Proč dítě nereaguje na matku? Pomoc při selhání komunikace.
Jsem už totálně v háji z toho co furt řešíme s dcerou. V říjnu jí budou 4r. Ve školce šlape jako hodinky, hodná, poslušná, spolupracující... doma neskutečný peklo. Umí být miláček, je hodně chytrá, upovídaná a přátelská. Ale přijde mi že náš vztah selhal. Což mě neskutečně bolí. Byla vytoužené dítě a já každý den zažívám tu nejistotu, že nevím co se tak pokazilo, že se vůči mě tak chová. Vůbec mě neposlouchá, nemá ke mě žádný respekt, řve na mě, neustále se hádá, neustále musím k něčemu přemlouvat. Dneska venku mě maminka od holčičky ze školky od naší malé říká..to se takhle chová normálně?? Nevěděla jsem zda brečet či se smát. Ano chová! Za celou dobu jsem nenašla způsob jak s ní fungovat po dobrém a už jsem tak zoufalá, že jsem snad neměla mít děti.
Milionkrát můžu říct že nemá něco dělat (většinou věci při kterých si může ublížit) a stejně je udělá. Když se ohradim protože to je prostě moje hranice, že to dělat nebude.. stojí naproti mě, řve na mě že to dělat bude a taky to udělá. A to je snad milion hádek denně.
Když jí řeknu že se zlobím začne na mě řvát že se zlobí ona. Ok, budu se s ní o tom bavit ...ale k čemu aby za 5min na mě řvala znova.
Když jí o něco poprosím (podat hadr, kapesník...cokoliv) totálně neochotná.
Když něco chce tak místo aby řekla prosím.... Začne dej mi, udělej, prodej... No ne a resim, že takhle ne. Na což tónem (totálně mě otravuješ matko) řekne, prosiiim dáši to.
Spolupráce na bodu mrazu snad ve všem ( hygiena, jídlo, spánek, hra....). Nenechá si nic vysvětlit. Koupím novou hru s nadšením že bude sranda a opět řeším 💩💩.
Často mi říká že mě nechce, že mě nemá ráda... Je mi z toho do breku.
Přijdei že jen co otevře oči je naštvaná, vzteklá a uječená. Jindy se probudí, miláček, pusinky a jak.kdyz lusknu prsty opět vzteklá saň ani nevím proč.
A světe div se já už fakt nevím.... Řešila jsem to tolikrát. Pořád ty stejný řeči... Máš čas na sebe? Udělejte si čas jen na sebe třeba žárlí na sourozence (má mladšího bráchu, ale taková byla i předtím řeším to snad od dvou)? Využíváš hlídání aby jsi si odpočinula? Mocenský hry? .... Atd atd. Já hlídání mám, veškerý čas věnuji hlavně jí a na mimino pomalu kašlu, dávám jí prostor aby mohla i ona rozhodovat,. nebýt furt podřízená nám...ale i tak mám pocit že celý svět se mi rozpadá. Dítě o které jsem tak bojovala od samého začátku až k akutnímu císaři, kterému jsem chtěla dát lepší život než jsem měla já, s kterým jsem si.ymslela že budu mít krásný vztah, pocit že mě miluje a potřebuje... Nemám nic 😭.
Zdravím a předně držím palce!!!mě osobně pomohly stránky na fb Tisíc tváří radosti ...a info o dětech s poruchou opozičního vzdoru nebo patologické vyhovovali žádostem.- ODD....patří pod PAS,p.autist.spektra...dg.se nebojte,jsou jen směrovkami k pochopení těch jiných světů ✌️🌈👍
@3kubickovi jenom - samozrejme tezko rict, ale nemyslim ze je nutne uvazovat hned o PAS, pokud ve skole neni problem s chovani, zapojovanim, komunikaci.
Mrkněte na tohle: https://rodicovstvihrou.cz/preklady/jak-poznat-...
Nečetla jsem vše, ale mám pocit, že by to mohl být váš případ. 😉
Mate dite uvizle v pozici alfa. Je potreba s tim pracovat a nastavit hranice-mrknete na teorii Gordon Neufelda, maji na blogu ruzne navidx a hry, jak se tohle resi. Nicmene je na case dceri nevysvetlovat a neustupovat a jasne ji ukazat, ze rodic je rodic a ten ten vztah vede a ridi.
@odula @drep Holky, připomnělo mi to hlášku tenkrát ani ne 4letého syna.
L: David tu má nepořádek!
D: Já jsem to vyzkoušel, že když je tam úplná tma, že to jde překročit, ten nepořádek.
😂
Držím pěsti a tazatelce doporučuji Teorii typů od Šárky Mikové. Některé děti nejsou mainstreamové a neplatí na ně běžné rady pro výchovu. Když člověk pochopí jejich potřeby, snáz pak s nimi může komunikovat, tak aby naopak ony rozuměly našim potřebám.
@odula ano máte pravdu,ale i rady jak v přístupu k výchově těchto dětí prostě obohacují..👍
Haha dítě s osobnosti. Mam doma. A uz to chytá i mladší. Vlastně se uz jen směju a myslim na Bahami, jak tam lezim za 15 let za tu strašnou dřinu. Dcera ve třetí třídě a uz dva roky a pul řve a nadává ze se učit nebude kazdy bozi den…apod.

@pampelina18 Taky nejsem fanynka přehnaně benevolentní výchovy, ale nazvat cizí dítě spratkem jen proto, že mělo třeba blbej den a tys ho viděla celých deset minut jeho života, to je otázka, kdo je tady ten jedinec s nezralou nervovou soustavou. Ale co si všímám, tak ty máš vůbec zajímavé komentáře a to si moc nicků tady nepamatuju.