Nespavost dvouleté. Mám to řešit s doktorkou?

lidax
17. čer 2020

Holky, poraďte, prosím. Malá hrozně špatně spí. V noci se budí, je třeba dvě hodiny vzhůru, nebo usne a za hodinu zase nespí. Večer usne v devět po kojení , někdy později. Naspí přerušovane možná osm hodin. Prý má spát dvanáct. Já už jsem jak zombie, zoufalá, že jsem neschopná, protože ostatní zvládnou víc dětí, já ani jedno. Mám to řešit s doktorkou ? Děkuju a omlouvám se.

neomenia
17. čer 2020

Ahoj. Dlouhodobě kojené děti se obecně daleko více budí. I když za normálních okolností bych tě v něm nadále podporovala, toto je jiná situace, kdy bych zvažovala odstavení. Spánek se pak obvykle brzy upraví.

areh
17. čer 2020

@lidax kojíš i v noci? Po tom co jsem syna přes noc přestala kojit se spánek zlepšil. Do týdne spal celou noc. Ani omylem 12 hodin, ale prostě v kuse. Ráno vstával s lepší náladou. Kojila jsem pak jen před poledním a večerním spánkem 😉

chumlee71
17. čer 2020

@lidax Bohužel musíš to vydržet. Můj má 2,5 roku a 3-4x za noc se probouzí a k tomu mám ještě čtyř měsíční miminko a to se budí každou hodinu a vstává ve tři ráno 🙄. Někde sem četla že až 10% dětí do čtyř let nespí celou noc, takže to bude asi můj případ😣. Na tabulky kolik toho má dítě napsat nevěřím, protože ani jedno dítě nespí tolik kolik by mělo naspat podle tabulek.

chumlee71
17. čer 2020

@lidax žádný efekt kojení na spánek nemělo

lidax
autor
17. čer 2020

@areh kojim jen na uspání

karla2015
17. čer 2020

@lidax mam 3letou dceru a spi tak nejak doted, jsou dobre noci, kdy spi celou noc a pak noci, kdy je treba 3h vzhuru, na palici. Kojena byla do 10m, takze tim to neni🙄

kaja2016
22. čer 2020

@lidax No a po obede spi? A v noci se budi ze spatneho snu, nebo se budi v pohode a vesela? Moje dcera ma mensi spankovou potrebu nez je bezne. Od dvou let nespi po obede a v noci chodi spat ve 22 a vstava 7-9. Obcas ma blbej sen, jinak ale spi v kuse a prez den nepolehava, porad v pohybu, spokojeny dite. Jak se chova prez den, nepolehava? A citi se dobre? Je spokojena?

blondynka400
22. čer 2020

@lidax a proč dvouleté dítě kojit na uspání? To klidně může být ten důvod, jestli usíná u kojení, tak když pak v noci přechází mezi spánkovými fázemi, opět potřebuje to kojení a bez toho nemůže přejít do další fáze. Neříkám přestat kojit, ale rozhodně tím neuspávat. být tebou bych to zkusila .-)

loylii
22. čer 2020

@lidax mám tez dvouleté a u nás pomáhá před večerním koupanim velká vecere, kde hrajou prim bílkoviny. Tak maso, sunka, sýry, mléčné výrobky. Pokud to osidime, v noci se budí. Proste mají hlad.