icon

Náhlé počurávání u dětí: Možné příčiny a zkušenosti

25. led 2022

Můj 4,5 leťák se začal asi před 10 dny počuravat v noci. Před tím se to už rok nedělo. Teď se mu to stává, když usne ve školce i přes den. Dneska dokonce i venku na vycházce. Moč jsme nechali zkontrolovat a v pořádku. Je z toho smutný, protože už se mu smaly i někteří jeho kamarádi ve školce. Řekl mi, že mu učitelka řekla, že je čuně. To by si snad dovolit neměla, že ne?
Nechápu, proč se to najednou děje. Zánět v tom není. Má někdo zkušenost, co za tím muže být ?

zelenaesmolda
•
25. led 2022

Tvl,rict dceri ucitelka,ze je cune protoze se pocura tak to resim s reditelkou,tohle si prece nesmi dovolit,na tom diteti to muze nechat nasledky,ktere se potahnou dost dlouho.A to,ze nezabranila sikane ve tride je vec druha.

autor
•
25. led 2022

@zelenaesmolda Mě se to taky nelíbí, ale řekl mi to až teď. Navíc má strach, že se mu to znovu přihodí. Doporučila bys stížnost ředitelce ?

autor
•
25. led 2022

Písemnou.

palja
•
25. led 2022

Dcera se začala pomočovat, když jsme čekali miminko. Kamarádky syn se začal pomočovat a pak mu zjistili diabetes a učitelka ze školky mi říkala, že její dcera to dělala taky a zjistili jí vesikoureteralni reflux.
Já jsem to právě řešila víc, takže jsem dceru hnala po vysetrenich. Nikde se nic nezjistilo, až se mimi narodilo, tak se přestala pomočovat.

korin
•
25. led 2022

A u vás doma je vše v pořádku?

autor
•
25. led 2022

@palja Mám ještě 8 měsíčního syna, ale začalo to teprve nedavno.

autor
•
25. led 2022

@korin Ano, občas nějaká viróza, ale jinak vše při starém.

korin
•
25. led 2022

Pokud vyloučíte zdravotní problém (vč. toho refluxu), pak bude problém asi v hlavě... Nemohl slyšet nějaké hádky, vidět něco strašidelného (v tv) apod.?

mdch91
•
25. led 2022

Nas mladsi se narodil v dubnu a starsi se zacal pocuravat az v zari ve skolce, predtim chodil do skolky taky, ale v zari presel do starsiho oddeleni, jina ucitelka (to mu bylo taky 4,5), zatez se nascitala. Pak jsme zmenili skolku a vse si sedlo. Pokud tohle ucitelka dokaze rict 4letymu diteti, nebudou v te skolce i jine problemy?

autor
•
25. led 2022

@korin Začal se bát školky, až tolik, že jsem rozhodnutá ho tam teď nedávat. Ale jestli tohle muže být příčina to netuším. V TV snad nic hrozného neviděl, naposledy s nama Koukal na Harryho Pottera, ale usnul během půl hodiny. Hádka žádná už dlouho nebyla.

autor
•
25. led 2022

@mdch91 předchozí učitelka odešla na rizikové těhotenství, a teď mají celkem krátce tuhle. Moc rád ji zatim nemá.

areh
•
25. led 2022

A nemůže to být tou učitelkou? Jestli je na děti ostřejší, on je zvyklý na něco jiného...

autor
•
25. led 2022

@areh To by bylo strašný, ale fakt se jí bojí. Takže asi ano. 😔

korin
•
25. led 2022

Tak si ho nech doma a uvidíš, ale důrazná (leč zdvořilá) promluva s ní a ředitelkou by nebyla rozhodně od věci.

autor
•
25. led 2022

@korin Já jí asi radši napisu e-mail, st je to podložené. :(

xnikax1
•
25. led 2022

No jako to bych se ozvala.. Říct někdo mému dítěti že je cune, když se mu stane nehoda.. Podle mě to bude tou učitelkou teda..