Šestinedělí plné stresu. Jak zvládnout neustálý dětský pláč?
Potřebuji se vypsat a případně podpořit, že v tom nejsem sama..
Mé těhotenství bylo strašně na pohodu, jen jsem poslední měsíc docházela na rizikovou poradnu kvůli tomu, že malý měl údajně menší bříško oproti tabulkám.. ale jinak vše OK, spontánní přirozený porod ve 40+2 tt, porod byl dlouhý, ale také vše v pořádku.
Malý se narodil s váhou 3200 g a už od druhého dne jen řve a řve.. samozřejmě je to snad ještě horší než na začátku.
Mé představy o šestinedělí nebyli nijak nesplnitelné, když vidím nyní a předtím kolem sebe maminky s malými miminky v kočárkách, na procházkách, atd..
Tešila jsem se, až půjdu s prckem na dlouhou procházku, jak si to užijeme, já se projdu, stavíme se někde na něco dobrého…nebo že si ho vezmu s sebou někam do města, jen tak se projít, pokoukat a nebýt furt jen doma..
Jenže realita je úplně jiná… nemůžu s ním jet ani na otočku do města pro pečivo (bydlíme na vesnici cca 10 min z malé obce) .. furt jen řve, ale tak řezavě že mám už migrény a hlava mi třeští 24 h…má vše, mazlíme, snažíme si hrát.. ale nic nejde, je furt v křeči z toho řevu, uklidní ho jen flaška nebo dudlík, než mu vypadne..vyzkoušeli jsme různá UM , i kozí varianty… různé kapky na prdíky, koliky.. pak jsme zkoušeli postupně vyřazovat jestli to mu zrovna nevadí. Bereme probiotika BioGaia. Doktor si asi neví rady, nejdřív mi doporučil mléka AR protože dost blinká, občas hodí šavli. Ale teď si myslím, že je to ABKM a tak chci vyzkoušet zase nové mléko přimo na to. Takže vlastně furt jen řve, zvrací, já ho převlékám i 10x denně.. nemůžu s ním nikam… dám ho do kočárku, řev.. autosedačka také.. přijde mi strašně líto, když vidím maminky, které si spokojeně a v klidu vezou kočárek a jde vidět jak si to užívají nebo nejsou ve stresu z toho, že miminko začne řvát tak, že by to vzbudilo celé sídlište.. je to boj, každý mi říká, že to brzy přejde a bude to dobrý… ale já bych si ráda užila toho, jak je malý (7 týdnů) , protože to strašně utíká…
To jsou dobré zprávy, já svůj první půlrok s dcerou mám totálně v mlze, co místo kočárku zkusit nosítko? Malá v něm být nechtěla, musela jsem ji mít na rukách ale za ti chvíli klidu a procházku po venku to stalo za to. Kamarádka má též nosící dítě, kočárek za trest a tak se s tím smířila a nosí a nosí ale uziva si to i tak si zvládne dát něco dobrého s dítětem na hrudi v kavárně
Super, to jsem moc ráda. Snad i poučení pro všechny, kdo sem psaly, že mít dítě, které celý den brečí, zvrací a moc nejí je normální.

DR nám napsal doporučení na gastro a rovnou zařídil druhý den kontrolu a utz , ten vyšel v pořádku.. zároveň jsme vyplňovali dotazník na ABKM.. zjistil se tedy 100% reflux a také nám bylo doporučeno vyzkoušet Nutrilon Allergy Care.. zatím střídat 3 dny ob dávku s klasickým mlékem, co nyní máme.. dnes je to již druhý den (jen obdávku ) a vidím zlepšení, brek už není tak ječivý, ale takový kňouravý, většinou když chce pozornost, vypadne dudlík nebo se mu chce spát a potřebuje s tím trošku pomoct.. samozřejmě má občas velký řev když ho bolí bříško, ale už to netrvá celé hodiny přes den.. Navíc jsem koupila takovou spací kukličku, kde se celý zavine na zip a od té doby spinká celou noc, třeba i 9 hodin … dávky mezi jídly si nyní také protáhnul.. více kouká, poslouchá, směje se… takže to asi něco dělá.. ale nechci nic zakřiknout!!