icon

Změní se někdy neklidné miminko?

26. srp 2025

Mám druhé dítko (4mesipce) a to pořádáš řve ale jako není skoro den kdy by byla ,,spokojená” řve a nadává když si hraje jak na zádech tak na bříšku , v autosedačce prostě furt řve málo kdy pláče prostě řve přejde to ? Sem smířená s tím že asi ne, ale je nějaká naděje kdy se to dítě prostě změní? První dcera byla pohodové mimi, takže tohle vůbec neznám úplně se cítím hrozně do toho má ted trochu rýmu a v noci na dnešek jí trápily prdíky, už jsem vyřízená

lv
26. srp 2025

Ne. To je temperament a ten se nepředělá, vyzraje, vyroste s toho trochu, ale bude nad normou se řvaním pořád

leilinka1234
26. srp 2025
@lv

Ne. To je temperament a ten se nepředělá, vyzraje, vyroste s toho trochu, ale bude nad normou se řvaním pořád

@lv blbost. Zdaleka se nemusí jednat o temperament. Vždyť jsou jí 4m...maličká jedna. Druhá dcerka mi prořvala prvcích měsíců. A dneska je to úžasné a pohodové dítě.

lenerka1
26. srp 2025

Prověřovali jste u fyzio třeba kiss syndrom?

lv
26. srp 2025
@leilinka1234

@lv blbost. Zdaleka se nemusí jednat o temperament. Vždyť jsou jí 4m...maličká jedna. Druhá dcerka mi prořvala prvcích měsíců. A dneska je to úžasné a pohodové dítě.

@leilinka1234 píšu svoji zkušenost, i odpověď psycholožky, která dceru zná, takže u nás realita. Jasně, zmírnilo se to po 3.,5., a 8.roce, jak dozrává, je to podstatně lepší.

tereza0111
26. srp 2025

Nemusi to byt uplne temperament, muze byt proste citliva. Neco ji nekde vadit - ale bohuzel nemusi byt v tvych silach (ani nikoho ve vesmiru) odhalit co je spatne.
Prvni dcera taky vicemene prorvala prvni pulrok. Ted uz ji bude 11 a je to naopak celkem klidne dite, jen teda dodnes nerada spi. Osobne si myslim, ze ji proste stvalo ze neumi nic nez lezet a rvat :D (jist ji nechutnalo

zmrzlinka
26. srp 2025

Dcera taky takhle brečela a zůstalo ji to 😄Věkem se to zlepšuje.

autor
26. srp 2025
@tereza0111

Nemusi to byt uplne temperament, muze byt proste citliva. Neco ji nekde vadit - ale bohuzel nemusi byt v tvych silach (ani nikoho ve vesmiru) odhalit co je spatne.
Prvni dcera taky vicemene prorvala prvni pulrok. Ted uz ji bude 11 a je to naopak celkem klidne dite, jen teda dodnes nerada spi. Osobne si myslim, ze ji proste stvalo ze neumi nic nez lezet a rvat :D (jist ji nechutnalo

@tereza0111 taky mi prijde ze je naštvaná ze nemůže nic jen koukat , furt se zvedá chce nosit čelem ven aby videla to co já a chce být furt v sedě

majaveja
26. srp 2025

Jedno z mých děti bylo také takové. Může to být proste povaha, která je v něčem náročná, ale čím je starší, tím na něm vidím i spoustu pozitivních krásných věcí, které taková povaha přináší. U nás byl první rok a půl velké plačtivé dobrodružství spojené s totalnim nevyspáním, a od té doby postupně lepší a lepší, od cca 6 let už paráda 🙂.

squezy
26. srp 2025

@anonym_autor a prdiky to trdy nejsou? Je kojená nebo na um? Jak je na tom s hrubou motorikou? Jak často spi přes den a jak dlouho? Jak spi v noci?

mysh_me
26. srp 2025

No ja bych misto doufani, ze to prejde, se snazila prijit na to, cim to muze byt a odstranit pricinu… vetsinou deti rvou z nejakeho duvodu. Zacala bych od klasickych hlad, unava/nevyspani, horko/zima, malo kontaktu/moc kontaktu, prdiky a problemy s travenim (sem spadaji i pripadne alergie a intolerance), bolest zubu, nuda apod. Pres vysetreni na kiss syndrom, kraniosakralni terapii, kontrolu vyvoje u doktora… to je tak co me z hlavy napada, jako je samozrejme mozny ze se na nic neprijde, ale urcite bych se snazila to nejak resit.

autor
26. srp 2025
@squezy

@anonym_autor a prdiky to trdy nejsou? Je kojená nebo na um? Jak je na tom s hrubou motorikou? Jak často spi přes den a jak dlouho? Jak spi v noci?

@squezy trpí na prdíky ale to máme většinou podchyceny, kojená je plně, spí cca 5x denně po 1h v noci dobrý, furt si cpe ruce do pusy vlastně vše do udrží v ruce.

magola
27. srp 2025

Tak tohle je fakt blbost s tím temperamentem. Je malinká, něco ji jistě trápí, to řvaní asi nebude jen tak.

tereza0111
27. srp 2025
@mysh_me

No ja bych misto doufani, ze to prejde, se snazila prijit na to, cim to muze byt a odstranit pricinu… vetsinou deti rvou z nejakeho duvodu. Zacala bych od klasickych hlad, unava/nevyspani, horko/zima, malo kontaktu/moc kontaktu, prdiky a problemy s travenim (sem spadaji i pripadne alergie a intolerance), bolest zubu, nuda apod. Pres vysetreni na kiss syndrom, kraniosakralni terapii, kontrolu vyvoje u doktora… to je tak co me z hlavy napada, jako je samozrejme mozny ze se na nic neprijde, ale urcite bych se snazila to nejak resit.

@mysh_me vis co... Ono je hezky to takhle vsechno vyjmenovat s tim, ze se preci musi prjit na to cim to je. Nerikam nedelat nic, zakladni kontrolu u doktora (tu asi ma) + fyzio ano - ale tim bych tak skoncila. Ona to neni uplne legrace s narocnym a vecne rvoucim ditetem obihat mraky vysetreni, ktera spis nic neukazou

Nektery deti proste rvou. Protoze kdyz je maminka nosi, tak maji moc kontaktu a kdyz je polozi tak malo, kdyz se koji tak je to stve protoze proste neradi jedi, ale kdyz se nekoji tak maji hlad, je jim horko, ale kdyz se vysvleknou tak je jim zase zima.. u

kakba
27. srp 2025
@mysh_me

@mysh_me mela jsi takove dite doma? Ja ano a tak snadny jak to pises to fakt neni.

zebra664
27. srp 2025

Určitě se to může změnit - vlastní zkušenost. Jedno z mých dětí první tři měsíce jen řvalo. Prostě pořád (pokud se mně ho náhodou nepovedlo uspat), všechno bylo OK, ale prostě řvalo. Pak najednou vpodstatě ze dne na den zlom a byl s neustálým křikem konec. A začalo to být normální miminko 🙂 U dalších dvou dětí jsem to nezažila, nepřišla jsem na to, co bylo příčinou, ani proč to najednou skončilo.