icon

Jak zvládnout děti, když nepřestávají přes den spát?

lobella
7. zář 2023

Ahoj vsem. Pisu to v lehce rozlozenem stavu matky. Mam 4letou a 2letou dcerku. Starsi prestala spat pred 2.rokem. Jela od 8 od rano do 11 vecer. Pres den jsme travili x hodin venku v jakekoliv pocasi,aby usnula aspon v tech 11. Mladsi ji zacina zrejme kopirovat. Vstava kolem 7 rano, usina kolem 22 hod a pres den nechce usinat, i kdyz je zjevne unavena. Dela se starsi kraviny a jak je rozjeta,neusne. Je zvykla usinat v poledne pri kojeni. Jenze ja uz jsem na to zvejkani ko.y uplne alergicka. Davam jen aby usnula, coz se i tak nedeje. Proste ztracim hodinu a pul denne casu,kdy jsem mohla se nejak realizovat (knizky, siti, vzdelavani se) nebo dohanet resty. Chlap je do vecera v praci. To akorat vykoupem decka,vecere, precteme pohadku a spat. Ja chodim spat kolem pulnoci a to se vetsinou venuji chlapovi. Proste uplne to na me padlo. Mam online kurz AJ, mam tu latky na siti, knizky, rozdelana fotoalba a nevim kdy to delat. Jsme v byte, vecer sit nemuzu, pres den po me mladsi leze, aby si pujstila AJ a s nekym.konverzovala neexistuje. Pripadam si hloupa,nevzdelana, rozkydla. Jsem cely den na nohach, vetsinu dne stravime.na jristi, obcas se projedem na kole. Jsem stihla, ale chtela bych posilovat. Kdyz posiluji s holkama,min mladsi po me leze a dela si ze me prolejzacku. Proste jsem dost v depce, a nevim jak z toho ven.

Strana
z2
dyechampion
7. zář 2023

Nedelejte vse na silu, ted to vse ani nejde, ale za 2 roky to uz pujde. Proste to berte tak, ze je to jen docasne 🙂

lobella
autor
7. zář 2023

@dyechampion chapu, jenze za necely rok se mam vratit do prace,kde je treba znalost Aj hodne dulezita a ja ji mam uplne tragickou, predtim byla strasna,ted po 5 letech nepouzivani ani nekomentuju

klokanka31
7. zář 2023

@lobella Tak děti večer už udržovat v poklidu, bez blbnutí. Mít nějaký režim, my máme v 18.koupání, večeře a v 19.aby byla v posteli.

l_
7. zář 2023

@lobella vecerni spani bych zkusila posunout.. u nas x let proste v osm v posteli.. a naucila se usinat.. a o vikendu zapoj manzela, jsou to i jeho deti a ty si jdi cist, ucit se, nebo cokoliv pro sebe..

goldenova
7. zář 2023

Přesně. Nechápu, co ve 23h. dělá Vaše dcera vzhůru. Já svou čtyřletou dávám do postele striktně v 8:30, pak už žádná interakce, opakuju, že už je večer a že se spí, jako gramofonová deska, hezky asertivně. Dítě pak nemá jinou možnost, než usnout🙂 A já mám aspoň tu hodinu a půl na to, abych se podívala aspoň na nějaký dokument nebo film, než taky odpadnu. Jak tady někdo zmínil, chce to zavést pevnou rutinu - ve pozdních odpoledních hodinách jim už třeba servírovat heřmánkový čaj, pak koupel nebo sprcha, žádné řádění, ale spíš klidnější aktivity, nějaká pohádka nebo pokud nemáte sílu klidně i pohádku nebo klidné písničky na internetu a už avizovat dopředu, že se půjde spát. Pak uložit do postele a minimum interakce, protože dítě to samozřejmě bude zkoušet a žadonit o pozornost.

prejeta_zaba
7. zář 2023

Moc nevěřím tomu, že neodpadá dřív než v 11. Mám tři divoké děti, takže vím, jaký je to zápřah, ale teda skákat po hlavě si nenechám. Jestli jste, jak píšeš, pořád venku a v pohybu, tak to bych po 6. večer už zavedla klid, koupání, tlumené světlo a v 8-9 přečíst pohádku a spát. Tma už je, vylítané jsou, takže nějaké blbnutí do 11 neexistuje. Jak funguje ta starší, když jde spát tak pozdě a má vstávat do školky? Vždyť musí být unavené obě dvě. 🤷‍♀️ A nebo jim aktivita nestačí, tak přidat kroužky, sporty a utahat, že jim bude večer padat hlava. 🤭

zlataberta
7. zář 2023

Upravila bych večerní režim, abys měla už večer klid, prostě ve 20 je nažeň do postele a tečka.....za chvíli by z tebe byla troska.

konidana
7. zář 2023

Zkusit uspat mladsi jinym zpusobem? Treba v satku na prochazce, tak jsem to praktikovala s dvouletou (jen par mesicu pres zimu, pak uz zas nespala pres den) ja tlacic kocar s miminem. Nebo zkusit neco jibeho co bude fungovat. Jako ta moje byla nespavec byla vzhuru 6 az 21, ale ono to je u vas docela podobne....

konidana
7. zář 2023

@konidana proste holka mi spala od 2let max.9h pres noc a vic ani tuk. A neudelas nic.

konidana
7. zář 2023

@lobella nebo mit tu hodinu volna rano, nez vstanou deti. Jestli vstavaji kolem 8.tak zlaty. I v 7 by to slo. Mne holka vstavala furt uz v 6 rano.

teate
7. zář 2023

@lobella No. Moje obě děti přestaly odpoledne spát v 1 a 3/4 roce a tím nám začalo nejlepší období ever. Bez řešení, kdo a kdy a kde zaspí. Můžeme mít celý den v akci bez řešení spaní. Za mě nejlepší. Ale holky to táhnou do 9 - 9:30, to bude asi ten rozdíl. Pak chápu, že nespí, když spí v noci 12 hodin. Tak ono je to i na tomto úhlu pohledu. Nicméně! S mužem máme domluvu, že jeden den v týdnu - všechny útery mám do 14h čas jen pro sebe a mám prostě free den. Co se domluvit s mužem aspoň na jednom večeru? Jsi vyřízená a ona to cítí. Taky dávám žvejkat kozu (večer) a jsem z toho trochu otrávená … Zkus je zahnat dříve do postele, třeba. I když u nás se toto nedaří, prostě chodí spát dýl, protože pozdě vstávají.

teate
7. zář 2023

@teate od 14h*

lobella
autor
7. zář 2023

@klokanka31 rezim mame. Proste vstavaji.mezi 7-8 a usinaji mezi 22-23hod, v lete, v zime, kolem 20 hod koupem,vecere,pak si hrajem v poklidu, hodne ctem knizky a jdem do postele, kde hlavne starsi usina i pul hodiny, smeje se,sije s sebou...proste spi max 10 hodin denne

konidana
7. zář 2023

@lobella jako jediny reseni fakt vidim vstat v 6 rano pokud po te 23.h uz taky nefungujes.

lobella
autor
7. zář 2023

@konidana prave ze venku mi neusne uz vubec. Kdyz jsme nekde na vylete a chci ji uspat v kocaru,nositku,tak proste porad cuci kolem sebe a vyleza ven, ze spat nebude

lobella
autor
7. zář 2023

@konidana jim.prave taky cinkne 9 hodin a konec, kdyz usnout pres den na hodku, hned si na nocnim spanku uberou hodinu, kdyz mi mladsi odpadne treba na pul 10, rano strasi v 6

lobella
autor
7. zář 2023

@konidana ja prave po te 23 hod delam jeste 1-2 takove to (sehnat detem boty, obstaravam darky pro vanoce,narozky,svatky a mame velkou rodinu,kdy se snad co 3 tydny neco slavi), pripravuju latky na siti, obcas si ctu, ale hodne jsme.s manzelem, ze si povidame,kdyz se cely den nevidime...zhratka jdu do postele nejdriv na pulnoc, spi kolem 1-2. Rano a v 6 vstat nedokazu, nebo jo,ale ne kazdy den

lobella
autor
7. zář 2023

@teate on chlap odjizdi rano v 8 a vraci se na tu 8 vecer az,kdyz je blbe obdobi tak i na 9

lobella
autor
7. zář 2023

@prejeta_zaba hele aktivit maji dost, starsi je dopo ve skolce,kde jsou prevazne venku na prochazce na hristi, ja sama jdu s mladsi kolem pul 10 ven, vracime se na 12, ldy jedem pro starsi, pak kdem ven na pul 4 odpo a vracime se mezi 19-20,celou dobu na hristi na prolejzkach, jezdi na kole, bruslich, honi se s detmi

lilian2111
7. zář 2023

Mě napadla školka i pro mladší 🤷🏻‍♀️ dáš je tam na dopoledne a můžeš si udělat ty svoje věci. Vstávání ráno bych taky posunula na 6, večer padnou dřív. Koupání bych taky posunula, u nás je už v 20 prostě klid. Trochu si to tímhle děláš sama, jak jsou rozjetý těmi aktivitami, nedivím se že pak neusnou.
Zkus trochu změnit režim, uvidíš že se to srovná.

konidana
7. zář 2023

@lobella tak jedine vydrzet, a co nejdriv je dat do skolky obe. Nektery deti proste vic nespi. Je to fakt na palici, znam to. Ani jsem to s nima nevydrzela tak dlouho jako ty doma. Kdyz byl mladsimu rok, tak jsem radsi sla do prace a chlapna rodicak. On to s detma zvladal na pohodu, jen neuklizel, no😅 Ja uz doma byla zrala na psychitra.
A pak jsrm 2 roky chodila domu k teple veceri👍

jeyre
7. zář 2023

Zrušila bych úplně pokusy o spaní po obědě, nebo max si na půl hodinky lehnout do postele s knížkou nebo klidně k pohádce. A večer bych dala návrat z hřiště cca v 18 hodin, ať můžou být okolo osmé v posteli. Takhle mi přijde že se možná přetáhnou a pak zase dýl trvá než se zklidní. A holt si říct že je to období a časem to přejde (nebo budou ve školce) a zase bude toho času trochu víc 🙂

klokanka31
7. zář 2023

@lobella Chtělo by to posunout o dvě hodiny, když budeš koupat v 18 místo ve 20 tak ti budou v posteli ve 20 místo ve 22. A takhle večer si hrát je taky blbost...

konidana
7. zář 2023

@jeyre
@klokanka31 ale to je fuk, ze pujdou driv spat. To pak zas budou vstavat o to driv. Nekterym detem proste staci tech 9 h spanku odmalicka. A nejde s tim delat vubec nic. Az pak skolaci si treba budou schopni vecer sami v klidu cist... ale jak ktery no😅

l_
7. zář 2023

@konidana pro me teda lepsi v sedm vstat ale v 21 uz mit klid.. nez v osm a v deset jeste resit decka..

lobella
autor
7. zář 2023

@konidana prave, ze kdy vstanou na 6, jdou vecer v 8-9 a pres den nespi, tady jde o to, ze spi 9 hodin, ja spim 6-7, abych ukrojila cas pro manzela a dodelala co potrebuju

konidana
7. zář 2023

@lobella a nevydrzely by treba po obede hodinu koukat na pohadky? Holka takhle od toho 1.5 r mela furt dokola maxipsa fika, pozdeji dalsi vecernicky na dvd. Bez ty hodiny klidu bychom odpadly obe, ale takhle to slo. Holt byl misto spani poledni klid u pohadek.

lobella
autor
7. zář 2023

@lilian2111 budu rada, kdyz se dostane pristi rok, letos brali 2-3deti ve skolkach okolo nas a vsude bylo cca 10 deti co se nedostaly

lobella
autor
7. zář 2023

@konidana starsi jo, mladsi pohadky vubec neberou, trosku ji zabavi pisnicky,ale nejak si neumim predstavit ji posadit na hodinu pred tablet s pisnickama kazdy den

lobella
autor
7. zář 2023

@l_ jinak mladsi vstava prave v 7 a usina na 22 hod,takze kdyz usne v 21, vstava v 6 atd

Strana
z2