icon

Jak zvládnout vztek a řev u ročního dítěte?

7. bře 2025

Je to normální? Zažili jste to také? Jen bych ráda povzbudila, protože posledních pár dní je šílených…
Syn se začal dost vztekat, když něco chce a nedostane to, nebo to nemůže vzít, nemůže do něčeho třískat atd… tak řve a vzteká se vyloženě. Na to jak je malý, tak kolikrát čumim..
Do toho nemůžu nic udělat v kuchyni, když vařím, peču.. tahá mě a řve úplně záchvatovitě a kříčí máma..
Už mě bolí záda z celodenního nosítkování a chování..
jakmile ho vezmu a po chvilce položím, zase hysterie…
Teď ho tedy i trápí zoubky, slintá jak bernardýn… ale tento stav trvá déle.. tak nevím zda je to zoubkama , nebo prostě zase jen nějaký období 😳🙏🏻

titina12
8. bře 2025

Objevuje své emoce 🙂 to časem přejde 🙂 vydrž💪🏻💪🏻

kristyn86
8. bře 2025

Deti se v tomto veku zacinaji vztekat. A jo,nektere to umi poradne. Preci jen maji nezralou nervovou soustavu. Situaci muze zhorsit jakekoliv nepohodli,takze i ty zoubky a dite proste kdyz mu neni ok,chce mamu.

crejzy
8. bře 2025

Je to období, některé děti to tak mají a není jich málo. Taková ta představa, ze okolo dítěte dáte hracky nejlépe ještě do ohrádky a půjdete vařit nebo pít kafe to byla utopie. Všechno se dělalo s ditetem na ruce a nebo se doma neudělalo nic - u nás.

misha31
8. bře 2025

Soucitim, mam 13 mes kluka a taky ted zacina objevovat emoce, do teto chvile byl naprosty flegmous 🤣

autor
8. bře 2025

@crejzy ano přesně tak to máme my… nic neudělám. Na zahradě, ani doma. Včera jsem zkoušela omýt venku sušák a nábytek , jenže ještě mokrá zem.. softshell a podmínky přizpůsobené nepomohly. Vzdala jsem to a šla naštvaná domů 😀🙏🏻

orangutan123
8. bře 2025

Naprosto rozumím ... skoro 3letého to ještě nepřešlo, i když v mnoha věcech už je to lepší a roční začal 😂😂😂

tattiana9
10. bře 2025

Přesně tak, je to jen období, které pomine, neboj se. 🙂 Každé dítě přijde do věku, kdy začíná objevovat své emoce, ale neměj obavy, naučí se je postupně kontrolovat 😉 Jen mu musíš pomoci je usměrnit.