Proč roční dítě v noci pláče a nechce spát?
Ahojte,
holky jak vám spí roční děti? Moje malá má 16m a je to od října fakt horor, furt si v noci sedá a pláče. Prso nechce, chce jen huštat. Já ji pohuštám ráda, ale ne 5hodin v kuse každou noc. Je pravda, že ji rostou zoubky, dávám někdy Camillii nebo olejiček První zoubek, případně v noci čípek viburcol, ale nepomáhá vůbec nic. Doktorka mi taky moc nepomohla, prej je to kojením.
Budu ráda za vaše zkušenosti, postřehy a rady.
Děkuji, hezký den! 🙂
Analgetika (Nurofen, Paralen), a uvidíš, jestli bude klidnější. Někdy je mi těch dětí líto, když nás něco bolí, tak si dáme lék hned a u dětí s tím často zbytečně čekáme.
Ahoj a co zkusit pořídit hojdavak? Dat si ho nad svou postel a hustat, když ty můžeš odpočívat. Já ho používala u obou děti a byla to fakt nejlepší věc, co jsem měla 🙂. Zkus se podívat
Pokud ji opravdu tak trápí zuby, tak nurofen. Dětem jsem taky dávala. Sama, když mě něco bolí, tak si taky ulevil lékem od bolesti.
@pipi_puncocha ted jsem teprve četla všechny komentáře a napsala jsi to dřív než já😉👍
Jestli to trvá od října, nezdá se mi, že by to byly zuby. Kdyby fakt jo, Nurofen a neblbnout s homeo a jinými neúčinnými alternativami. A hned poznáš, jestli šlo o bolest.
Jaký má spánkový režim celý den? Nespí odpoledne a nemá tak naspáno? Moje dcera taky prořvala noci v tomto věku, pomohlo uspat ji v kočárku tak v 10:30, v poledne vzbudit a do večera utahat. Jak usnula odpoledne, noc byla strašná.
Jinak dobře větrat, večer žádná telka, ubrat podněty přes den atd.
Držím palce!
@kesinka89 tohle ještě nejsou hororové noci. Já myslela, že hororové noci už jsem si zažila s první, když se budila 2x do hodiny celou noc a pod 10 probuzení to v noci nešlo. Teď si říkám, že to byla ještě sranda. Druhá to dotáhla k dokonalosti a v kombinaci s první se budí obě na střídačku a k tomu celkem pravidelně chodím spát ve 4 ráno s mladší a v 8 vstává starší. Přes den už starší po obědě nespí, takže horor pokračuje. 😵
Ale u starší mi na spánek pomohlo odstavení v noci, respektive zredukování na max 2 kojení, jinak jsem nabízela vodu. Neobešlo se to bez breku, chvílemi jsem s ní brečela i já, ale změna pak byla velká. Budila se teda párkrát i tak, ale už ne co hodinu a skoro celou noc začala spát až po celkovém odstavení v 21 měsících.
A jak se chová přes den? Není to spojeno se separační úzkostí, když chce uklidnit jen od tebe? Co si ji prostě vzít si postele a mazlit při spaní?
@sirinfirst
@bara88
@antoinet
Spíme spolu v posteli asi od jejího měsíce. Celou noc se tulíme a když se začne vrtět hladím ji, někdy to pomůže. Právě do 11m spala úplně božsky, vzbudila se tak 2-3x na kojení a spinkala hned dal. Přestat kojit v noci nechci, vyhovuje mi to, ráno bych měla prsa jak balóny.
Přes den spí jen jednou a to přes poledne. Vstává cca v 7h, spinká 11.30-13.30h a večer v půl 7 jde do vany a pak spinkat.
Jako ten olejicek První zoubek pomáhá, a pomáhá hned, použila jsem ho když mě bolel zub a do 5min bylo po bolesti
@antoinet taky mi přišlo, že to ze zubů není. Kamarádka má syna staršího o 3 měsíce a má to někdy dost podobně a to mu chybí už jen stolička a nekojí. Čekala jsem, že si nás doktorka pozve a prohlídne ale jen mi doporučili přestat kojit 😃tak jsem doktorku změnila, jdeme k ní v pátek rak uvidím co mi doporučí ona😃
Jinak dneska v noci jsme o půl 10 dávali čípek paralenu, bylo to trochu lepší, budila se pořád jen u toho tolik neplakala 🤷♀️
Jak tak o tom přemýšlím, tak vyloučeno vše, co by mohlo vadit a zbývá jen to kojení. Tím tě k ničemu nenabádám, to je každého věc, já jsem po roce odstavována všechny tři své děti a všechny pak začaly spát.
Prsa párkrát odstříkáš a do tří dnů máš pokoj a všichni spíte, to za to stojí.
@kesinka89 v tomhle věku se u nás spustily noční děsy a pomohl nám čaj Leros klidné sny. Ale než jsem na něj narazila, protrpěli jsme 2 měsíce, kdy od 2h ráno do 5-6 h jsem musela mít syna na hrudi, jinak řval jak siréna...
Nekojila jsem a zuby měl krom pětek všechny. Když lezly pětky,tak se nebudil. Teď skoro ve 3 letech máme zase venku příšeru, takže buď spí celou noc s námi, nebo přijde třeba ve 3 ráno...
Rozhodně ji nedávejte léky, není nemocná! Nadužívání léků proti horečce může poté při nemoci způsobit febrilní křeče
@antoinet nech už to kojení, prosím tě.. Je maličká, ať se kojí, jak chce, i maminka je s kojením v pohodě. Pokud je hodně kojená, žádné živiny jí určitě nechybí.
@sirinfirst možná ano, možná ne, nechala bych zjistit, jestli něco nechybí, pokud dítě nejí jídlo (nejčastěji chybí železo), tohle opravdu od klávesnice nepoznáme.
U mých třech dětí to v tomto věku kojením bylo a odstavení pomohlo, proto to píšu. Ale nabízím i jiné tipy - výrazné zvýšení doby strávené venku (třeba 2x 2 hodiny denně (, nepouštět televizi a celkově snížit psychickou zátěž a množství podnětů, držet si režim a klidné večerní rituály, snížit teplotu v místnosti na spaní...chce to zkoušet.
@antoinet ten večerní klid určitě, televizi bych 14 měsíční nepouštěla vůbec, ale to je zase o jiné diskuzi 🙂
@kesinka89 máte pravdu, my máme s dcerou to samé, přestala jsem kojit, sedá a pláče dál! někdy pláče, nékdy mě jen hledá (a to spíme spolu v posteli)...kojení děti nebudí, naopak jim pomáhá usnout...jestli vstává 1-2 krát, tak tam má smysl přestat a dítě zřejmě po čase přestane vstávat, jestli to je takto i s tím sezením, nepomůže to
My telku přes den nepouštíme vůbec až večer kolem 8 ale to už spí 🙂 večer teďka pouštím uklidňující hudbu, v 6 ji zkouším dát večeři a kojím, pak uklidíme hračky, okoupeme se, dáme taťkovi pusu a jdeme do ložnice, rožne lampičku a přečteme pohádku, u čtení kojím a nakonec jdeme skákat na balon😃u té hudby usne do 20min, bez ní usínala hodinu. V ložnici netopíme a většinou míváme otevřené okno celou noc.
@9radka9 tak to rozumím, já nedávám dokud teplota není víc než 38,5. Jinak právě za celou dobu jsem ji nedala nic, až teďka v sobotu v noci dostala čípek Paralen a v neděli v noci jsme zkusili nurofen a stejně se pořád budila. Třeba co je jen obdobím, když nic nezabírá 🤷♀️

Jestli je to od zubů tak zkus Nurofen.