icon

Selhaly mi nervy a křičela jsem na dítě. Jak dál?

23. lis 2022

Dneska jdu do anonymu protože se za sebe fakt stydím ale jsem taky jen člověk... Naše dvouletá dcera v poslední době fakt zlobí ale fakt neskutečně. Kolikrát už fakt nevím co s ní.. opravdu se držím, snažím se řešit problémy po dobrém. Joo občas mi prostě rupnou nervy a dostane po zadku ale nic hrozného (nejsem zastáncem bití). Jenže v poslední době je toho na mě fakt hodně ( problémy domy, zdraví, škola, aktuální finanční situace) a dneska jsem fakt cítila úplný psychicky zkrat. Celé ráno bylo celkem ok, po obědě šla spát... Slíbila jsem jí že pojedeme k babičce vlakem. Hodinu před odjezdem jsem s ní Šíleně bojovala, u všeho se vzteká, nenechá se obleknout.. když jsem jí oblékala bundu začalo to gradovat. Šíleně začala zuřit, tak jsem jí třikrát lupla po zadku s tím že takhle teda ne a že mám toho už plný zuby... Samozřejmě křik (i když přes ty hadry to nemohla ani cítit) ale byly jsme obě úplně mimo.. No zkrátím to... vlak nám ujel, dítě uřvané, vzteklé. Sedáme do auta a úplně černo před očima... Začala jsem křičet na celý auto ale fakt jako že hrozně na hlas,😶, že už mě to všechno sere, že už nemůžu, kurvaaa, na malou jsem začala že je spratek a že pro ní dělám všechno a co za to mám. Kopání, kousání, řvaní,... Trvalo to asi dvě minuty.. Malá plakala a já začala taky. Po 5min jsem zastavila a šíleně plakala, bylo mi to líto, jsem na sebe nasrana. Omlouvala jsem se jí . Teď se cítím al hrozně. Nikdy se mi to nestalo. Nikdy jsem na ní tolik nekřičea. I přes to, že jsem na ní byla vždy hodná se ke mě chová kolikrát tak vzteklé, že ani nevím kde se to v ní bere. Máme jinak klidnou domácnost. Opravdu se to stalo poprvé 🙁🙁. Teď mám ale strach zda to nebylo moc. Zda jí to nemůže nějak ublížit 🙁 věřím že pro ní to musel být fakt emoční zážitek 🙁🙁🙁 řekněte mi, že nejsem jediná komu takhle selhaly nervy... 😔😔 Jsme z toho fakt v háji 😶 celou dobu se k ní teď tulim ale je vidět, že není úplně vůči mě ok ... Odtahuje se ode mě 😓

Strana
z2
tereza0111
26. lis 2022

Nooo, takhle. Taky jsem x-krat mela zkrat, taky obcas na deti rvu. Na dvoulete teda ale ne. Vzdyt je jeste hrozne malicka. Neni problem, ze mas nerealna ocekavani? Ze mas pocit, co vsechno uz by mela zvladat a neuvedomujes si, ze po nic chces moc? Pak vas to frustruje obe. Ona nedokaze dostat tvym pranim tak o to vic vzdoruje

A ano, nejsem svata. Obcas bouchnu a rvu tak, ze me pak boli v krku, umeji me dohnat k totalnimu afektu. Vzteky mlatim do zdi, abych neskocila po nich. Ale pak se jim omlouvim, probereme to spolu.. A stane se mi to treba, nevim - 3x za rok? A nejvetsim zdrojem je aktualne 8 leta, urcite ne dvouleta holcicka. Na triletku jsem ted zvysila hlas poprve, po zadku nedostala v zivote (ne, ani to "symbolicke" lubnuti) jestli pravidelne dovuletacce lupnes po zadku tak nevim, jestli nejvetsim problemem je vybuch revu v afektu

skarma007
26. lis 2022

@lvl16 děti do 7 let věku nedokáží zvládat svoje emoce...Taky si myslím, že by bylo dobré pracovat na tom...Táta byl docela rapl a bylo hrozný, když mu ruply nervy...Dítě je pořád jen dítě....Proto doporučuji tu knihu "Děti jsou taky lidi"...Čím bude dítě starší, tím to bude horší....I já mám někdy úplně brutální vztek, ale je strašně špatně si to vybít na dítěti, proto se chodím uklidňovat jinam...Pokud se to nestává často, tak to dítě na to zapomene, si myslím....

Strana
z2