icon

Jak zvládnout fungovat s miminkem, které stále brečí?

1. čer 2021

Hezký večer, předem se omlouvám za anonym, ale je mi to trapný, přijdu si jak neschopná máma.

S dcerou žijí sama (6m) s partnerem jsme se rozešli, nefungovalo to, byl furt pryč a doma prostě vubec, tak nějak city vymizely po case. S malou jsem tedy sama a já už nevím jak fungovat a jak načerpávat energii. Trpí separační úzkostí kamkoliv se hnu (paní doktorka mi to řekla). Kamkoliv jdu, jen wc je problém, ihned řev. Jsem s ni a jsem ten vypínač, je v klidu. Ona chce být furt a furt jenom na ruce, nosim ji 24 hodin denně, uspavam ji též jenom na ruce, protože jinak neusne, v nositku ji mám taky furt, ale už jsem prostě hotová. Když jdu vařit, dam si ji do lehátka a ona chvíli vydrží,’ale pak zase řev a musí být u mě. Dnes ji uspavam třeba už od 17 hod a usnula až teď.. jsem fakt už vytahaná jak opice. A to nemluvím o tom, že na wc chodím tak 2x denně, nestiham a sprcha probíhá během 1 minuty, jen v ni prolétnu. Jakmile usne a já si s ni chci lehnout, tak je okamžitě vzhůru, ona jen spi na ruce, nemohu ji položit. Jim i jednou denně, nelze to prostě jinak řve, u mě je úplně v klidu, ale jak s ni jim, do všeho cpe ruce a kope… doktorka mi řekla, ať vydrzim, ze chápe tu bezmoc jak jsem hotova, že to prejde, ale holky ja už padám na hubu. Budíček třeba v 5, rychle uvařit, uklidit, vyprat, vyzehlit, hrát si, dat najíst, pak ven (kde mi z 3 hodin -spi 1 hodinu) a furt a furt dokola..

Máte nějakou radu, co mám dělat, abych fungovala na 110% a ne jen na 100%? Snažím se ji být skvělou mamou, ale už také nemohu.. nikdo mi nepomáhá.. Zažila jste to některá? A co Vám pomohlo?
Moc moc děkuji.

Strana
z2
autor
2. čer 2021

@rejalin tak to jsi nebyla o moc lepší než já, já rodila 2 dny a epidural, skákání po břiše.. kleště, nástřih skoro 15 cm🙄
Toho bych se nebála, určitě bys to vše zvládla ❤️

Přesně tak.. 🤩 láska dělá hodně, třeba se tak zamilují, že budu chtit ještě.. ale nevím proč od toho co se malá narodila, mám pocit, že jsem odepsaná.. vždy se někdo na mě přilepí, ale typ muze to muj není 🙄

rejalin
2. čer 2021

No to si to měla drsné, kam se hrabu já ☹️ já k tomu můžu přihodit jen 3 kapačky oxytocinu a podrážděnou doktorku.

No doufám, abych si to zas pak nevyčítala.. ale tak mám ještě rok dva na rozmyšlenou 🙂

To bude hodně i únavou, stresem atd.. pak je těžké být pozitivní. Ale od manžela ses teprve chvíli, ne? (jestli jsem to dobře pochopila) Tak to má ještě ten PRAVÝ čas 😁😍🙂

autor
2. čer 2021

@rejalin co bych za to dala😀 no hruza to byla, já spala i ve vaně jak mi bylo zle.. 😔 skoro furt jsem byla ve sprse..

Nee určitě ne, určitě to zvládnete❤️

Ano ano, je to tak.. a jak mám malou, tak mi ani nechybí.. jen doufám, že se pravý fakt někdy objeví 🙄😁

netopejr
2. čer 2021

PS: Když máš jen tohle miminko, tak si ho dej do postele, k prsu, usnete obě a spěte. Nebo spěte, jak jste zvyklé, a když bude spát, spi taky. To je nejlepší lék na nervy.

viki999
3. čer 2021

U nás to bylo taky tak a dodnes je syn maman, zdravý rozum mi ale zachránil hojdavak... dal se tam uspat a jen houpani vaku oproti natrasani mimina v náruči byla balada a hlavně - tam spal sám a Ja měla chvilku klidu.. nebo jsem třeba uspala na ruce/prsu a odložila do nej, protože jak se to houpalo, bylo to jediné místo kam to šlo... nelituji jediné koruny investice a jen mě mrzi, ze jsem ho nepovesila dřív ☺️

Strana
z2