Jaké bylo období vzdoru u Vašich dětí kolem třech let?
Jaké bylo období vzdoru u vašich dětí kolem třech let? Jestli vůbec nějaké bylo. U nás to teda stojí za to😀
A jakou metodu na něj máte? U nás teda nic moc nepomáhá 😀 a taky nám někdy švihne ve vzteku. Dneska to byl zas masakr, začalo to tím, že jsem šla do obchodu a začal řvát, že chtěl vidět jak jsem si oblékla triko, jindy ho to nezajímá. Potom z obchodu pomáhá vyskladat nákup, vytáhla jsem banány, který chtěl vytahnout on (neřekl to) zas hrůza.. dnes jsem ho teda při tom amoku odnesla do ložnice, sám by nešel když bych ho poslala a řekla, ať přijde až se uklidní.. došel tedy za delší dobu, že jde teda posnídat, já se zvedla a donesla mu na toust talířek. Zase řev, že chtěl vidět jak beru talířek. A tak je to velmi často, vše chce vidět atd.. mě už toho šibe
U staršího to bylo tak, že právě ve třech letech to s ním začalo být na největší pohodu, dalo se s ním na všem domluvit. U mladšího je to nevyzpytatelné, co funguje jednou, nebfunguje podruhé, takže zkoušíme, snažíme se to vyvážit na obou stranách, aby netrpěl syn ani my a starší syn, ale je to někdy dost náročný.
Posílat za dveře, do pokoje, není úplně top metoda, lepší je , pokud už to nedáváš a je ta možnost odejít sama. Toť chytrá teorie.
Snažím se uznat emoci a nedostat se z toho do emocí. Zatím mám co dělat 😁 na druhou stranu ukažme, že nejsme stroje a taky máme emoce, že 😁
Když ho pošleš pryč s těmi pro nás nepěknými emocemi, naučíš ho, že má ty emoce potlačovat, že nejsou správný, že se takhle cítit nemá. Měli bychom sebe i své děti učit emoce pojmenovat a zpracovat, ne potlačit.

@jana5382 starší docela v pohodě, za to ten mladší teď 2,5let a je na pěst 😅 furt se vzteká, ječí když není po jeho, do toho nás praští, s bráchou se pořád mlátí a vymýšlejí kraviny. Prudi kocoura...
Takže já doufám, že to brzo přejde 🙈🤣