icon

Může se dítě v 11 měsících rozjíst?

29. srp 2022

Dneska máme s malým čerstvých 11m..Od 9m nic nejí jen mléko.. V půlce 10m se to zlomilo a ji jen kusy bananu, rohlik,křupky, jahody a ovoce co se da z toho udělat kusy..Okurku mi ožužlá ale když udělám kuře na paprice, špagety,vejce,cuketa prostě aby to mělo kusy tak to nesní..Naposledy měl žloutek na konci 8m..Kaše taky nechce,ani presnidavky ..Zatím nám z půlky trčí 1zub..Myslíte si že se mi rozjí? Nebo těch 50skleniček můžu prodat ? 🥺

jjasmina
29. srp 2022

Je zvykly od mala na vaše jídlo nebo kupované skleničky? Solite? Jíte spolu?

autor
29. srp 2022

@jjasmina příkrmy na první lžičky jsem dělala domácí nebo tahala po kostkach z mrazáku..Co se týče masa jsem kupovala skleničky.. A hotové pokrmy též skleničky

elizsebik
29. srp 2022

Dobrý den, Sebík nejedl skoro nic do 1 roka, byl to boj, ale v roce se to rozjelo zítra bude mít rok a 10m, a já bych si přála aby jedl aspoň trochu miň. A jí úplně všechno.

Já bych se nestresovala.

jjasmina
29. srp 2022

aha švagrova mě před skleničkama varovala právě, že pak měli problem, ale tak snad se to brzy zlomí a je to jen období no. Naše malá jedla jen domácí jídlo a v pohodě právě

autor
29. srp 2022

Já vždy udělám jidlo a hned to můžu vyhodit..

linda94
30. srp 2022

Nechci tě zklamat, ale máme stejný problém s 13m dcerou. Od cca 7 měsíce nic nejí, pořád jí rostou zuby, ted jí roste 12. zub. U doktorů to schytávám, protože nepřibírá, prostě to do ní mám nějak dostat, ale když to nejde, už umí i jídlo prskat ven. Už půl roku čekám, kdy se to zlomí a nic. Nejhorší je, že na večer, aby se najedla, tak jsem jí naučila na pudinky a krupicové kaše, s cukrem, máslem...a koukám, že má už první kaz....asi už se z toho zblázním

jjasmina
30. srp 2022

@linda94 hele to z cukru určitě není, naše malá zbodne vše, vč sladkostí a kaz žádný

marie_nn
30. srp 2022

Před nedávnem jsem tu psala tohle..
Ahoj jdu si pro útěchu je na tom někdo podobně? Syn tomu od začátku příkrmů moc nedával, občas si něco dal, jinak se kojil.. ale rikala jsem si, že do roka stejne jen ochutnává, jenže ono se to nezměnilo ani po roce🙃 prostě má den kdy si neco málo dá, jindy má den kdyby nesnedl nic a jen se kojil!! Dokaze se kojit nonstop.. Proste mu jídlo nechybi.. Jen kdyz my něco jíme tak prijde, ochutná, ale že by se toho mel pořádně najist se říct nedá.. Vážně už pres rok řeším jeho nejezeni.. Kojit prestat nechci, má to pro nás spustu vyhod, uspavani, uklidnění.. Ale s tim jidlem je to fakt boj. Kolikrát proste pro nej ani nevarim protoze vim ze by to bylo zbytečné 🙃ma par oblíbených jidel kterych sni o trochu vic ale taky jak kdy. Na váze nikdy nestradal.. Ted ma 12 kg ale proste jen z toho mlika😀je to na palici holky..

jjasmina
30. srp 2022

@marie_nn u nás pomohlo omezit kojení přes den, pokud se hodně kojíla malá přes den, tak samozřejmě ani moc nejedla

marie_nn
30. srp 2022

@jjasmina tak on je zavislacek, mohl by furt, a plakat ho nenecham když chce kojit. A kolikrát když prostě chce jíst, tak si dá klidně i po tom kojení. Ale prostě lásku k jídlu moc nemá 😅😅😅

elizsebik
31. srp 2022

Jo, také jsme to měli tak, nebo otevřeli sklenici s hotovým jídlem, a celou ji potom vyhodili. Já znám několik nejedliků, ale většinou takové pauzy má každé dítě. Slečny mi tady radily ať furt Sebikovi nabízím jídlo, a hlavně různé chutě. Furt jsem něco musela udělat, a potom to letělo do popelnice. Byla jsem už na prášky. A v roce jak vyměnili dítě a ve 14m jsem přestala dávat mliko pres noc, tak se Sebík rozjedl strašně. Teď jen furt vařím, a už na štěsti nic nevyhazujeme. Přítel Sebikovi říká kontejner. 🤪