Covid. Komu nedoporučil lékař kvůli poruše srážlivosti krve a dostal na to papír?

maaaadlaaaaa
23. říj 2021

Je tu někdo, kdo od doktora dostal papír s tím, že nedoporučuje očkování na covid kvůli poruše srážlivosti krve? Mám 7m mimčo, plánuji ještě tak rok kojit, takže to je jeden z důvodu proč očkování odmítám. Jsem na ni sama a opravdu nikdo mi nezaručí, že se nic nepodělá. Příbalové letáky všech očkovacích látek mají ve vedlejších účincích právě trombózu a nemoci spojené s poruchou srážlivosti, ikdyž je prezentují jako neškodné. Chodíme na cvičení a můj dotaz směřuje na to, že ti co se očkovat nemohou by měli mít test zdarma stále. Zjišťuji jestli je reálné nějaký papír dostat a nebo se prostě vzdám s malou všech aktivit. 😒

jitkacv
23. říj 2021

@maaaadlaaaaa mě hematoložka při poruše srážlivosti krve naopak doporučila očkování.

maaaadlaaaaa
autor
23. říj 2021

@jitkacv To je možné, ale já touhle cestou jít teď nechci. Doporučuje se to lidem, kteří se většinou ředí, protože tam se nemá moc co stát.

jitkacv
23. říj 2021

@maaaadlaaaaa jedině se zeptej přímo doktora jestli ti to napíše, ale pochybuji. S poruchou srážlivosti krve člověk patří do rizikové skupiny pro covid.

maaaadlaaaaa
autor
23. říj 2021

@jitkacv Samozřejmě, to budu konzultovat. Chci pouze zjistit, zda to má někdo podobně. Mimochodem osoby s poruchou srážlivosti krve nepatří do rizikových skupin. Většinou tím trpí lidé nad 60 let a ti už tam spadají, ale jinak ne.

jitkacv
23. říj 2021

@maaaadlaaaaa ale patří tam i mladší s poruchou srážlivosti krve. Ne jen nad 60 let. Mám to přímo z očko centra od lékařky a daných podmínek ministerstva.

martt
23. říj 2021

@maaaadlaaaaa Tohle bude lepší probrat přímo s doktorkou. Každý lékař se ke všemu stavi jinak než ten druhý. Někdo ti tady napíše, že mu doktor papír napsal , ale v závěru tvoje doktorka ti ten papír napsat nemusí.

lv
23. říj 2021

Mam trombocytopathii, očkovaná jsem, u kontroly to doktorka doporučovala, ostatni poruchy nevím

maaaadlaaaaa
autor
23. říj 2021

@lv Děkuji za info.

loylii
23. říj 2021

@maaaadlaaaaa mám to úplně stejne

barmil
23. říj 2021

@maaaadlaaaaa mám taky poruchy krve, táta taky a naopak jsme byli v rizikové skupině, nehledě na věk, i moje dcera, které ještě není dvanáct.
Při první dávce byl synovi rok, normalne jsem kojila a kojim, zadny vliv to nemělo. Už mám doporučení na 3.davku.

maaaadlaaaaa
autor
23. říj 2021

@barmil Děkuji za info. Já se během kojení určitě očkovat nedám, to spíš nebudu jezdit na cvičení.

barmil
23. říj 2021

@maaaadlaaaaa vsude v cizině se naopak očkování při kojení doporučuje, do mléka se to určitě dostat nemůže. Já to dělala právě kvůli synovi, stačí, že byl zavřený doma prvních 9mes života, protože byla druhá vlna, chtěla jsem, aby se teď mohl normálně socializovat, takže chodíme plavat, na hřiště, jezdíme do hotelů, já chodím na své cvičení atd. A hlavně jsem věděla, že bez očkování bych skončila s covid v nemocnici,kam mě dostala i blbá mononukleoza, což je taky virové onemocnění.
Manzel se musel očkovat kvůli práci, dcera kvůli nemoci, byla bych jediná neockovana v rodine, rozptyl 12-80let, očkované nejsou jen dvě roční děti a jedno dvouleté, jinak jsme všichni a nikdo nemel následky a ty, co pak chytli covid, měli pouze příznaky nachlazení.
Ber to tak, že spíš jde o to, že když to chytis, a budeš mít kvůli onemocnění krve horší průběh a nedejbože skončís v nemocnici, kdo se bude starat o dítě? Potřebuje mamu, ne cvičení, ale zdravou živou mamu.

maaaadlaaaaa
autor
23. říj 2021

@barmil Děkuji za názor, ale neřeším tu, zda se nechám nebo nenechám očkovat. Řeším, zda někdo dostal papír, protože finančně i organizačně 2x týdně jezdit na test a potom přejet jinam na cvičení není moc jednoduché.

esmeralda11
23. říj 2021

@maaaadlaaaaa na to vam 100% zadny lekar papir neda, jelikoz v oficialnich doporucenich to jako kontraindikace ockovani uvedeno neni.

maaaadlaaaaa
autor
23. říj 2021

@esmeralda11 Děkuji, proto zjišťuji tady.

marge_s
23. říj 2021

@maaaadlaaaaa v pribuzenstvu se u ruznych poruch vsichni vyjadrili, ze ockovat co nejdrive. Neni to KI, naopak. Od mutaci (taky nejakou lehkou mam) po zavazne hematoproblemy. (Vim, ze pri kojeni neches, ale vis, ze do mleka jdou pak ty protilatky? Dokud bys kojila, tak chranis aspon trochu to socializovane mimino .) ...tak treba, kdyby ses nekdy rozhodovala...)

zuzekk
23. říj 2021

Taky odpovím tak, co slyšet nechceš (sorry) - máma měla v minulosti trombózu, po covidu se jí udělala zase, ale tentokrát brutální. Ředí warfarinem i teď po 3/4roce a asi ještě dlouho bude, ne-li navždy. Za mě je pro tebe rozhodně bezpečnější očkování i s možnými nežádoucími účinky než covid samotný (pokud už samozřejmě nemáš protilátky, které "samozřejmě" nikoho nezajímají).

maaaadlaaaaa
autor
23. říj 2021

@zuzekk Nejde o to jestli chci nebo nechci. Ptám se tu na jinou věc a nebudu rozebírat proč chci nebo nechci očkování. Tohle se dělí na dva tábory a bude tomu asi napořád. Samozřejmě jsou lidé, kterým to může pomoci a každý, ať se rozhodne podle sebe. Já vzhledem k věku, životnímu stylu a dostatečné prevenci onemocnění (nejen covidu) nevidím důvod. Poctivě se na veřejných místech chráním a myslím, že jsem menším rizikem než někteří očkovaní, co zřejmě mají dojem, že se s vakcínou stali nesmrtelními a lezou všude bez rousek s argumentem....jsem očkován....Můžete mi tu psát slohy proč ano a názor nezmenim, sama vím na co mé tělo reaguje dobře a na co ne. Jsem dostatečně informována a mám své důvody, které také nezajímají tu druhou sortu lidí.

marge_s
23. říj 2021

@maaaadlaaaaa no jo, ale ty chces aby nekdo vystoural tu vec jako KI a profitovat z toho, coz neni moc fer. Protoze u mRNA vakcin to KI neni. Naopak. (Neco jineho je Janssen a AZ) Ale uvidis, treba uspejes.

astracreek
23. říj 2021

Já mám krevní mutace dvě a byla jsem ve vysoce rizikové skupině, takže opačný případ.

hedviga2
23. říj 2021

Dnes su vsetci lekari

maaaadlaaaaa
autor
23. říj 2021

@marge_s Ano něco jiného, ale když si přečteš vedlejší účinky, mají to tam všechny. Pouze chci zjistit, zda je vůbec nějaká šance. Ať nejsem u doktora za exota. Ono totiž to jestli je a nebo není MUDr pro očkování se dost odráží v tom, co řekne a doporučí. O tom co je v době covidu fér a nefér se dá polemizovat hodně dlouho. Například to, že kojící ženy odmítající očkování musí z rodicaku platit testy, aby vůbec mohly někam vyrazit. To samé těhotné.

themuffin
23. říj 2021

@maaaadlaaaaa každý doktor ti řekne něco jiného 😂 loni kovid, letos angína 😅 pokud ti to vyloženě doktor nedoporučil, tak se zkus zeptat přímo jeho a ne tady. Tady je každej nejchytřejší odborník na všechno 😂

maaaadlaaaaa
autor
23. říj 2021

@themuffin jo koukám, že to byla chyba 😄.

marge_s
23. říj 2021

@maaaadlaaaaa ale to jsou prece dve ruzne veci. Muj sprej na astma ma jako NU bronchospasmus nebo astma. Tak ho nebudu brat? Michas hrusky a jablka 😉
Precurat opatreni je nefer (i kdyby to bylo z bohulibeho duvodu), at jde o covid nebo necovid :D to s tim taky nesouvisi . Ale fakt delej, jak myslis.

nikoulinka
23. říj 2021

Švagrová dostala od Mudr (ne od OL ale od specialisty) s větou, že tohoto času není vhodná pro očkování vakcínou Covid. V pondělí jde řešit, jak má právě kvůli testům podstupovat. Zda potřebuje nějaké schválení zdravotní pojišťovny, či se jí bude stačit na odběrovém místě prokazovat tím papírem.

maaaadlaaaaa
autor
23. říj 2021

@marge_s Nemyslím si 🙂 Když vím, že mi očkovaní (jakékoliv) brutálně zhorší stav úplně jiného onemocnění, které mě trápí od narození a pokud jsou ve vedlejších účincích ještě ke všemu napsané trombofilní stavy, tak si opravdu rozmyslím jestli půjdu. Tohle je mé rozhodnutí a mělo by se respektovat jako já respektuji to, že další a další lidé se rozhodli jinak. Toť vše, nebudu si tu dál ospravedlňovat důvody proč chci jít jinou cestou.

maaaadlaaaaa
autor
23. říj 2021

@nikoulinka Děkuji mockrát. 🙂

emamir
23. říj 2021

@maaaadlaaaaa
Ahoj, řeším obdobný problém. Díky trombóze jsem přestala vidět na levé oko, naštěstí se zrak podařilo zachránit. Momentálně již žádné léky neberu, pouze preventivně (například v těhotenství...). Z očkování mám dost obavy, vzhledem k tomu, že strýc skončil v nemocnici s akutní trombózou, došlo k tomu cca týden po vakcinaci. Také se chystám na konzultaci s hematoložkou.

maaaadlaaaaa
autor
23. říj 2021

@emamir Děkuji za reakci, já mám z toho také velký strach a nikdo mi nezaručí na 100%, že z malé neudělají sirotka. Dost se toho děsím.