale mam ještě starší dceru, a bohuzel se u nás zvuk dost nese.

autor
22. zář 2025

Plus se mi samozřejmě nelíbí, že usne z toho řevu nakonec a je z toho akorát hotová ona i já.

pipi_puncocha
22. zář 2025

Každé dítě preferuje něco jiného, jednoho jsem do 3 let uspávala v nosítku, jinak to nešlo… Takové ty obecné rady jsou změnit způsob a dobu (může být už přetažená, nebo naopak ještě málo unavená). Denní spánek usíná jak?

autor
22. zář 2025
@pipi_puncocha

Každé dítě preferuje něco jiného, jednoho jsem do 3 let uspávala v nosítku, jinak to nešlo… Takové ty obecné rady jsou změnit způsob a dobu (může být už přetažená, nebo naopak ještě málo unavená). Denní spánek usíná jak?

@pipi_puncocha cca 12:15-14:30
V nosítku už nesnese být

cilkat
22. zář 2025

A lehnout s ní do postele? mě by asi vadila ta představa usínání v křesle. Staršího jsem uspávala skákáním na míči, ale ten byl trochu jiná liga ( celkově narušený spánek), mladšího jsem si vzala do postele, položila na rameno a houpala/třásla tím ramenem... Taky to ne vždy bylo "hladké", ale šlo to.

autor
22. zář 2025
@cilkat

A lehnout s ní do postele? mě by asi vadila ta představa usínání v křesle. Staršího jsem uspávala skákáním na míči, ale ten byl trochu jiná liga ( celkově narušený spánek), mladšího jsem si vzala do postele, položila na rameno a houpala/třásla tím ramenem... Taky to ne vždy bylo "hladké", ale šlo to.

@cilkat vubec, nase postel znamená ze leze tam a zpátky a kdyz se ji pokusím přitulit, tak se začne drápat pryč . Jinak je celkem kontaktní a mazlivá ..

cilkat
22. zář 2025
@anonym_autor

@cilkat vubec, nase postel znamená ze leze tam a zpátky a kdyz se ji pokusím přitulit, tak se začne drápat pryč . Jinak je celkem kontaktní a mazlivá ..

@anonym_autor Chápu... mno, občas jsou prostě období, kdy "to jinak nejde". Držím palce.

konidana
22. zář 2025

@anonym_autor dcera mela take takove obdobi nekdy mezi rokem a dvema, kdy uz jsem ji nekojila ale jeste nemela sourozence. Trvalo to nekolik mesicu (mozna jen jeden) a proste vecer pri ulozeni do usnuti nekolik minut rvala a ja s tim neumela udelat vubec nic. Byla jsem tam s ni, u ni a ona rvala az usnula. . Bylo to fakt par minut. Dve nebo 5, vic nez 10 urcite ne. Pak to zas samo preslo.

konidana
22. zář 2025

@anonym_autor u nas byl spoustec ulozeni do postylky, ale mimo postylku by neusla vubec, a klidne jeste hodinu nebo i dve by nekde behala ci lozila. Takze jsem tech par minut s ni vzdy vydrzela.

malytlustyhroch
22. zář 2025

@anonym_autor u nas fungovalo (a u vas fungovat nemusi), ze jsme zacali zpivat docela rytmicke a nespaci pisnicky a pak postupne prechazeli k tem pozvolnejsim nudnejsim vic ukolebavacim. No, teda s jednim batoletem to fungovalo, druhy naopak zacalo rvat, jen co jsem zkusila zpivat 😆, ma asi hudebni sluch, tak tomu jsme pousteli vaznou hudbu, treba Vltavu 😅 , protoze jak se zacal nudil, tak se rozvzteklil, vriskal a narusilo to i nasledny spanek.

ukki
23. zář 2025
@anonym_autor

@anonym_autor měli jsme přesně takové období, strašně mi to lezlo na nervy, ale nepřišla jsem na nic jiného, než jí nechat se potulovat po posteli, až se nakonec sama rozhodla, že usne

izz76
23. zář 2025
@anonym_autor

@anonym_autor A jak dlouho bude lézt tam a zpátky? Asi bych ji nechala ať leze,dokud neodpadne.

pipi_puncocha
23. zář 2025
@anonym_autor

@pipi_puncocha cca 12:15-14:30
V nosítku už nesnese být

@anonym_autor já jsem spíš myslela, jakým způsobem v to poledne usíná - jestli to je v pohodě a bez pláče doma v posteli, nebo jestli nějak jinak (v kočárku…)

wladimira
23. zář 2025

@anonym_autor my uspáváme v kočárku a pak přendám do postele …

autor
24. zář 2025
@pipi_puncocha

@anonym_autor já jsem spíš myslela, jakým způsobem v to poledne usíná - jestli to je v pohodě a bez pláče doma v posteli, nebo jestli nějak jinak (v kočárku…)

@pipi_puncocha jo takhle, v kočárku, ale na večer to možnost není

misha31
26. zář 2025

My nejdriv na gymnastickem mici, pak v naruci - tancovacka s hlasitym zpevem a nyni si na me proste jen lehne na gauci a proste do 5min odpadne v tichosti. Kazde dite je jine no