icon

Jak uspat dítě při večerním uspávání bez držení na rukou?

janula90
28. led 2025

Dobry den,chci se poradit.Mam dceru skoro dva mesice,jsme na UM.Pres den si dcera da mlicko,chvili kouka pak usne,vzbudi se bud na mliko a nebo pozoruje okoli.V 17:30 koupeme(vetsinou obden),pak dame mlicko kolem 18h(120ml) a davame do posztylky...A pak to zacne,nechce spinkat,chce byt jen na rukou,dudlil taha jako by vubec nejedla,takze kolem 20h dame mlicko(90ml),ale stale to nepomaha,vzdycky usne tak na 5 min a ve 22 dostane dalsi mlicko(90ml) usne a spi....prosim poradte jak to udelat abych kazdy vecer nemela dceru na rukou....pekny den

mamikajuli
AMBASADORKA
28. led 2025

@janula90 Ahoj, mám stejně starého syna a je hodně kontaktní. V kočárku nebo položený sám v posteli vydrží spát chvilku (fakt někdy pár minut) a pláče, u mě by spal v klidu hodiny. Je to náročné, ale vlastně úplně přirozené. Malá tě prostě potřebuje (čtvrtý trimestr) - co třeba zkusit nosítko nebo šátek?🙂

me_druhe_ja
28. led 2025

@janula90 me přijde extrémně brzo v 18h. Akorát se pak zbytečně trapite. Hlavně takhle malé děti stejně neumí mít žádný režim, každý den je jiný (cest výjimkám). Moje děti první měsíce na noc usínali až mezi 21-23, někdy až půlnoc. Postupně si režim nastavili sami, přirozeně. Ale to byli už daleko starší

anezzzka36
28. led 2025

Je to úplně normální. Prostě chce být s tebou 🙂 A já bych jí to samozřejmě umožnila, je to přirozené.

kristyn86
28. led 2025

Nechala bych ji po koupani s vami a vse trochu posunula. Koupala bych pozdeji,pak bych tulila a spat bych dala taky pozdeji. Nemusi byt unavena 18 h se mi zda strasne brzy. V tomto veku jsem davala k nocnimu spanku treba kolem 21h. Kolem 18 h si davaly spis sloficka.

misha31
28. led 2025

18h extra brzo, takhle male miminko je sice dobre ucit, ze existuje noc, ale resila bych to treba od 21-22hod a vekem postupne zkousela ukladat drive. Jinak rocniho syna mam na ruce hodne, na uspavani, pres den - podle jeho potreby. Neni me jedine dite a i s nim pracuji, varim, da se vse.

jijulka
28. led 2025

jsou mu 2m, většinu své existence strávil ve spojení s tebou, tzn je jasný že chce být pořád v bezpečí. Je to dítě ne panenka. A miminka se holt chovají. Vyroste z toho.
Varianta B, pokud ho nechceš mít na rukou, tak ho odlož do postýlky a nech ho vyrvat.

terel
28. led 2025

My to tak měli přes den… spinkal jen u mě v nosítku, naučila jsem se tak fungovat. Ale byl to boj. Večer jsem dělala víc UM a co vypil to vypil, zbytek jsem vylila. Jinak na noc hodně pomohla zavinovací kuklička.