Jaký vybrat další seriál po Jednorožčí akademii?
7. kvě 2026
Ahoj, mám doma dcerku 4 a 3/4 roku. Máme postupně zkouklé nějaké seriály (Bluey, Gabinin kouzelný domek, Sofie první,...), ale teď jsme zkoukly Jednorožčí akademie (obě části) a ji to fakt bavilo, až jsem koukala. Navíc to bylo tak fajn, že jsme si z toho udělaly holčičí večer a koukaly spolu vždy na jeden díl před večeří. 😄 Máte prosím tip na nějaký podobný seriál? Ať to není už moc dětské, má to fajn děj, vizuál, ale zároveň, ať to nemá extra náročné témata nebo až moc akce, násilí. Když bude díl trvat 20-30 minut tak ideál. Platformy Netflix a HBO výhodou. Děkuji. 😊

Omlouvám se, že nedodám přesně název a doporučení. Napadlo mě hned, že je v tomhle věku je škoda nevyužít te spousty tradičních českých pohádek. Většina má dej, je nenásilných a grafika neagresivní. Chápu, že děje nemají takový spád, jako současná tvorba a že to někomu přijde nudné. Ale myslím, že pro menší děti je pozvolnější tempo naopak vhodné, než když akce stíhá akci. Taky vím, že staré kresláky jsou méně barevné a přitažlivé, ale mají svoje osobité kouzlo..
Vila Amálka, Káťa a Škubánek, Pat a Mat, Kosí bratři, Jája a Paja, Maxipes Fík, Rákosníček, Kremilek a Vochomurka… Chápu že to neni úplně holčičí, ty tu chybí (nebo je s naším raubířem neznám).