Vztek a věčný pláč. Zkušenost, rady?

3. zář 2021

Dobrý den, už jsem opravdu hrozně zoufalá a nevím co s tím mám dělat. Můj syn rok a půl starý se pořád vzteká. Jenže úplně kvůli všemu až mi to nepřijde normální. Ráno se vzbudime, já jdu na záchod (vztek a řev) jdu umýt nádobí ( vztek a řev) snažím se udělat oběd, snídani,svačinu.. Vztek a řev... Prakticky od rána do večera vztek a řev... Už se s ním bojím i někam chodit. Nedávno mi na hřišti ztropil takovou scénu že jsem s ním radši hned šla domu a i celou cestu řval. Jsem na něj úplně sama. Žádné hlídání ani otec který by si ho bral. Malému se snažím domlouvat, obejmout, vysvětlovat, placnout přes zadek.. Ale nic z toho nemá účinky. Naopak je to ještě horší. Začne se válet po zemi, bije mě a prostě děs. Doma nemůžu udělat nic a dokonce i na ostatní děti je zlý... Už nevím kudy kam... Volala jsem do psychologické poradny aby mi poradili aspoň trochu jak na to nebo co s tím, jsme pozvaný ale musím čekat ještě tyden... Ale jsem už fakt psychicky zničena že kolikrát jen sedím a brečím že jako matka selhavam. měla jste to tu taky některá? Za jakoukoliv řadu budu šílené rada 😔 děkuji

luciksima
3. zář 2021

Znám to s první dcerou ta byla náročný miminko už od porodnice pořád jen plakala a pak už jen rvala celý dny...kolem 1 a půl roku nám začlo období vzdoru až do cca 5 let.vse byl problém kvůli všemu rvala šíleně,válela se po zemi všude bylo jí jedno kde si lehne....no prostě děs.ona tedy i špatně mluvila a hodně málo do těch 3 let .v 1,5 roce první navsteva psychologa a padlo podezření na adhd.a jediné řady byli trpělivost,důslednost a vydržet.vim jak se to klidně říká,ale ono to nejde😔já z ní byla tolikrát na prášky hotová, vyřízena.zkousela já homeopatika,pak bachovky na míru ty jí pomohli.vim,že hodně radí CBD olej.ja s ním zkušenost nemám tedy.drzim moc palce ať se to srovná co nejdřív.vim jak je to náročné 🍀drž se.snad někdo poradí nějaké rady...

levandule_k
3. zář 2021

Tohle je začarovaný kruh, ty bys potřebovala také relax a odpočinout si. Pokud máš nervy v kýblu, tak tě dítě může zrcadlit a vzteká se. Asi bych se zkusila vnitřně nastavit tak, abych byla v klidu víc aspoň já a netrápila se tím, že se vzteká. Něco ve smyslu, je to v pořádku, moje dítě má právo projevit svoje emoce. Na záchod bych ho brala sebou.

Pak je domlouvat se a domlouvat se. Někdy si myslíme, že se domlouváme, ale ve skutečnosti chceme, aby ten druhý, udělal, to co chceme my. (Neříkám, že je to tvůj případ, jen vím, že komunikace je náročná.)

Matně si vzpomínám, že tady to téma bylo kdysi také v jedné diskuzi. Někdo tam psal o nezralé nervové soustavě, proto ty emotivní reakce. Jedna z rad na to byla koupel v epsomské soli.

alilali
3. zář 2021

Mám taky tak starého syna a začíná to být stejný v bledě modrém. Všude ho beru sebou. Když se vzteká, kouše mě, odcházím a přestávám jeho záchvaty vnímat a až se uklidní, vždy za ním přijdu. Někdy je úplně skvělej a jindy mám chuť ho fakt roztrhnout vejpůl.

drakenn
3. zář 2021

Zkus si prostudovat psychosomatiku. Problém nebývá v dítěti, ale v matce. Zapracuje na sobě!

jirovapa
3. zář 2021

První dcera byla taky od narození náročné miminko a často plakala, pak se kvůli drobnostem vztekala klidně každou chvilku celý den. Taky jsem z toho byla a občas ještě jsem na nervy. Nevím jakou radu bych vám napsala, ale aspoň víte, že nejste sama 🙃. U nás docela funguje ,,pravidlo 3”. Začnu počítat do 3 a když řeknu tři tak jí plácnu přes prdel. Takže když se sekne, tak začnu 1 a čekám a ona se uklidní. Zkusili jsme i objímání, vysvětlování apod., ale ona se dostane v tom vzteku do té fáze, že řve a nevnímá nic okolo. Takže začnu počítat, počkám až se uklidní a v klidu se snažím vysvětlit situaci. Ale prostě bez toho jejího uklidnění žádné vysvětlování nefunguje. Teď jsou dceři 4 roky a tyto stavy mívá často, ale to už je věk, kdy když začnu prvně vysvětlovat a ona má zrovna chuť naslouchat, tak se domluvíme. Jinak vztek třeba z důvodu, že otevřu na chodbu dveře první já s ne ona, nebo že když otevře Brumíka a on má hlavu v tom obale dole, nebo když ona chce jít venku doprava a já potřebuji doleva,….prostě hodně věcí je problém 🙈. Druhá dcera je úplně jiná a nevzteká se 🙂. Té teď budou 2 roky a na všem se s ní v klidu domluvím.

lpch
3. zář 2021

Mne detska neurolozka poradila nasadit rybi tuk a pyridoxin (volne prodejny lek), melo by to trosku zklidnit drazdivejsi nervovou soustavu.

vikinkav
3. zář 2021

Me prijde ze to graduje kolem tech 2 let a pak uz se jim casem daji veci trochu vysvetlit. Proste jina natura, obavam se, ze muzes jen cekat a snazit hodit do pohody sebe.