icon

Náhlé počurávání u dětí: Možné příčiny a zkušenosti

25. led 2022

Můj 4,5 leťák se začal asi před 10 dny počuravat v noci. Před tím se to už rok nedělo. Teď se mu to stává, když usne ve školce i přes den. Dneska dokonce i venku na vycházce. Moč jsme nechali zkontrolovat a v pořádku. Je z toho smutný, protože už se mu smaly i někteří jeho kamarádi ve školce. Řekl mi, že mu učitelka řekla, že je čuně. To by si snad dovolit neměla, že ne?
Nechápu, proč se to najednou děje. Zánět v tom není. Má někdo zkušenost, co za tím muže být ?

zelenaesmolda
25. led 2022

Tvl,rict dceri ucitelka,ze je cune protoze se pocura tak to resim s reditelkou,tohle si prece nesmi dovolit,na tom diteti to muze nechat nasledky,ktere se potahnou dost dlouho.A to,ze nezabranila sikane ve tride je vec druha.

autor
25. led 2022

@zelenaesmolda Mě se to taky nelíbí, ale řekl mi to až teď. Navíc má strach, že se mu to znovu přihodí. Doporučila bys stížnost ředitelce ?

autor
25. led 2022

Písemnou.

palja
25. led 2022

Dcera se začala pomočovat, když jsme čekali miminko. Kamarádky syn se začal pomočovat a pak mu zjistili diabetes a učitelka ze školky mi říkala, že její dcera to dělala taky a zjistili jí vesikoureteralni reflux.
Já jsem to právě řešila víc, takže jsem dceru hnala po vysetrenich. Nikde se nic nezjistilo, až se mimi narodilo, tak se přestala pomočovat.

korin
25. led 2022

A u vás doma je vše v pořádku?

autor
25. led 2022

@palja Mám ještě 8 měsíčního syna, ale začalo to teprve nedavno.

autor
25. led 2022

@korin Ano, občas nějaká viróza, ale jinak vše při starém.

korin
25. led 2022

Pokud vyloučíte zdravotní problém (vč. toho refluxu), pak bude problém asi v hlavě... Nemohl slyšet nějaké hádky, vidět něco strašidelného (v tv) apod.?

mdch91
25. led 2022

Nas mladsi se narodil v dubnu a starsi se zacal pocuravat az v zari ve skolce, predtim chodil do skolky taky, ale v zari presel do starsiho oddeleni, jina ucitelka (to mu bylo taky 4,5), zatez se nascitala. Pak jsme zmenili skolku a vse si sedlo. Pokud tohle ucitelka dokaze rict 4letymu diteti, nebudou v te skolce i jine problemy?

autor
25. led 2022

@korin Začal se bát školky, až tolik, že jsem rozhodnutá ho tam teď nedávat. Ale jestli tohle muže být příčina to netuším. V TV snad nic hrozného neviděl, naposledy s nama Koukal na Harryho Pottera, ale usnul během půl hodiny. Hádka žádná už dlouho nebyla.

autor
25. led 2022

@mdch91 předchozí učitelka odešla na rizikové těhotenství, a teď mají celkem krátce tuhle. Moc rád ji zatim nemá.

areh
25. led 2022

A nemůže to být tou učitelkou? Jestli je na děti ostřejší, on je zvyklý na něco jiného...

autor
25. led 2022

@areh To by bylo strašný, ale fakt se jí bojí. Takže asi ano. 😔

korin
25. led 2022

Tak si ho nech doma a uvidíš, ale důrazná (leč zdvořilá) promluva s ní a ředitelkou by nebyla rozhodně od věci.

autor
25. led 2022

@korin Já jí asi radši napisu e-mail, st je to podložené. :(

xnikax1
25. led 2022

No jako to bych se ozvala.. Říct někdo mému dítěti že je cune, když se mu stane nehoda.. Podle mě to bude tou učitelkou teda..