Náročné dítě. Nevíte, co s usínáním?
Ahoj ženy. Mám 15ti měsícícni dceru. Od narození je velmi aktivní. Nepatří mezi ty děti které kam položíte tak tam je i najdete. U ničeho nevydrží a často je ji jedno ze upadne. Jsem pak na konci dne ráda že si nerozrazila hlavu. Teď ji měsíc nekojim a je problém s večerním spaním. Usnula při kojení takříkajíc po večerníčku. Teď se sponuje ačkoli je najedena a nachystana na spaní. Když usne ve 21 hodin tak je to standard. Dnes usla po půlnoci. Nevím co s tím. Máte to někdo stejně?
Děti se mění a různě se jim mění i režim spaní.. Proč jsi přestala kojit když to jako uspavadlo tak dobře fungovalo?
Kolik odsajes ale preci vubec neznamena, ze tolik vytahne i dite. Ja sem nikdy nedokazala odsat vic jak dvacet mililitru, ale kojim v pohode.
Se spanim holt vydrzet, u nas se mladej budi zas treba desetkrat a uz jsem vzdala snahu o nejaky ovlivneni, zadny aromatereapie, vecere, druh matrace etc. nezabiral. Tak holt spime spolu, at me to vstavani tak nenici.
A jak ji ted uspavas?
Odsávačka mi nevytáhla nikdy nic, kojila jsem obě děti do dvou let, toť k množství mléka... No ale už je velká dost, to ji klidně od kojení odnauč. Ale popisuješ prostě dítě, znám spíš minimum těch opaků, co by jen seděly na dece a koukaly kolem. Úkolem batolat je prozkoumávat svět, tak to dělaj, co bys chtěla slyšet. 😁
@enyty Mam dceru starsi, 23.mesicu, ale od cca pul roku poradne nespi. Usnula v devet (ted posledni dobou kolem 23hod) a je schopana vstat ve tri ze je vyspinkano a jdeme si hrat. Pres den po obede usne malokdy a nezastavi se. Mame dum se zahradou, chodime na prochazky, na motorku, na hriste nebo do hernicek a stejnak jeste v deset vecer radi jako kdyby vypila karton Redbullu. Zkousela jsem pred spanim cajicky, vune na polstarek, mliko s medem, homeopatika, nedavat zadnou sladkost a proste nic. Kazdy na me kouka jako na blazna, protoze mame v okoli povetsinou spave deti, ale tak to je. Nevime co s tim, tak, snad se to casem zlomi 🙂
@puhelin To nie je pravda. Ja len diskutujem. Tvoja osoba ma vobec nezaujíma a ani neviem kto si. Nedrzim v hlave nejake nicky pre mna nepodstatné. Len som postrehla ze radis nieco na čo sa nik nepyta. 😀😉 Btw.chces ma žalovať? Za co? Za pravdu? Mamička sa pyta ako uspat dieta. Nie ako dojcit znovu a nechať sa hrýzť lebo podľa teba je to správne. Pekny vecer
@enyty fakt to chce vydržet. Spí ti ještě přes den? A s tím kojenim tě chápu a já přestala taky, ač to bylo skvělé uspavadlo, ale to nešlo. Dala jsem malé láhev vody do ruky a občas pije i teď cca kolem dvou let. Ono se to srovná a začne spát.
@jakreb A ja ji napsala, ze kdyz kousala, muzou ji rust zuby a to boli. Ale pak jsem zminila slovo kojit, ktere cely prispevek ve vasich ocich zastinilo a spustila jste zase ohen a siru. Jako vzdy, kdyz se nekde objevi zminka o uzecnosti kojeni. No nic, stalkujte klidne dal, ono se to nascita.
@puhelin Nie. Mala som tam chybu a nedala sa opraviť. Nemam to rada. Tak som to skopírovala a opravila a odoslala znovu. Spokojná. Jaaj to si ty zo včera-no bohuzial už to bolo neunosne ako si na mna utocila a nechala som sa uniest a slusne som sa ospravedlnila. Ty budes mat iny problem, ovela vacsi ako len diskusie na MK. Bohužiaľ. Skus ho riesit. Naozaj to myslím v dobrom.
@puhelin Nie smiešne je to co tu predvádzas ty. Nikto ta nežiadal o podporu ohladne dojcenia ani o tom nie je diskusia. Na to som ta slusne upozornila. A uz na mna utocis. A ja mam problem? 😉😀 Fakt sa daj liecit.
Mňa nic nepáli. Ja som dojcila obe deti a plne podporujem dojcenie. Pokial je to mozne a netrpi tým matka ci dieta.

Mam o mesic starsiho. Minuly mesic mi to delal taky. I ze spanku musel cvicit, nekolikrat se probudil v sede opreny zady a zed.