Noční buzení miminka a vlastní vyčerpání. Zlepší se to?
Ahoj holky , chci sw vás zeptat , mam doma 4 měsíční holčičku a uz asi měsíc , možná i déle , se budí každých 40 min večer i dřív , někdy vydrží hodinku . Jsem už vyčerpaná , je plné kojena , večer ji uspávám u prsu . Pres den toho taky moc nenaspí , ma 3 spánky taky po 40 minutách , občas vydrží déle . Jinak je usměvavá , aktivní , směje de opravdu celý den , je to andílek , kterému tohle vše odpustím … jen chci dodat , že už spí semnou v posteli , protože vstávat k postýlce každou půlhodinu, to bych asi nezvládla . Můžete mi někdo poradit nebo spíš , měla jste to některá taky tak ? Upravili se to ?
@petra166 měla jsem to takhle s malým.. vstávala každých 40 minut k postýlce, uspavala u prsa, kvůli častému vstávání jsem si ho taky naučila spát v posteli. Dodnes toho lituju. Jsou mu 2 roky, spát bude pouze s někým v posteli. 3-4x za noc vzhůru. Takže v pokojíčku má postel 140x200, aby jsme se tam vyspali dva. Kojit jsem přestala v 1,5 roce, protože už jsem to nezvládala. Celou noc byl na prsou.
Teď čekáme v lednu druhý a přiznám se, že mám hrůzu z toho co bude. Já s miminkem budu v ložnici a přítel se starším v pokojíčku. Jinak to udělat nejde.
Každopádně už teď vím, že na postel a uspávání u prsa si ho učit nebudu. By mě po druhý asi jeblo 🤦🏼♀️
@anonym_b9f499 to je něco teda , no zkusím to odbourat , problém je , že kdo to vydrží ? Vstávat k postýlce takhle často , to přece není udržitelný 😕
@petra166 měla jsem to takhle s malým.. vstávala každých 40 minut k postýlce, uspavala u prsa, kvůli častému vstávání jsem si ho taky naučila spát v posteli. Dodnes toho lituju. Jsou mu 2 roky, spát bude pouze s někým v posteli. 3-4x za noc vzhůru. Takže v pokojíčku má postel 140x200, aby jsme se tam vyspali dva. Kojit jsem přestala v 1,5 roce, protože už jsem to nezvládala. Celou noc byl na prsou.
Teď čekáme v lednu druhý a přiznám se, že mám hrůzu z toho co bude. Já s miminkem budu v ložnici a přítel se starším v pokojíčku. Jinak to udělat nejde.
Každopádně už teď vím, že na postel a uspávání u prsa si ho učit nebudu. By mě po druhý asi jeblo 🤦🏼♀️
@anonym_b9f499 jeste jsem se chtela zeptat, pres den vám spal v postýlce?
Měla jsem to tak u obou dětí, starší dcera teda pro jistotu mívala i bdělá okna, že se vzbudila v 1 ráno a usnula zase až ve 4. To bylo v dobu, kdy se narodil mladší syn, to byl teprve fičák. 🙈 Dcera má 5, spí se mnou doteď. Syn se začal budit méně po druhém roce, ve 2 a třičtvrtě jsem ho odstavila, pak už spal celou noc. Ale taky spí se mnou. Manžel spí v pokojíčku. 😁
Měla jsem to tak u obou dětí, starší dcera teda pro jistotu mívala i bdělá okna, že se vzbudila v 1 ráno a usnula zase až ve 4. To bylo v dobu, kdy se narodil mladší syn, to byl teprve fičák. 🙈 Dcera má 5, spí se mnou doteď. Syn se začal budit méně po druhém roce, ve 2 a třičtvrtě jsem ho odstavila, pak už spal celou noc. Ale taky spí se mnou. Manžel spí v pokojíčku. 😁
@anonym_b9f499 jeste jsem se chtela zeptat, pres den vám spal v postýlce?
@petra166 vůbec.. a kdyz už se povedlo, tak spal max 20 minut
@petra166 keď sa stále budí po cca 40 minútach, znamená to že si ešte nevie poprepájať spánkové cykly. To znamená že neprejde vôbec do hlbokého spánku, resp. sa jej to nedarí. Preto hľadá rovnaké podmienky aké mala keď zaspávala - teda prsník. Našu malú som kojila asi len 2 mesiace, ale zato sme si spravili zlozvyk uspávania na fitlopte a robila nám toto isté.. Keď to začala robiť aj v noci (dialo sa to hlavne keď sa jej dial v živote nejaký míľnik, napr. keď sa naučila pretáčať a podobne), tak sme začali riešiť ako ďalej a postupne to odbúravali. Teraz ju napr. uspávame stále na rukách, ale do postieľky ju dávame vtedy, keď ešte nespí. Poriadne teda zaspí už sama v postieľke a oveľa oveľa sa odvtedy zlepšil spánok. Možno by pomohlo keby síce zaspáva pri prsníku ale keby ju odpojíš ešte predtým než úplne zaspinká. Ono chvíľu trvá kým si to tie bábätká poprepájajú v hlávke.
@petra166 keď sa stále budí po cca 40 minútach, znamená to že si ešte nevie poprepájať spánkové cykly. To znamená že neprejde vôbec do hlbokého spánku, resp. sa jej to nedarí. Preto hľadá rovnaké podmienky aké mala keď zaspávala - teda prsník. Našu malú som kojila asi len 2 mesiace, ale zato sme si spravili zlozvyk uspávania na fitlopte a robila nám toto isté.. Keď to začala robiť aj v noci (dialo sa to hlavne keď sa jej dial v živote nejaký míľnik, napr. keď sa naučila pretáčať a podobne), tak sme začali riešiť ako ďalej a postupne to odbúravali. Teraz ju napr. uspávame stále na rukách, ale do postieľky ju dávame vtedy, keď ešte nespí. Poriadne teda zaspí už sama v postieľke a oveľa oveľa sa odvtedy zlepšil spánok. Možno by pomohlo keby síce zaspáva pri prsníku ale keby ju odpojíš ešte predtým než úplne zaspinká. Ono chvíľu trvá kým si to tie bábätká poprepájajú v hlávke.
@katezina11 myslím si totéž , četla jsem si o tom , ja nevím , ted jsem ji třeba uspala bez prsa , dala jsem ji napít , a asi pul hodky potom jsem začtla uspávat v náruči , usíná rychle takže za 10 min bylo hotovo , problém je v tom , ze se proste Zachvili vzbudí , a bud chce prso , protože má hlad a nebo chce dudlat , pokud nejsem extrémně unavena , tak ji dudlat nenechám , tak nevím kde je problém , snad se to zlepši , je pravda , ze ji jsou necele 4 měsíce a poslední čtyři dny , se umí krásně přetočit ze zad na bříško 👍🏼
Kdyby mi bylo o X let min a teprve čekala své první dítě, udělala bych jednu ložnici se spaním na zemi pro všechny a počítala, že je na hodně let. S prvním dítětem jsem ladila režim, postýlku, intervaly...se třetím chceš už prostě jen nějak spát, dítě se obslouží samo a ty ani nevíš kolikrát 😀
Můj synek to měl někdy kolem pátého měsíce podobně, spal max 40 minut v kuse a přes den obvykle jen 20. Za měsíc nebo za dva se to zase začalo zlepšovat. Bylo to jen krátké období, ale samozřejmě, že mi to tenkrát připadalo nekonečné..
Asi vás moc nepovzbudím ale malému je rok a máme to tak stejně,má to asi od 2-3 mesice jak jsme přešli na UM do toho jsme meli i atopický ekzém. Ale budí se mi doted i 5 krát za hodinu. Ano je to vyčerpávající. Řešili jsme to s detskou,na nic jsme nepřišli. Prostě některé děti to tak mají. Zkoušela jsem vse,ale nic to nějak nezměnilo.
U nás tohle období trvalo přes dva měsíce, začalo to kolem 4. nebo 5. měsíce. V noci se budil jako hodinky po 50 - 55 minutách, s pláčem (kojený nebyl, láhev v noci odmítal), pár minut si pobrečel, chovala jsem, nosila dokud se neuklidnil, vrátila do postýlky, v tu chvíli spal. Společné spaní odmítal, vzájemně jsme se rušili. Takže já zpátky do ložnice, jenže než jsem usnula i já, tak to taky chvilku trvalo a to už se zase budil. Budíček v pět ráno na krmení, přes den spal 2x 30 minut, víc ani ťuk. Hrozný... A přestalo to ze dne na den, ale já se ještě několik týdnů budila každou hodinu, jak bylo tělo zvyklé 🫣🤦♀️
Tím že nebyl kojený a byl to takový malý pohodář, tak když bylo nejhůř, vzal ho muž na pár hodin mimo domov a já si aspoň trochu schrupla.
Bohužel, měla, progresivně se to zhoršovalo až na buzení co dvacet minut asi do 13 měsíců, kdy už jsem to fakt nevydržela a na noc odstavuila.
Chapu te, je to extremne narocne.
Muj syn byl jeste horsi. Pres den usinal hodinu, sileny tyatr a pak spal 30min 🥵. V noci se neustale budil, navic plactivy mamanek, nevrly. Gradovalo to pri rustu zubu, kdy se v noci budil i po 15min 🥵🥵🥵. Vstaval vzdy ve 4:55 presne 🤯. Pomohlo az nocni odstaveni, jenze v 17m, tvoje holcicka je na to jeste opravdu mala.
Jinak po odstaveni se budil 3x za noc na flasku. Coz bylo i tak narocny- musela jsem vstat.
Spal celou noc az kolem 3,5roku.
Myslela jsem, ze je to moje chyba. Ale dcera od porodu uplne jina, zlaticko, spinkala.
Nezbiva nez to prezit. Deti uz jsou dnes ve 3.a5.tride a jsou oba uplne normalni. (Syn teda zustal ranni ptace).