icon

Jak zkrátit dobu uspávání dvouletého dítěte?

miminko2021
14. srp 2023

Ahojte,
Poraďte mi prosím jak zkrátit dobu uspávání u dvouletého syna.
Přes den i večer usíná nejdřív za hodinu , ale Vydří být vzhůru klidně i dvě dvě a půl.
Není to o tom že by měl málo energie, před den litá a při uspávání je unavený ale on si lehne, přituli se a leží, po 20 minutách nabere zas sílu a začne mě třeba pusibkovat nebo kopat nohama.
A nebo se zktrakta jen dvě hodiny tulí, hledá polohu, přetáčí se atakdale.....

Ještě víc vybít energie jsem taky zkoušela, větší zlo, byl pak pretazeny rozjetý a zklidnit ho trvalo mnohem déle.

Ano ráda se s ním tulim u uspávání a všeobecně vzato hodinka by byla super.
Ale je nemožné s ním něco přes den plánovat když jdeme po obědě např v 11 lehnout, on usne až před jednou, vztane ve tři a půl dne je zabité......

Prosím poradte co zabíralo vám, děkuji ☺️☺️

Strana
z2
lucieevita
17. srp 2023

@miminko2021 nedávat spát přes den. Z vlastní zkušenosti.. měla jsem to samé. První měsíc byla trošku protivnejsi, ale nic hrozného, pak se to zlomilo a vydrží úplně v klidu 12 h vzhůru. Večer uspávam 15 minut 😉 praktikujeme od necelých 3 let, ale vědět to, začala bych dřív. V noci spí 11 - 12 h v kuse😎

jerrabina
17. srp 2023

Naprosto chápu, taky mám takové dítě. Pomohlo mi stáhnout si hudbu o frekvenci 528 herzů. A nebo ještě lepší je já sama přemýšlet v tu chvíli správně, ony se ty mozkové vlny přenášejí, ale to je hrozná makačka a přestala jsem to praktikovat co jsem si našla chlapa se kterým teď jsem - to člověk už skoro uspal a ten *** udělal hluk a bylo to v tahu a já už neměla sílu na další kolo. A ten *** naprosto nechápal jak vyčerpávající práci dělám. A taky nechápal proč jemu nikdy neusne. No protože on u toho netahal balvany do kopce (jak já to nazývám).
Moje dcera přestává potřebovat poledni spánek až teď v 5 letech i když uspavani byl boj už od roka. Obávám se, že se tomu říká ADHD. Tohle je většinou ten první příznak (nemusí být, ale zatím to na to ukazuje. Nám se to začíná víc a víc vybavovat a teď v září jdeme na diagnostiku. Ale myslím že to je jen formální návštěva, dcera měla 75% šanci to zdedit a projevy jsou jasné. Ty doma, když někde je, tak ne, všichni (i ti co mají zkušenost) říkají že to dítě nemůže mít ADHD, krom těch, kdo s námi někde byli víc dní v kuse a s ADHD mají zkušenost. Ti mi naopak říkají, že je úplně ukázkový případ 😅)

@te_reza třeba u nás tahle teorie naprosto nefunguje, u nás když nespí v poledne, tím později a úplně pretazena usne večer a ráno se budí ve stejný čas. A vydrží takhle nespat klidně 14 dní nebo 3 týdny v kuse a je z toho pak jedině nemocná. A to jí je 5 let, ale prostě usíná v deset. (a to je ještě dobré, dřív to byla jedenáctá)

te_reza
17. srp 2023

@jerrabina teorii a praxi musí každý zkoušet sám.
Ale uspávat dvě hodiny by mě mohlo políbit pr_el. Každý svýho štěstí strůjce.
A na to přetažení - u nás jde spát dřív, klidně i o hodinu dřív, než obvykle, stihne se hodit do klidu a usne dřív.

jerrabina
17. srp 2023

@te_reza závidím 😄 ta naše čím je unavenejsi v tím větším neklidu je a tím min usne. 🙈😄 Syn se zvládá do toho klidu hodit už jako miminko, je to fakt rozdíl už teď. Aspoň on 😊 Ale zas když už dcera usne, tak spí a je těžké ji vzbudit (i na záchod 🙈🤣)
No, pro mě je 2 hodiny uspavani přijatelnější, než byt obrácený vzhůru nohama, já jecici a dcera brečící a zaprisahajici se tě netuší proč půlku bytu pomalovala moji rtenkou a jak se k ní sakra tak vysoko dostala a podobně. Přitom když se vyspi, tak je rozumná. (ale jak říkám, ono v tom bude to ADHD. Mám ho taky, takže vím, co dokáže puzení k akci v kombinaci s únavou 🙈)

Strana
z2