Jak zavést spací režim pro 2,5 leté dítě?
Ahoj holky, už jsem trochu grogy. Nevím, jak nastavit režim mé 2,5 leté holčičce. Mám ještě půlročního klučíka. Kolem 19h30 uspím malýho v kočárku. V posteli, ani postýlce, kterou máme vedle postele, ho neuspávam, protože tam pak uspávám i starší a protože dělá většinou scény, tak ho prostě vždycky vzbudí a můžu malýho uspávat zase další hodinu. Děti, já i muž spíme v ložnici. Poslední dobou malá už nepotřebuje spát ve dne. Takže, vstává kolem sedmé ráno nespí celej den a donedávna to bylo tak, že kolem 18-19hod usnula a spala zase až do rána... Jenže poslední dobou nechce večer vůbec spát. Ono je 21 hod a ještě tu lítá a já se už třeba hodinu snažím jí uspat. To už mi tečou nervy, protože to jsou scény! Takže pak nastupuje chlap, někdy to dá a uspí jí, někdy to vzá a jdu jí zase uspávat já....... Vůbec nechápu, že není po14 hodinách unavená a že jí prostě do tý postele nedostanu. Chci, aby mi děti usínali do těch 20 hod, protože pak ještě musím uklízet ten děsnej bordel tady. To mi zabere minim. hodinu a pak konečně čas pro sebe!!! Jenže kolem 22-, max 22h30 musím jít spát, protoze se mi pak zase budí malej na mlíčko a vůbec bych se nevyspala...... NO prostě nevim co dělam blbě. Takže můj dotaz zní: Jak jí nastavit nějaký režim? děkuju moc za všechny rady
U nás to stejně, dcera 2,5 roku když nespí po O tak usíná běžné do pul 8 což je super ale jsem v 9 měsíců takže jsem ráda když spí, usíná po O úplně normálně ale pak vecer usíná kolem 22h. Nejvíc zabírá když je u mě v ložnici a usne i tak hned, ať spí nebo ne. Každopádně má svůj pokoj kde spí od miminka takže jí pak přenášíme a nebo usíná když jsem u ní v pokoji...
Mám sice mladšího chlapečka (18m) ale s usínáním taky bojujeme, snažím se aby měl nějakou tu rutinu takže po 18 večeře, koupání, chvíli skákání po posteli a spát jde okolo 19:30, všude tma, ležim vedle něj, nemluvím na něj, počkám až usne a prendavam do postýlky. Když se přetáhne tak to uspávání je pak klidně i na hodinu a půl či dvě, což mi zní jako tvůj případ. Zkus udělat aktivnější odpoledne, procházka venku ať se vyběha a unaví nebo zajděte na krátkou návštěvu třeba k babičce, nepoutej už odpoledne moc tv, lepší rádio... Jinak s tím úklidem ti už dávno může pomáhat - my společně vklízime myčku, podáva mi kolíčky na prádlo, uklízí si hračky a asistuje i při luxování, takže nechápu proč bys úklid měla nechávat až na dobu kdy bude spát...
Zkus dceru zapojit do domácnosti, uklízet si hračky, klidně ať ti pomáhá při věšení prádla nebo vaření (příborový nůž a zeleninu),když si toto děti osvojí tak dobrý. Syn mi minulý měsíc pomáhal při bramboracich...strouhal brambory na struhadle a pořád pozoroval kudy ta brambora padá,když se strouha 😂, kuchyň je lepší zábava než televize.je fakt,že jakmile jdu vařit tak oba jsou hned u mě a pomáhají mi,už mají oba dva svoje ostré nože,máme dětskou kuchařku,jen já čtu postup a děti vaří.toto dělali oba dva loni,synovi bylo 3,5 a dcerce 5,5 roku
@veronikav31 co to je za kuchařku 😊? Vypadá dobře,už delší dobu sháním kuchařku co by byla fakt pro děti..
@janina228 máme tuto kuchařku.recepty jdou upravit podle množství i surovin,ne všichni jedí všechno,ale to jde u všech kuchařek.me se líbí,že tam jsou obrázky s postupy

@luciaanaa určitě počítejte s tím,že začátky budou asi krusnejsí,bude odpoledne unavenej a protivnej.