Neplodnost, neúspěšná stimulace, IVF rajský plyn
Ahoj ❤️
S manželem se snažíme o miminko už několik let, cca 5 let jezdíme do Pronatalu. Mám PCOS, anovulaci, nepravidelnou MS, hormonální nerovnováhu, nadváhu a vysokou děložní sliznici. Vajíček mám dostatek, ale nedozrávají.
Vyzkoušela jsem různé léky a dávky na stimulaci, ale tělo na hormony nereaguje. 4× jsme se snažili dostat ke stimulaci před IUI, ale ani jednou k IUI nedošlo, protože se nepodařilo vyvolat ovulaci. Manželův spermiogram je nyní v normě.
Teď mám navíc MS/špinění i několikrát měsíčně, takže mě čeká další kyretáž kvůli vysoké sliznici. Potom hormony, zahojení a pokud vše půjde podle plánu, na jaře 2027 IVF - za pomocí rajského plynu bez anestezie.
Máte některá podobnou zkušenost s anovulací a tím, že tělo vůbec nereagovalo na stimulaci? Jak to u vás pokračovalo a pomohlo IVF?
Budu ráda za každou zkušenost. ❤️
@ludockalova také jsem měla anovulacni cykly, brala jsem hormony na ovulaci, na růst folikulů a nic. Nakonec jsem podstoupila ivf a jsem v 7 měsíci 🙂
@klchudik mám to úplně stejně jak ty jen děložní sliznici nízkou . Léky na ovulaci nezabrali . Podstoupila jsem zatím 1ivf , folikulů na každé straně cca 30 z toho 8 zralých vajíček , oplodnili se 3 do 5 dne vydrželi 2 blastocysty. Dva transfery a nevyšel ani jeden . Měla jsem celkovou narkózu , o rajském plynu se nikdo nezmínil . Byla jsem ráda že úplně spím , před zákrokem jsem měla břicho bolavé a myslela jsem že každou chvíli vybuchne 😄 Já mám AMH přes 10 , proto tolik folikulů+ nadváha tím pátém koňské dávky hormonů . Přeju ať to vyjde a bude vytoužené miminko🍀 . my se snažíme skoro 9 let
Byla jsem na tom podobně jako vy. Muž ten byl v pořádku. Problém u mě. Nadváha a tedy ještě snížená funkce štítné žlázy. Tu jestli nemáte vyšetřenou, doporučuji.
IUI jsme měli 6x, nakonec jsem přistoupila k IVF. První transfer se nepovedl. Měli jsme poslední embryo . To mi zavedli a mám doma dceru. O rajském plynu jsem neslyšela. Už je to také 6 let. Za tu dobu se toho dost změnilo.
A pak mám druhou dceru a to přirozenou cestou a to mi bylo řečeno, že přirozenou cestou se nám to nepovede.
Je toho mnoho co dokáže ovlivnit početí. Před prvním transférem jsem začala jíst chlorellu a ječmen. Kamarádka o tom mluvila, že to pomáhá. Ona tak otěhotněla. Mě se začalo čistit tělo a samozřejmě když se něco děje, může se zhoršit i krev. Takže se mi zhoršila štítná žláza. Když byl dceři půl rok, vrátila jsem se k nim. Dneska to všechno s odstupem vidím jinak. Chce to se o své tělo starat. A tak jsem začala po dobrých věcech které se začaly dít ječmen a chlorellu po 7 letech jezení doporučovat. Pomůže to tělu. Kdyby jste chtěla vědět více. Můžu napsat. Dělám poradce. Baví mě to.

@ludockalova také jsem měla anovulacni cykly, brala jsem hormony na ovulaci, na růst folikulů a nic. Nakonec jsem podstoupila ivf a jsem v 7 měsíci 🙂