icon

Syn odmítá večer spát. Máte nějaké tipy?

renata_davi
19. pro 2024

Hezký večer holky ,
nastal u nás takový problém, syn (3 roky ) nechce večer spát ….
Vždycky, chodil spinkat bez problému . Odpoledne chodí spinkat od malička cca pul 12 až 12 hodin ,prostě po obědě . A spinká jak kdy …. někdy do 13 hodin někdy do 14 hod.
Večer chodí spinkat pravidelně, cca půl 8 až 8.Opravdu takhle to měl zavedené od malička .Jenže teď ,2-3 dny zpět, jak jde večer spát ,mi říká že nemůže usnout,nejde mu spinkat atd atd .
Samotnému už mu to vůbec nejde ,a to vždy usínal sám . Teď už vůbec . Tak se pokouším aspoň ho uspat . Ležím u něj , přečtu pohádku a nic . Tak tedy dělám že jdeme spinkat , zapnu usínáčka a čekám …čekám a furt nic a to čekám takhle hodinu někdy dýl😔jsem z toho smutná,jelikož bych ráda po celém dni k tv a měla chvíli klid .

Prosím nějaké rady ?

sanyy22
19. pro 2024
bessinka
19. pro 2024

@renata_davi Nedávat spát po obědě,nebo nechat spát kratší dobu a nebo večer dávat spát déle.

te_reza
19. pro 2024

Děti a jejich potřeby se mění jak aprílové počasí. Jestli mu po obědě trvá než usne, možná bych odpolední spánek zrušila. Do dvou spaní je dcl dlouho. Jestli usne hned, může mít prostě období, třeba se těší na Ježíška. Nebo si dosaď cokoliv.

kiitaa
19. pro 2024

Ono se to tak vyviji vsechno a kazdy to ma jinak. Starsi spavala treba jen do 13:30 a stejne byl problem aby usnula do 21:30. Mladsi dnes spal v aute asi do 16:15 a stejne uz je tuhej. Obecne bych zkusila, jestli uz vydrzi nespat po obede, treba to prestava potrebovat. To vetsinou drivejsi vecerku zaruci, ale casto za cenu narocnyho odpoledne no 🤷🏻‍♀️

zuzkasim
19. pro 2024

Může to být nějaké těšení na Vánoce, jen přechodné období, změny dozrávání nervové soustavy... Přemýšlím, proč je nutné, abys u něj byla, zvlášť, když doposud usínal sám? Já bych mu přečetla pohádku, pohladila ho a popřála Dobrou noc. Šla bych si dělat svoje, ale občas bych na něj nakoukla, jestli je v pohodě, bez řečí pohladila, abych ho ještě víc nenabudila a zase odešla.

rajdamajda
Odpověď byla odstraněná
renata_davi
autor
20. pro 2024

Děkuji holky dnes vyzkouším nedávat spát odpoledne . Každý den máme náročný , pokaždé program jak dopoledne tak pak odpoledne jak dojde taťka z práce .
Pak dam vědět zítra jak to dopadlo . Aby to nebylo tak že odpol spat nebude a večer stejně neusne 😬🫣

patypresdevaty
20. pro 2024

Mně už děti v tomto věku po obědě nespaly.... Může to být tedy tím, ty potřeby se můžou změnit v podstatě i ze dne na den

renata_davi
autor
20. pro 2024

Tak holky dnes jsem nedávala vůbec spinkat prcka . Malý se ráno probil cca 7-7:15 . Po obědě nešel spinkat sám říkal ze se mu nechce takže si hrál a díval na pohádky . Myslela jsem že usne třeba u tv ale nic . Pak tedy nastal program a jak jsme se vrátili domů tak lumpačili se starším bráškou .
A teď mu říkám cca 19:30 že jdeme spinkat no kraval nehorázný že si chce hrát ale nakonec teda šel . No uložila jsem ho a zatím je ticho . Čekám tedy v obýváku jestli se otevřou dveře nebo usnul . Zachvilku udělám kontrolu .

rajdamajda
Odpověď byla odstraněná
renata_davi
autor
21. pro 2024

@rajdamajda no tak to dopadlo tak že se probudil kolem cca 10 🤦🏻‍♀️