icon

Proč roční dítě v noci pláče a nechce spát?

kesinka89
26. únor 2022

Ahojte,
holky jak vám spí roční děti? Moje malá má 16m a je to od října fakt horor, furt si v noci sedá a pláče. Prso nechce, chce jen huštat. Já ji pohuštám ráda, ale ne 5hodin v kuse každou noc. Je pravda, že ji rostou zoubky, dávám někdy Camillii nebo olejiček První zoubek, případně v noci čípek viburcol, ale nepomáhá vůbec nic. Doktorka mi taky moc nepomohla, prej je to kojením.

Budu ráda za vaše zkušenosti, postřehy a rady.

Děkuji, hezký den! 🙂

Strana
z2
betysch
26. únor 2022

Jestli je to od zubů tak zkus Nurofen.

pipi_puncocha
26. únor 2022

Analgetika (Nurofen, Paralen), a uvidíš, jestli bude klidnější. Někdy je mi těch dětí líto, když nás něco bolí, tak si dáme lék hned a u dětí s tím často zbytečně čekáme.

baja8
26. únor 2022

Ahoj a co zkusit pořídit hojdavak? Dat si ho nad svou postel a hustat, když ty můžeš odpočívat. Já ho používala u obou děti a byla to fakt nejlepší věc, co jsem měla 🙂. Zkus se podívat

kesinka89
autor
26. únor 2022

@baja8 díky za tip, kouknu na to 🙂 ale myslím si, že v tom asi nebude chtít být, nechce být ani u tatínka, když si ji vezmu já, hned se zklidní.

kesinka89
autor
26. únor 2022

@betysch
@baja8
Asi to zkusím, jen mi to přijde fakt zvláštní, že když je v náručí tak je úplně v klidu, ale jak položím, hned řev 🤷‍♀️

alubif
26. únor 2022

Pokud ji opravdu tak trápí zuby, tak nurofen. Dětem jsem taky dávala. Sama, když mě něco bolí, tak si taky ulevil lékem od bolesti.

alubif
26. únor 2022

@pipi_puncocha ted jsem teprve četla všechny komentáře a napsala jsi to dřív než já😉👍

betysch
26. únor 2022

@kesinka89 tak je v bezpečí u maminky.Zkus to a uvidíš.Já jsem taky vyzkoušela všechno možné.Když vidím po celém dni že jí ty zuby bolí tak už s tím nečekáme.Nemá smysl dítě a nakonec i nás trápit.

bara88
26. únor 2022

@kesinka89 pokud jsou to zuby dala bych něco na bolest a netrápila ji a nebo jestli jen nechce být s tebou v posteli

antoinet
26. únor 2022

Jestli to trvá od října, nezdá se mi, že by to byly zuby. Kdyby fakt jo, Nurofen a neblbnout s homeo a jinými neúčinnými alternativami. A hned poznáš, jestli šlo o bolest.
Jaký má spánkový režim celý den? Nespí odpoledne a nemá tak naspáno? Moje dcera taky prořvala noci v tomto věku, pomohlo uspat ji v kočárku tak v 10:30, v poledne vzbudit a do večera utahat. Jak usnula odpoledne, noc byla strašná.
Jinak dobře větrat, večer žádná telka, ubrat podněty přes den atd.
Držím palce!

cherie24
27. únor 2022

@kesinka89 tohle ještě nejsou hororové noci. Já myslela, že hororové noci už jsem si zažila s první, když se budila 2x do hodiny celou noc a pod 10 probuzení to v noci nešlo. Teď si říkám, že to byla ještě sranda. Druhá to dotáhla k dokonalosti a v kombinaci s první se budí obě na střídačku a k tomu celkem pravidelně chodím spát ve 4 ráno s mladší a v 8 vstává starší. Přes den už starší po obědě nespí, takže horor pokračuje. 😵

Ale u starší mi na spánek pomohlo odstavení v noci, respektive zredukování na max 2 kojení, jinak jsem nabízela vodu. Neobešlo se to bez breku, chvílemi jsem s ní brečela i já, ale změna pak byla velká. Budila se teda párkrát i tak, ale už ne co hodinu a skoro celou noc začala spát až po celkovém odstavení v 21 měsících.

sirinfirst
27. únor 2022

A jak se chová přes den? Není to spojeno se separační úzkostí, když chce uklidnit jen od tebe? Co si ji prostě vzít si postele a mazlit při spaní?

jjasmina
27. únor 2022

@kesinka89 u mě to kojením bylo, spala od narození max hodinu v kuse, zvládla jsem kojit do 14mes, rada asi není, je to o tom jak dlouho to vydržíš

kesinka89
autor
27. únor 2022

@sirinfirst
@bara88
@antoinet
Spíme spolu v posteli asi od jejího měsíce. Celou noc se tulíme a když se začne vrtět hladím ji, někdy to pomůže. Právě do 11m spala úplně božsky, vzbudila se tak 2-3x na kojení a spinkala hned dal. Přestat kojit v noci nechci, vyhovuje mi to, ráno bych měla prsa jak balóny.
Přes den spí jen jednou a to přes poledne. Vstává cca v 7h, spinká 11.30-13.30h a večer v půl 7 jde do vany a pak spinkat.
Jako ten olejicek První zoubek pomáhá, a pomáhá hned, použila jsem ho když mě bolel zub a do 5min bylo po bolesti

kesinka89
autor
27. únor 2022

@antoinet taky mi přišlo, že to ze zubů není. Kamarádka má syna staršího o 3 měsíce a má to někdy dost podobně a to mu chybí už jen stolička a nekojí. Čekala jsem, že si nás doktorka pozve a prohlídne ale jen mi doporučili přestat kojit 😃tak jsem doktorku změnila, jdeme k ní v pátek rak uvidím co mi doporučí ona😃

kesinka89
autor
27. únor 2022

Jinak dneska v noci jsme o půl 10 dávali čípek paralenu, bylo to trochu lepší, budila se pořád jen u toho tolik neplakala 🤷‍♀️

antoinet
27. únor 2022

Jak tak o tom přemýšlím, tak vyloučeno vše, co by mohlo vadit a zbývá jen to kojení. Tím tě k ničemu nenabádám, to je každého věc, já jsem po roce odstavována všechny tři své děti a všechny pak začaly spát.
Prsa párkrát odstříkáš a do tří dnů máš pokoj a všichni spíte, to za to stojí.

amazonkajanik
27. únor 2022

@kesinka89 v tomhle věku se u nás spustily noční děsy a pomohl nám čaj Leros klidné sny. Ale než jsem na něj narazila, protrpěli jsme 2 měsíce, kdy od 2h ráno do 5-6 h jsem musela mít syna na hrudi, jinak řval jak siréna...
Nekojila jsem a zuby měl krom pětek všechny. Když lezly pětky,tak se nebudil. Teď skoro ve 3 letech máme zase venku příšeru, takže buď spí celou noc s námi, nebo přijde třeba ve 3 ráno...

9radka9
27. únor 2022

Rozhodně ji nedávejte léky, není nemocná! Nadužívání léků proti horečce může poté při nemoci způsobit febrilní křeče

kesinka89
autor
27. únor 2022

@antoinet odstavit nechci, příkrmy a jakékoliv jidlo teď úplně odmítá. No kamarádky syn má rok a půl a taky špatně spí a to už víc jak rok nekojí, takže se mi úplně nezdá, že by to bylo kojením.

kesinka89
autor
27. únor 2022

@9radka9 aha, to jsem nevěděla. Ale nurofen je i proti bolesti, to bych neměla dávat ani ten? Každopádně díky za info 😊

antoinet
27. únor 2022

@kesinka89 aha a nemůže nějak zdravotně strádat bez jídla? Nechala bych udělat krevní rozbor.

kesinka89
autor
27. únor 2022

@antoinet to nevím, odmítá to teď poslední 2 týdny asi, podle doktorky to je těmi zoubky 🤷🏻‍♀️ úplně bez jídla není, kojí se furt, klidně co hodinu.

antoinet
27. únor 2022

@kesinka89 myslím, že jste s kojením v začarovaném kruhu. Tak neodstavuj, jen prodluž intervaly, hodně choďte ven a až jí vyhládne, třeba bude lépe jistá pak i spát.

sirinfirst
27. únor 2022

@antoinet nech už to kojení, prosím tě.. Je maličká, ať se kojí, jak chce, i maminka je s kojením v pohodě. Pokud je hodně kojená, žádné živiny jí určitě nechybí.

antoinet
27. únor 2022

@sirinfirst možná ano, možná ne, nechala bych zjistit, jestli něco nechybí, pokud dítě nejí jídlo (nejčastěji chybí železo), tohle opravdu od klávesnice nepoznáme.
U mých třech dětí to v tomto věku kojením bylo a odstavení pomohlo, proto to píšu. Ale nabízím i jiné tipy - výrazné zvýšení doby strávené venku (třeba 2x 2 hodiny denně (, nepouštět televizi a celkově snížit psychickou zátěž a množství podnětů, držet si režim a klidné večerní rituály, snížit teplotu v místnosti na spaní...chce to zkoušet.

sirinfirst
28. únor 2022

@antoinet ten večerní klid určitě, televizi bych 14 měsíční nepouštěla vůbec, ale to je zase o jiné diskuzi 🙂

9radka9
28. únor 2022

@kesinka89 máte pravdu, my máme s dcerou to samé, přestala jsem kojit, sedá a pláče dál! někdy pláče, nékdy mě jen hledá (a to spíme spolu v posteli)...kojení děti nebudí, naopak jim pomáhá usnout...jestli vstává 1-2 krát, tak tam má smysl přestat a dítě zřejmě po čase přestane vstávat, jestli to je takto i s tím sezením, nepomůže to

9radka9
28. únor 2022

@kesinka89 já nedáváám, opravduu pouze, když je horečka a horečka to prosím není 37,2, ale teplota nad 38...já mám takový názor, že nějakou míru bolesti má děťátko vydržet..od vší bolesti je neuchráníme 🙂

kesinka89
autor
28. únor 2022

My telku přes den nepouštíme vůbec až večer kolem 8 ale to už spí 🙂 večer teďka pouštím uklidňující hudbu, v 6 ji zkouším dát večeři a kojím, pak uklidíme hračky, okoupeme se, dáme taťkovi pusu a jdeme do ložnice, rožne lampičku a přečteme pohádku, u čtení kojím a nakonec jdeme skákat na balon😃u té hudby usne do 20min, bez ní usínala hodinu. V ložnici netopíme a většinou míváme otevřené okno celou noc.

@9radka9 tak to rozumím, já nedávám dokud teplota není víc než 38,5. Jinak právě za celou dobu jsem ji nedala nic, až teďka v sobotu v noci dostala čípek Paralen a v neděli v noci jsme zkusili nurofen a stejně se pořád budila. Třeba co je jen obdobím, když nic nezabírá 🤷‍♀️

Strana
z2