icon

Miminko se nebát výšek a hranic: Je to normální?

21. pro 2024

Ahojky, synovi je 9 měsíců a je to rebel. Všude stojí, leze.. válí sudy, kotrmelce.. a když je na gauči, tak vůbec nerozeznává na kraji, že kdybychom ho nedrželi tak se brutálně natluče. .. prostě na kraji gauče, se ani nezamyslí, že by mohl spadnou a leze jakoby dál… ale padá.. je mu to jedno. Je to normální?? Někde jsem četla, že to , že dítě nezná hranici a nebojí se, že je to známka autismu 🙉

1pomnenka
•
21. pro 2024

Buď v klidu, je malý, dělají to všechna mimina.

konidana
•
21. pro 2024

Musi si to osahat, zacne se bat, az zjisti ze pady nechce. Musis ho hlidat, ale zaroven mu idealne i nejake bezpecne nebo jistene pady doprat. Jinak se to nenauci. No nekdo se to nenauci ani tak😅

mysh_me
•
21. pro 2024

A jak by to mel v 9m vedet? 😀 vzdyt je na svete chvilku a vubec nic o nem nevi, nechape ani ze gauc ma nejaky kraj a ty po nem chces abstraktni myslenku, co by se mohlo stat kdyby spadnul 😅 takovyho premysleni neni dite ani zdaleka schopne. Musis mu ukazat, jak se leze z gauce spravne (zadkem napred) a fyzicky ho tak dat vzdy, kdyz poleze dolu, pak to zacne delat sam. A presne jak je psano vyse, dokud nezazije nejaky pady, nebude vedet ze to je neco co nechce a ze se ma snazit tomu vyhnout.

konidana
•
21. pro 2024

@mysh_me jj fyzicky ukazat/nasmerovat jak spravne lezt dolu. I treba jen z jednoho maleho schodu pozadu zadkem napred. Jak uz dite umi lezt tak ho to jde naucit. Ja to ty moje lezce ucila kolem 7.m (lezly po ctyrech od 6.m😅 )

jirovapa
•
21. pro 2024

V pohodě, to dělají děti. Mám 3 děti a každé bylo svým způsobem ,,sebevrah”, ale časem to přešlo. Přesně kolem toho 1 roku, kdy objevuji svět. Druhá dcera si například stoupla ke stolu, držela se ho, ale neuměla ještě chodit, tak se od něho odrazila a spadla na záda a na hlavu. Toto X krát za den a trvalo to cca týden. Nejmladší syn neustále každou chvíli musel lézt na ten jediný schod a hlavou dolů. Chvíli trvalo než se naučil, že musí z toho schodu slézt prvně nohami.

janule0123
•
21. pro 2024

Známka autismu to může být, ale určitě ne v necelým roce … nebojí se .. protože je žene touha za poznáním .. kdyby se báli, tak ještě ve třech leží v hluboké korbě 😉některý věci rychle zapomínají právě proto aby se nebáli poznával ..

elesse
•
21. pro 2024

Taky to povazuju za normalni. Me nejvic desily pady ze stoje, kdy se proste pustii rukama a padli idealne na hlavu dozadu… delaji to vsichni, z vysky, ktera je odpovidajici jejich vyvoji (tj. Pokud stoji tak ze stoje) by se jim nemelo nic stat

cilkat
•
22. pro 2024

Ještě nespadl? Tak prostě neví, že to bolí. Fakt nemá jak to vědět. Možná je dokonce bžunda vyrazit k okraji, aby tě máma chytala ... takže madrace/koberce/deky/karimatky/pěnové puzzle na zem kolem gauče a nechat padat. ... z normálně vysokýho gauče si vlastěn nejspíš neublíží ani na dlaždičky, ale to už je opravdu brutál, no... Na to asi nemá nervy žádná z nás, pustit ho vědomě do takovéhle lekce 😉 .

mecaira
•
22. pro 2024

Ahoj, měli jsme to samé. Jednou se to nestihlo. Holka se rozeběhla po čtyřech tak rychle z gauče , že proste si natloukla čumák. Od te doby se to neděje. 😃 Naučili jsme ji z gauče slejzat a je klid. Už se neřítí do prázdnoty 😃

martinka0209
•
28. pro 2024

Musíte ho naučit slézat z gauče, vždycky když chce dolů otočit ho zadkem napřed,dcera 18 měsíců,kdybych ji nedržela skočí z přebalovacího pultu,test na autismus dopadl dobře,dcera se prostě nebojí a zatím neřeší,že by se mohla natlouct a to už se několikrát bouchla sama do hlavy nebo spadla

autor
•
28. pro 2024

Synovi je 9 měsíců, nějaký učení jak slézt z gauče úplně nechápe a neví co to znamená. Je ve stádiu, kde všude leze, stojí všude kde se dá a snaží se ho obcházet. Neumím si představit že spadne z našeho gauče (47 cm ) nad DLAŽBOU… to se prostě zabije to není normalní! A padá normálně… např když se snaží vyšplhat na zidli, podklouzne mu to nebo ujede zidle a leti taky na dlazbu ale bavime se uplne o jine vysce a taky o padu..

cilkat
•
28. pro 2024

Dítě schopné stát by si opravdu nemělo vážně ublížit pádem z výšky odpovídající jeho vlastní výšce na rovnou, tvrdou podložku. To by se u učení chůze zabili ty děti skoro všechny. A vlastně není úplně velký rozdíl v tom, jestli mu podjedou nohy a sekne s sebou naplocho na záda, nebo jestli se sesune po čumáku z gauče. V obou případech praští hlavou o zem, protože hlava je těžká a dítě ji neudrží... ... takže ten gauč je fakt přesně na hraně toho, co je pro dítě "bezpečné" - hlava padá ze stejné vejšky, i když to tak nevypadá. ... Ale roztažená karimatka na zemi utlumí hodně a reálně nepřekáží rodiči při pohybu po bytě..

elesse
•
28. pro 2024

Kdyz se nemuze naucit slezt z gauce (jako nevim proc, ukazuje se to vsem detem a vsechny to casem pochopi), tak na nem nemuze byt, kdyz ti vadi, ze pada🤷‍♀️

martinka0209
•
28. pro 2024

U první dcery se mi stalo dala jsem ji doprostřed manželské postele a na chvilku jsem se pro něco otočila a spadla z postele,bylo jí 6 měsíců a přežila,takže klid ,a starší dcera a prostřední už byli starší spadli z pohovky na roh stolu u mých rodičů,jeli jsme na pohotovost a otresk mozku neměli jedna měla velkou bouli ,druhá krvácela z hlavy ,bylo to jenom škrábnutí a na šiti to nebylo dali jenom tekutý obvaz,ne nemůžeme být všude a žijou ,takže klid a musíte mu to ukazovat pořád do kola jak slézat z gauče ,děti to nepochopí hned,já když byla malá vrážela jsem pořád do futer a čelo mi hrálo všemi barvami a zatím žiju 😉

ada22
•
28. pro 2024

Jestli tam máte dlažbu, tak bych zkusila ke gauči dát nějaký koberec nebo pěnové puzzle. 47 cm už je celkem výška. Momentálně asi nezbyde nic jiného než vysvětlovat a hlídat. Obavy ohledně autismu bych z tohoto chování neměla.

pavca1982
•
28. pro 2024

9 měsíců a píšeš, že se ani nezamyslí?
Vždyť je to mimino.🙉

sisiss
•
Odpověď byla odstraněná
•