Podezření na PAS u ročního dítěte...
Zdravím všechny maminky.
Jdu sem vypsat svou duši, ačkoli vím jaké budou odpovědi. Jsem tím posedlá, možná že i proto ho pořád sleduji a hledám co vše je špatně.
Od narození je syn stále uřvaný, nespokojený, od narození se snáma táhne smůla. Vyšší svalové napětí takže jsme cvičili vojtovku, trisleni +pupeční kyla, do půl roka prdiky.. Neurologicke vyšetření vše v pořadku.
Mudr nechce řešit stále slyším že je rozmazleny nic víc.
Říkanky, písničky paci paci na bodu mrazu, zamávat neumí, jak dělají zvířátka ho vůbec nezajímá... Umí jen bababa nic víc. Když na něj volám nereaguje, oční kontakt jak kdy ale většinou až na 3-4 pokus na poprvé vůbec. Mám podezření na PAS je toho tolik že nevím jezski jsem kráva já že pořád na něj něco hledám i když vím že se mimina nesrovnavaji mám ještě doma 10tiletou dceru a tohle co zažívám nyní se synem neznám. Vůbec nevím jak a ským to řešit 😔 Vím že dotazník se dává až v 18m na kontrole. Nedokážu si predstavit pokud se něco potvrdí co bude dál 😔 nejvíc snad vnima TV když hrajou pohádky to z toho očí nepustí (beba + bing)
Naše malá nic z toho v roce nedělala. A žádnej PAS nemá. Tak buď v klidu. A nestresuj se vecma, který ovlivnit nemůžeš k ničemu to není. A i kdyby, tak co ?
Kluci jsou jiní, s šikovnou dcerou nesrovnávej. Plašíš, nemá PAS, jednou se tomu zasměješ. U lékařky bych řešila maximálně, zda není nedoslýchavý, jinak nic.
@kristyn86 sluch v pořádku má, jakmile slyší pohádky automaticky už se dívá a nic kolem ho nezajímá. Spíš mě stresuje to že v mém okolí je spoustu PAS a jakmile jsme na procházce a vidíme známé zakecame se tak většinu slýchám tohle nám dělalo taky a jejich dítě (PAS) proto ten stres kdo nezná nepochopí. Jinak prospi celou noc jako 3 léte dítě 😁 přes den Teda už jen jeden delší spánek a většinu času trajdá po zemi po hrackach, kolem nábytku. A děkuji za uklidnění 🙃
Jako prvni se uklidni, protoze dite vnima ze jsi vystresovana nebo z neceho nervozni a pak se nemuze rozvijet tak jako kdyz se citi v bezpeci. Dite je na tebe napojene a hodne to vyciti, musis mit sama v sobe pocit klidu a pohody, abys mohla vytvaret prostredi k rozvoji ditete. A jako druhe vypni televizi, rocnimu diteti fakt obrazovky nepatri, a to nejsem zadny militantni magor co nema doma televizi a detem pohadky normalne poustim, ale tohle je fakt moc brzy. A jeste peppa a podobne jsou vysoce stimulujici a to cemu ty rikas ze soustredene posloucha tak to mu totalne zahlcuje mozek podnety na ktere jsete vubec neni zraly…
Já až teď s dcerou jsem pochopila, že děti opravdu baví dělat paci pacičky a podobný nesmysly. Syna to naprosto nebralo a já mu to tedy nevnucovala (narozdíl od babiček)
@terinng odpověď ti nikdo nedá, ale jestli chceš uklidnit, až do tří let byl jeden ze synů úplně "mimo tabulky". Nemluvil, na vše jedno slovo, extrémně se styděl, neukazoval (a když, tak ne prstem). Za to strašně rád skládal věci do řady a zavíral jakékoliv dveře. Dnes mu je osm a ze všeho vyrostl.
Takže to může něco znamenat, ale také vůbec nemusí.
@kristyn86 mam 13m syna. Zadne zvuky zvirat nedela, mavat zacal asi pred mesicem, paci paci vcera. Je v poradku....mam jeste 11 letou dceru, tezka autistka a to je fakt nesrovnatelne. V roce i kdyby mel pas, tak jako fakt nic nevyresis, to je moc brzy . Spis sleduj, zda neco dokaze rozumet - ale to spis v pristich mesicich, ted je fakt jeste maly.
Dcera treba jeste ve 4 letech nerozumela otazce "chces piti" - syn uz tomuto rozumi

Je jeste maly,je mu rok. Myho syna v roce taky zadny rikanky a paci paci netankovalo. Ani zviratka. On tedy v roce chodil a jeho zabava byla behat,vsude vylizt,kramarit supliky... Veci,co mladsi dcera umela kolem 10.mesice,on zacal tak kolem roku a pul. Ma tedy vyvojovou dysfazii,proto pozdeji mluvil. Ale v roce je podle me na nejake zavery brzy. Chce to cas. Mrnata se meni tak rychle,ze za pul roku to muze byt vse jinak. Ted ti nikdo nerekne,mezi detmi rozdily jsou. Krome toho chybejiciho ocniho kontaktu mi ty veci ani nepripadaji na PAS. A sluch ma v poradku?