Proč roční dítě v noci pláče a nechce spát?
Ahojte,
holky jak vám spí roční děti? Moje malá má 16m a je to od října fakt horor, furt si v noci sedá a pláče. Prso nechce, chce jen huštat. Já ji pohuštám ráda, ale ne 5hodin v kuse každou noc. Je pravda, že ji rostou zoubky, dávám někdy Camillii nebo olejiček První zoubek, případně v noci čípek viburcol, ale nepomáhá vůbec nic. Doktorka mi taky moc nepomohla, prej je to kojením.
Budu ráda za vaše zkušenosti, postřehy a rady.
Děkuji, hezký den! 🙂
Přesně, 14 měsíců je malá, zřejmě ji jdou zoubky, hodně se kojí, to je dobře, ví že papat tolik nepotřebuje, má všechno z mlecka... až se vzbudí tak se jí neptejte třeba "co je, co se děje" a podobne... můžete ji říct "maminka je tady", obejmout a poté láskyplne "odrolovat", vím o čem mluvím, je to o tom přistupovat k dítěti laskyplne, i když je to hodně náročné nespat, ale netrvá to věčné ♥️ čím větší oporou ji budete, tím dřív to skončí, samozřejmě přitom myslet i na sebe (ve smyslu nemusíte ji nechat spát na sobě, máme své hranice, které nastavujeme opět láskyplne) .. moje dítě je taky v noci děsný vymyslnik, toto nám pomáha, ale stále máme dobré i horší noci... má 22 měsícu... člověk si musí zvyknout že toto je teď nás rytmus...snad jsem pomohla ..
Jo a paní nademnou má v něčem pravdu, tohle pomohlo i nám dlho jsem uspávala prsem, ona už asi od roka věděla zaspat sama..jak jsem to zjistila? Prostě někdy po mě různé skalaka, dlouho jsem nic nedělala, až opravdu usla ... samozřejmě to nebylo hned a každý večer takto.. občas prso, občas takto sama .. takže to můžete taky trénovat...lehnete si tak aby vám to bylo oboum příjemné, my třeba ležíme vedle sebe na břichu, já mám ruku kolem ní... nejdřív jsem ji po rucce dělala vařila myšička kašičku než zaspala, teď se jen držíme za ruky a já se soustředím na svůj dech...je to o tom spíš uspávat sebe než to dítě 😃 jestli nepolezi ale chce skákat, nechte ji, vy ležte, občas nabidnite prituleni, ona přijde...nejde to teď? No tak to půjde za měsíc/dva... když bude takto "sama" usínat, sníží se frekvence buzení i v noci, hlavně opět láskyplne a netlačit moc na pilu ♥️

@kesinka89 ještě mám jeden nápad - četla jsem, že každý člověk (miminko i dospělý) se x krát v noci vzbudí, rychle vyhodnotí, jestli je vše v pořádku a zase hned usne. Pokud je něco jinak, než když usínáme, zpozorníme. A pokud má miminko pomůcku pro usnutí (prso, houpání, flašku...), při vzbuzení zjistí, že to chybu a dožaduje se. Jestli usíná při houpání, řeší, proč není houpáno. Zkusila bych najít jiný, méně náročný způsob uspání, i to prso je lepší, můžeš při tom odpočívat.