Nezoufalé mateřství: Co dělat, když dítě nechce spát?
Ahoj. Jdu sem jen s mím výlevem protože to nemám komu říct, tak se chci aspoň vypsat. Předem píšu že neočekávám že mě někdo bude litovat...
Dcera 1m, vstane v 0:1 ráno. Je přebalená, najezená, nemá bolení břicha ale pořvává mi tu až do 3, pak vstává zase v 7. Ze 4 hodinového intervalu během dne, od jídla k jídlu spí max. 2h. Všechny kamarádky se chlubí jak jim dítě spí v noci i 7 hodin a u nás oslavuju když se já aspoň 3 hodky vyspím. Už prostě nemůžu, jsem tak unavená že už se mi z toho motá hlava. Docházím i k tomu že jí nadávám což je mi pak zase líto. Z mateřství nemám žádnou radost, jedu poslední dny jen čistě mechanicky a před každým krmením už jen tipuju jak dlouho zase bude vyřvávat. Mám toho tak strašně plný zuby že se to nedá ani popsat. Jak z tohoto sakra někdo může mít radost. Chvilkama si i říkám co jsem to pro boha udělala, proč jsem to dítě vůbec chtěla, copak tohle je nějaká radost?? Skoro už ani nejím protože mi to prostě nedovolí....
Fakt tak strašně závidím těm šťastným maminkám a říkám si kde tu radost berou. Já už prostě nemůžu, chce se mi utéct pryč a už se ani nevracet. Moc mi nepřidá ani to že když si člověk chce postěžovat blízké osobě tak mě každý odbude s tím ať si nestěžuju, uklidním se a nedělám caviky... Jo, ono ta ženská už je pak každýmu u zadele, nikoho nezajímá jak se cítí, jestli ji něco trápí, jestli to zvládá....

@veronikav31 neříkám,že se má za něco stydět,tohle je můj názor,prostě řvát na mimino měsíční mi nepřijde ok,ale každého věc,a jaký proboha kopanec? Co jsem tak špatného napsala? že to chápu,ale pak i že nechápu další věci,tot vše.hezky den
@veronikaopava zkuste si svoje příspěvky přečíst jeste jednou.pěkný den.
@veronikaopava dobře, prostě jsi matka co nonstop prdí třpytky a duhu, ale ber jako fakt, že existují matky, které to tak nemají a věř, že matek, co někdy v naprostým zoufalství zařvaly na svoje vlastní mimino je na světě hodně. A zaplaťpánbu, když to u toho skončí a není hůř....
@veronikav31 já samozřejmě velmi dobre vím,co píšu, ale že to někoho takhle nadzvedne jsem opravdu nečekala ..
@koncita Ale já nikdy neřekla, že jsem nekricela na svoje děti,resp na toho staršího ,samozřejmě, že ano,myslím,že to máme každá,každá si sáhneme na dno,občas,ale jako porad tvrdím,že po měsíci spát 4 hodky mi nepřijde špatný, co na tom proboha je. Prdim trpytky a duhu? 😂tak to jsem fakt v životě neslysela, takovou blbostí,no nic hezky den i Vám
@veronikaopava ty jsi toho v životě neslyšela víc....😉
@koncita my se evidentně asi známe,že...nebudu se hádat
@lutu11 Ne nečekala ale takovéto vyčerpání neznám ani z práce ( fabrika, dost tezka prace). A taky si uvědomuju že nejsem jediná která to tak má ale jen jsem to prostě potřebovala vyventilovat. A Vám blahopřeji paní dokonalá, patrně jste všechno zvládala na jedničku .
@cekamnazazrak Jojo skoušela. Různě ji polohuji, skouším i v různých polohách chovat, vozit doma v kočárku (ve dne v kočáru spí jak zabitá). Skouším zavinovačku, bez zavinovačky, na měkké peřině, na tbrdé matraci.... 🤦🏼♀️
@veronikaopava Já nepsala že na ni křičím. Já psala že jsem jí vynadala. Tzn " sakra děcko už spi" " proboha proč furt nespíš" řečeno jen ráznějším tónem hlasu. A ano jsem unavená když pomalu týden nespím. Jestli Vy zvládnete celé noci nespat a být pak odpočatá a veselá tak si zatleskejte ale já v tom případě jsem teda asi k ničemu když to tak čtu...
@dianawonder Nejsi k ničemu, je to naprosto normální, je to prostě těžký. Ale bude to lepší a lepší ❤️!
@dianawonder nejsi,jen někdo se cítí být lepší matkou,když únavu, nevyspání a vše zvládá levou zadní i s úsměvem na rtech než ostatní,co se potřebují vypsat a zeptat se jak to mají ostatní
@dianawonder neřekla jsem,že jste k ničemu,přeji,ať Vám dítě lépe spí,můj komentář neměl působit,nijak zle..
@dianawonder neboj uklidnim te u nas se nespalo prvnich osm tydnu . Kdyz nervala tak koukala a nespala. Pak mela porad hlad takze nebyl problem kojit 10x denne. A pak se to zaclo zlepsovat. Uvidis ze i u tve malicke to bude kazdym dnem lepsi. Prvni dva mesice zavinuj do zavinovacky, oni jsou ty nase dusicky vydesene z toho ze jim kolem hlavy litaji ruce a nohy. A kdyz budes uspavat tak si v klidu rikej…super je ze vzdycky usne 😀 utece ti to rychleji. Holcicka te potrebuje a vsechno ti vrati i s urokama. A bud rada jeste to mas fajn soused beha s kocarem venku nekolikrat za noc protoze jinak jim prcek vubec neusne.

@veronikaopava ano,dítě jsou dar,ale jinak než vy píšete.kdybyste mi řekla co to tady píšete,tak bych se cítila jako nejhorší matka na světě,že si nevazim toho,že jsem maminka.takovy kopanec....tak to vidím já. A tazatelka se fakt nemá za co stydět, lepší se vypovídat a dostat rady než se zhroutit nebo si něco udělat,že je špatná matka a že bude ještě hůř, může být a taky nemusí,kdo ví.kdyz jedné děti marodí, druhé nemusí,jedná o zubech neví, druhé děti probreci.nekomu děti marodí po nástupu do školky,školy,někomu ne.nac se děsit,když ta situace není aktuální.a vím o čem mluvím,dcera je ve škole,syn ve školce.oba nemarodi od nástupu do školky běžnými nemocemi,ale řešíme jiné problémy.