Spánek syna, 17 měsíců. Separační úzkost? Jak naučit spát zase v postýlce?

domcz_a
15. pro 2021

Ahoj holky,
máte někdo podobnou zkušenost? Syn 17.měsíců spal v postýlce s námi v ložnici. Vždy se vzbudil cca 2x, dala jsem mu mléko, vypil ho, otočil se a spal dál. Jednou jsem ho dala k nám do postele a spal celou noc. Mezitím mu rostly 4 stoličky, tak spal s námi v posteli a spal celou noc. Vždycky jsem ho dala spát do postýlky a v noci jak se vzbudil tak do postele. Teď poslední týden jak jdeme uspavat, tak úplně řve a nic nepomáhá. Nikdy predtim takhle hodně neplakal. Chvilku ho nechám, pak lehnu a usne. Muže to byt separační úzkost. Případně jak ho naucit spat zase v postýlce? Děkuji za rady.

lucka241995
15. pro 2021

@domcz_a tohle jsem měla s dcerou. Sla do postýlky a rev jak kdyby ji na noze braly. A u nás pomohlo čtení pohádek a nebo že jsme přešli na normální postel. I když u vás to za tím asi není možný.

veroniqess
15. pro 2021

Syn 17 měsíců za pár dní a to samé 😃 Budil se tak často, že jsem ho začala brát do postele, když jsme šli spát. Poslední dobou sice usne v postýlce večer normálně jako vždy, tedy okamžitě, ale po hodině se budí a pláče, dokud ho nedám do postele. Takže přendame do postele, uspíme, necháme ho tam a pak si večer přilehneme. Beru to jako období, v posteli ho máme rádi, takže vlastně nemám radu, jak odnaučit 😅

domcz_a
autor
16. pro 2021

@veroniqess taky si ho užíváme v posteli, ale pak to bude asi boj ho naucit spat samotného 🤣

domcz_a
autor
16. pro 2021

@lucka241995 o samostatné posteli uvažujeme. Od kolika tam dcera spala? A v pohode?

lucka241995
16. pro 2021

@domcz_a dostala ji ke 2 narozeninám. A syn v ni začal spat v roce a půl a ted je mu 6. On od mala nechtěl být v postýlce.

llovelystar
31. říj 2022

@domcz_a Jako že by s váma spal v posteli až do 18 let?😂