Uřvané mimino - zlepšilo se to? Kdy? Máte zkušenost?
Maminky, mam takovy dotaz, spis jenom bych potrebovala ujisteni od tech,co si taky zazily urvance... dcera je hrozna od narozeni, v podstate kdyz nespi, nebo se nekoji, jenom rve, v kocaru, v aute, doma v lehatku, vetsinou i kdyz ji nosim na rukach,uz ji jsou 4 mesice a moc zlepseni nevidim. Prosim, kdy to u vas preslo? Je nejaka nadeje ze z ni bude normalni spokojene dite? Nebo je to vzdycky tak ze urvane mimino=vztekle batole=negativni a nespokojene dite??? ( jako prvni dcera)
Syn první 3 měsíce plakal (no spíš řval) skoro nonstop, mazec. Teď je mu 8 měsíců a přes den je to už relativně fajn, ale je šíleně hyperaktivní a nemá skoro potřebu spánku a v noci se budí cca co 15min spí jen u prsa, jakmile usne a odpadne, tak se okamžitě vzbudí a začne hledat prso. Nespala jsem od porodu nikdy déle než 2h když ho manžel o víkendu vezme ven. Nemůžu se od syna vzdálit večer ani na minutu, spíme s manželem odděleně, nevím, jak dlouho se tohle dá zvládnout bez poškození vztahu.😔 syna miluju nade vše, ale myslím, že na další dítě nikdy odvahu neseberu.
@stenlunka11 a kdy asi tak doslo ke zlepseni??
@pavlusak po patem mesici to bylo o neco lepsi. To uz obcas vydrzel u hrazdicky. lezel a hral si . Ale kdyz uz to bylo fakt dobre tak kolem osmeho měsíce. Jinak v noci se nám budi stále i ted .ale to uz jen jednou .. manžela jeste obcas prepadnou myslenky na dalsi miminko . Ale ja uz razantně rekla ne . 🙈🥴
@pipi_puncocha měli jsme to stejně, syn se mi takto budil skoro třičtvrtě roku 😕 zlepšilo se to v roce a čtvrt, kdy jsem po jedné takové noci, kdy jsem dohromady spala tak 2 hodiny rozhodla, že prostě končím s kojením ...nastalo pak zlepšení o 80% 😉 Vlastně to pomohlo i na náladu celkově, syn pak začal více jíst normlani stravu a konečně začal mít i lepší náladu, jelikož začal přes den jist normální jídlo 😂
@eeevee fakt? To vlastně ani nevím, jestli chci nebo nechci slyšet... zatím se mi moc končit s kojením nechce, syn příkrmy odmítá, sní max pár lžiček.😵 ale všichni mi to radí. Ale aspoň mám naději, že jednou se to spaní zlepší. A pak ses od něj mohla i večer vzdálit aniž by se hned vzbudil?
Dcera byla hodně urvana. Ne uplakana, ale fakt urvana. K tomu i další věci a já doktory prudila, že to není normální. Měla jsem pravdu, dcera měla vyboceny krcni obratel. 🤦
Syn byl uplakaný první měsíc a stále není pohodové miminko, ale tam vidím sestupnou tendenci neapokojenosti a dá se něčím uklidnit. To na dceru nezabiralo nic.
Takže jo, miminka pláčou, ale všechno má svůj důvod.
@pipi_puncocha já jsem právě taky dlouho nechtěla končit s kojením...jako takhle, syn byl vždy velký, přibíral i více, než měl, ale skoro nic jiného nechtěl jist, když jsem do něj dostala ovocnou kapsičku denně, tak to byl úspěch...ale prso chtěl pořád, někdy i přes den co 20 minut, párkrát si cucnul a šel si po svých, ale obecně jeho nálada byla věcně na bodu mrazu, byl naustále protivný, mrčel. Zpětně si říkám, že jsem to kojení měla ukončit dříve, ale ne dříve, než v jednom roce (měl rok a čtvrt). On se po tom ukončení rozjedl a najednou to bylo veselé dítě, úplně jsme s manželem koukali. A ano, mohla jsem od nej večer odejít, po pár týdnech začal uspávat i manžel a střídali jsme se 😊😊
Mas to tezke teda :( Taky me hned napadla kraniosakralni terapie..tam bych sla ja na tvem miste.
@bubli13 no za mesic bude mit 2 roky, uz nerve porad, ale je to proste dost narocne, vztekle a emotivni batole, vidim to na nejakou hyperaktivitu, neustale skace, beha, spis teda zdrha, vsude leze, kdyby mohla vyleze i na lustr a bude se houpat hlavou dolu,nesnasi jakekoliv omezeni pohybu,kocar je nejvetsi nepritel, sedet je za trest,samozrejme cim je starsi vzdy je to o neco lepsi, ale holt stale dost na palici…
@bubli13 mám holčičku ,skoro tři měsíce.urvana od narození,před spaním tři hodiny řevu nonstop 😡 teď už asi týden obr zlepšení... A myslím,že za to může pevný režim. Tzn vstává v devět,jde spát v půl 11,spi hodinu.v jednu jdeme ven ( i kdyby trakaře padaly😁),spi do čtyř.v půl šestý je nahatá na podložce,v šest koupeme,v sedm je v postýlce a do osmi spi.
@eithelwing prosím a jak jste řešili blokádu? A kdy to začalo byt s dcerou lepší, co pomohlo?
ahoj, nečetla jsem zde diskuzi, tak asi nejsem plně v obraze - syn byl od narození hodně uplakaný, asi ve 2 měsících jsme zjistili ABKM, po nasazení diety se to výrazně zlepšilo. Takže neplakal bezdůvodně.
@bubli13 Blokadu jsme řešili cca od jejích sedmi měsíců. Byla to akce na pulroku. Něco se zlepšilo hned, třeba kojení. Zbytek věcí postupně.
Odblokovaval ji dr. Popper v Hradci Králové, plus jsme docházeli na rhb. Speciální cvičení jsme nedostali, spíš sledovali, jak se pohybuje, plus jak ji mohu motivovat vhodně.
@eithelwing dekuju. A specialni dotaz - vadilo ji chování v naruci? To mě strašně ničí, nejen ze pořad nějak pláče nebo křičí, ale skoro se nenechá pochovat :(
@bubli13 Vadilo, hrozně. 🤦 Byl to děs. Řvala a nepomahalo nic. Syn to samé.

Syn byl taky takový, nejhorší byly první tři měsíce, když byl vzhůru a nekojil se, tak jen řval 🤦♀️ Proti ostatním miminkům byl vždy uřvanějsí, ale zarovneň i aktivnější, uz jsko mimino musel být v pohybu, aspoň kopat nohama, neexistovalo, že by v klidu ležel a na něco třeba koukal. Ve 4 měsících se začal budit po 2 hodinách, časem to dotáhl na buzení co 20 minut 🤦♀️ S tím řvaním to bylo lepší kolem půl roku, on byl hrozně zvědavý, všechno chtěl vidět a všechno si chtěl ohmatat, jak začal lézt a sedět, tak to bylo snesitelnejsi 😉 a jakmile byl zcela mobilní, tak se dost “uklidnil”. Vyzkoušela jsem kde co, i lecjakou ezokravinu a nepomohlo nic. No, nakonec pomohlo se s tím prostě smířit a přestat pátrat po příčině. Temperament máme my lidé už od narození, myslím, že syn je prostě cholerik po mě a takto se projevoval už od začátku 🤷♀️ Nyní má 3,5 roku, je to veselý a šikovný kluk, ale jak to tak u choleriků bývá, často se mu střídají nálady, takže si každý den aspoň jednou pobrečí - někdy ze vzteku, někdy z lítosti. Plus je tedy hyperaktivní, vyšetření na adhd nás ještě čeká. Věřím, že Vaše malá z toho taky vyroste 😘