icon

Čas na odstav?

nufinka88
Včera ve 23:05

Ahoj,

našemu malému je 19 měsíců.

Snažíme se ještě kojit, většinou před dopoledním spánkem, který je cca od 10.30 do oběda. UM davame od 3.mesice, protoze kojeni nestačilo, většinou před dopoledním spánkem a večer před spaním. UM jsme dávali i na odpoledni spanek cca kolem 14.00, ale několik dnů uz odpoledne spat nechce, spal v kocarku pri prochazkach.

Co mě trápí, je ze se maly v noci porad budí 3x, nevydrží celou noc. Chodíme spát kolem 20.30 a vzhůru bývá kolem 6, někdy 5.30. Pokud se v noci vzbudi, už ho nevracime do postýlky, ale je u nás ve velké posteli a kojime a hned pak usne.

Je čas na odstav od kojeni nebo ještě vydržet? Vážím si toho, že dosud 2x přes den spal, někdo nemá ani to. Ale z těch noci moc happy nejsem. Zuby nijak moc neprozivame, kdyz to prijde, je vetsinou protivny pres den a po podani pomoci noc tqk nejak prejdeme. Přijít o kojeni by mi bylo líto, ale pokud by se zlepšil spanek?

Do kdy dávat UM?

Děkuji za rady.

nufinka88
autor
Včera ve 23:11

Jo a kojime několik měsíců jen z jednoho prsu, takže žádný velký komfort.

1pomnenka
Dnes ve 04:38

Přešla bych na 1 spánek po O a viděla bych, zda se noční spánek zlepší. Pak bych se teprve rozhodla, zda ukončit kojení nebo zda nám v noci kojení pomůže. Uvidíš, v noci nespí protože je přes den dost vyspalý nebo má v noci opravdu hlad.

j.a.n.i
Dnes v 05:03
@1pomnenka

Přešla bych na 1 spánek po O a viděla bych, zda se noční spánek zlepší. Pak bych se teprve rozhodla, zda ukončit kojení nebo zda nám v noci kojení pomůže. Uvidíš, v noci nespí protože je přes den dost vyspalý nebo má v noci opravdu hlad.

@1pomnenka Nebo protože neumí dam usnout... Noční buzeni se je normální, ale když umi sam zas usnout, tak to nevzbudi nikoho dalšího.

anonym_4358be
Dnes v 05:31

A jak přesně má podle tebe ukončení kojení vyřešit noční buzení, když ti naopak u prsa hned usne? Pokud snad cílíš na to, že prso nahradíš UM a to ti pomůže předejít nočnímu buzení, tak tě musím zklamat. Obě naše děti byly na UM a v tomto období se budily výrazně více, protože začaly více zpracovávat denní vjemy. Doporučuji vzít malého do postele rovnou, výrazně si tím zkvalitníte spánek.

rebe
Dnes v 06:02

Jsou maminky, kterým po odstavení a přechodu na UM děti prospaly celou noc, to je pravda. Ale jsou taky maminky, kterým po odstavení děti spaly hůř než předtím. opravdu to není pravidlo. Možná bych zkusila pravý opak, zrušit UM před spaním a před spaním kojit, protože mateřské mléko má při uspávání a usínání své benefity. V 19 měsících už by se dítě v noci nemuselo budit hlady, to je doba, kdy už zhusta dokáží prospat celou noc (byť jsou samozřejmě výjimky), takže ybch spíš zkusila nasytit potřebu bezpečí a kontaktu.

strom14
Dnes v 07:21

Ja jsem prestala kojit od 12 mesicu. Pred spinkanim teda davame lahvicku s kravskym mlekem jako ritual, ale jinak mi bez kojeni dite spi lepe.
Obcas se probudi, potrebuje pohladit a spinka dal.