Neustálý pláč. Může to být příkrmy?

isabel95
27. pro 2022

Mám holku ukončeny 4 měsíc. A poslední dobou neustále brečí, už mi z toho začíná praskat hlava cca před 14 dny jsem si říkala že to je jen období a přejde to. A nějak nic.
Od miminka mi odmítá být na bříšku je problém ji zabavit jinak než TV, kterou jí pouští tatínek když g
Hlídá.takze kvůli tomu aby neseděla půl dne u TV spíš nehlídá, a snažím se jí nějak zabavit spí když potřebuje. Když se zrovna neuřve do spánku. Dle Dr. Problém nemá.
Posledních 14 dní kdy to začalo se začala budit i v noci a to se Nikdy nebudila,od miminka spala celou noc.
Může to být příkrmy?
Už jsem vážně vyčerpaná, nemluvě o práci doma babičky nemám a chlapovi ji davat odmítám když by celý den jen koukala na tv,nebo telefon. Nejsem nějakej Herodes přes elektro ale na 4 měsíční miminko mi to přijde brzo.🤷

gbp
27. pro 2022

@isabel95 ehm, no...tu tv bych ji teda vubec nepoustela. to ze to nejak mela, neznamena, ze to tak bude mit porad...tak treba...nerostou ji zuby? neni unavena? pretazena? pises prikrmy...takze je na um? kolik toho sni? jak dlouho ma prikrmy? muze ji trapit brisko? pripadne nejaka alergie? co uz ma zavedene? co ji uklidnuje? ma dudlik? chce se chovat? houpat? usne v kocarku? v nositku? uspavas ji? nebo nechavas rvat?
je teda nevim, co presne od ni ve ctyrech mesicich ocekavas, ale moje ma ted 3 mesice a 3 tydny. rano se vzbudi a ma chvili dobrou naladu. prebalim, oblecu a dam chvili pod hrazdicku, tam se placa tak 15 minut sama, chvili na brise a pak uz ji stercham a vypravim, zpivam...proste neco. pak uz chce spat. nakojim a ona usne. vetsinou ji polozim a vzbudi se, sama neusne a dudlik nechce. tedy do nositka/kocaru a znovu uspat 🤷🏼‍♀️ toto se opakuje 4x denne. s nositkem se musi chodit, s kocarem jezdit 🤷🏼‍♀️

isabel95
autor
27. pro 2022

@gbp neočekávám od nic, netlačím na ni, nebo nechci po ní aby už třeba chodila. Vím že má vše svůj čas.
S příkrmy jsme začali 3 dny zpátky na popud Dr. Měla jen dýni, jinak má Sunar.
Mě osobně spíš znervózňuje to že jak mile ji otočím na břicho prostě zve jak pavijan už od malá , nevím jak se teda tenhle měsíc má naučit přetáčet na z bříška na záda a naopak ( naše Dr. Mi řekla že už by měla - tak nevím )
Ráno ji nechávám když se probudí jak potřebuje ,hygienu (obličej, ruce, plena , převlíknout mlíko) pak zkouším to bříško, popřípadě hrazdička nebo ji dávám na boky aby se zesílila. A posledních 14 dní neustále pláče .
Když vidím že je unavená buď obliknu a jdem do kočáru - to nejčastěji a když mám doma práci kterou jsem nestihla v noci dám no nosítka a spinká do oběda.
Odpoledne většinou cestujeme.( Právě proto že nesouhlasím s tou TV, a aby byla na vzduchu , když nemrzne) Ale také mám sebou nosítko kdyby nemohla usnout normálně. Někdy ji to jde, někdy ne. Spát chodí v 7 protože pak už je přetažená a spavala celou noc a posledních 14 dní se tak 15x budí .
Dudlíky má. Aby si necucala palec
Zub ji roste jeden už 2 měsíce může se to více projevit až takhle pozdě, když ji kouká špička ?

zrzinda
27. pro 2022

Já vím, ze je to nevyžádaná rada a omlouvám se za ni, Le nějak mi to nedá.. Pouštět televizi čtyřměsíčnímu dítěti je podle mě fakt mimo. Doporucuju se podívat na ruzne neurologické studie o tom, co to dětem děla s mozkem. Není to rozhodne nic zdravého.
A co se tyce toho pláče, co to zkonzultovat s fyzio, když se ji tolik nelíbí na brisku?

gbp
27. pro 2022

@isabel95 no mohly by to byt ty zuby. dokazou dost potrapit. treba rostou dalsi a jeste nejsou videt. co zkusit dat neco na bolest nebo homeopatika? a nevydrzi fakt ani minutu dve? kdyz pred ni das neco zajimaveho? to pretaceni je myslim az do pul roku, ale pokud teda vubec na tom brisku nechce byt ani chvilicku, taky bych se asi obratila na fyzio. vubec teda nepase?

fifinka2020
27. pro 2022

@isabel95 neboj, na bříšku se naučí i s řevem🙂. Jestli tě to uklidní, moje obě děti to nesnášely a rvaly dost. Prostě některé mimca to tak mají... u dcery jsem ale vnímala, že má problém s hlavičkou, tak jsme byli na osteodynamice. Jinak může to být prostě tím, že prostě, víc vnímá... miminka nejsou jen spací, hodna a ticha. 🙂 Mně se třeba děti tak často budily už od porodnice, jinak tý zuby v tom taky hrajou dost roli.

isabel95
autor
27. pro 2022

@zrzinda jak píšete sama je to nevyžádaná rada a kdyby jste četla pořádně tak právě z toho důvodu ji zaměstnám já a jinak🙂, přítel nehlídá, pardon ale nechápu o co vám jde. Můj dotaz směřoval k neustálému pláči a ne k tomu zda se má nebo nemá koukat na Televizi. 🤷 Televize si užije podle mě dost až bude starší teď to nevidím jako nutnost. Na fyzioterapii jsme objednané na únor , dřívější termín neměla 🤷

isabel95
autor
27. pro 2022

@gbp mám snad všechno co jsme sehnala na to abych ji zaujala na bříšku 😂 ( vodní podložka, knížky, hráči válec spoustu hraček) a vydrží mi sotva pár vteřin a většinou buď tak řve že by se uhodila do hlavy ( to ji raději otáčím už dopředu) a nebo uvolní ruku převalí se ( mě přijde jako by ji měla málo zesílenou tím že nechce past) zatlemi se tomu a zase brečí. Vydrží mi prakticky koukat jen v tom nosítku, a přitom ji na bříško dávám od narození (dle toho jak ukázali v porodnici) .

isabel95
autor
27. pro 2022

@fifinka2020 no snad máte pravdu těch posledních 14 dní mě malinko straší teda ( asi i nevyspáním ) naše malá právě byla už od malá hodně spící a teď je teda extra řvaci tak snad jí to brzo přejde 🤷
Moc děkuji 🙂

gbp
28. pro 2022

@isabel95 me to davani zamerne na bricho nikdy moc blizke nebylo. prvni dcera to taky nemela rada a vydrzela vzdy par minut. dokud! se do te polohy neumela sama dostat. posazovat se nesmej, chodit za ruce se s nima tak nema tak proc v tomhle se jim ma pomahat/nutit je do toho.
no ale pokud je takhle silena 14 dni, necim to asi bude zuby, spurt nebo my doma rikame "nahrava novy software" - po nejakem psychu vetsinou bud skokove vyroste nebo se nauci nejakou novou dovednost.
to paseni muzes vyzkouset i na mici pokud mas. to mela dcera radsi. byla zesikma a videla na me. nebo sem si ji davala na sebe, taky hlavou k sobe. to mi prislo nejvic prirozene. a na to pretaceni jsem videla na netu takovy figl, ze neotacis rukou, ale pomalu ze strany zvedas podlozku pod mimcem, dokud se neprekuli. to nam slo lip, protoze ona musi mit i specialne postavene ruce a nohy na to pretoceni a takhle si to tam dala sama. nesmi se otacet pres zaklon. a pak uz leda vydrzet do te fyzio, snad poradi vic 👍 drzim palce 🍀

maxulekapcule
28. pro 2022

Mě taky prcek nechtěl být na bříšku, protože se stacel do strany, asi ho to táhlo a Dr to neviděla. Vyzadala jsem si fyzio a velmi rychle se to napravilo. Tak určitě zkusit. Jinak klídek, mě rve malej od narození, už 13 měsíců 🤣
Nejsou to zuby, není to bolest, není to únava.
Jednoduše nechce být sám, a jakmile ho jen davam nad postýlku, okamžitě spustí. A to jí má plnou hracek