icon

Kdy vyrostou druhé zuby

klokanka31
Dnes v 09:05

Tak Eliška má venku první zoubek, zrovna ten, co jí jako první vyrostl 😊 Kdy začnou dětem růst druhé zuby? Je z toho celkem nešťastná,že měla krásné rovné zoubky, a teď má díru, a furt se ptá kdy bude mít nový...🤔

patypresdevaty
Dnes v 09:51

Tyjo, ty máš pořád "problémy"... Zoubek vypadne, vyroste. Někdy hned, někdy trochu později. Pokud máš jakékoliv pochybnosti, objednej Elišku k zubaři.

la_amanita
Dnes v 10:04

A to si představ, že druhé zuby může mít křivé!

anonym_05f1eb
Dnes v 10:07

Synovi první 2 zuby musel zubař trhat před 7 narozeninami (měl "žraločí" zuby), teď mu v 7 a 1/2 letech konečně vypadl další a dokonce sám 🙏🏻 na další to nevypadá, ve třídě je takto snad prý jeden z mála. Mléčné zuby mu začaly růst už v 1/2 roce, ale druhé si dávají na čas 😃 my to tedy neřešíme.

zaneta_mak
Dnes v 10:09

Asi je to individuální, synovy dvě dolní jedničky vypadli když se mu tam tlačili už nové v 5letech 🫣 teď si asi před týdnem ve školce vyrazil zub a musel ven, taky teď bude chvíli bez horního zubu než vyleze...

klokanka31
autor
Dnes v 10:10
@patypresdevaty

Tyjo, ty máš pořád "problémy"... Zoubek vypadne, vyroste. Někdy hned, někdy trochu později. Pokud máš jakékoliv pochybnosti, objednej Elišku k zubaři.

@patypresdevaty Pochybnosti nemám, spíš ona je neodbytná a já nevěděla co jí říct...Jako vybrala si ty zoubky ve špatnou dobu, já mám teď furt žaludek na vodě, a když pořád řeší zoubky a ukazuje mě to, nedělá mi to úplně dobře 🤣

jiss
Dnes v 10:12

U nás nový vytlačil ten mléčný, takže něco tam bylo skoro hned, a teď po měsíci už je skoro finálně vylezlý.

petlep
Dnes ve 12:03
@la_amanita

A to si představ, že druhé zuby může mít křivé!

@la_amanita nestras 😅

petlep
Dnes ve 12:08

@klokanka31 Vis, ze je to jen obdobi a za chvili se zas bude zajimat o jine veci. Co vim tak mlecny zub vetsinou v puse vydrzi 5-6 let coz by odpovidalo asi

kristyn86
Dnes ve 12:42

Vetsinou to je rychlovka,klidne za par dni se tam muze objevovat novy zoubek. Moje deti z toho vzdy maji radost 😀 Hned schovavaji pro zoubkovou vilu. Jeste ji priprav na to,ze muze mit i trochu jinou barvu,at se ti pak z toho nehrouti. Moje deti uz je treba nemaji tak snehove bile,jako ty mlecne.

betelgeuzz
Dnes ve 12:44

Tak on už roste, proto ten mléčny vypadl. ale za jak dlouho vyleze z dásně, je individuální. Některý vykoukl za pár dní, na spodní jedničky čekala mladší 2 měsíce, než se vůbec objevily.

tridvajedna
Dnes ve 12:52

Dceři druhé začaly růst už ve 4 letech. Někomu až třeba v 7mi letech. Každopádně mléčný zub vypadne, protože se tam tlačí stálý zoubek, který rozpouští kořen toho předchozího. Jde o pár dní, do měsíce si myslím, že tam nový zub vykoukne.