Noční průjem a zvracení u pěti měsíčního miminka
Dobrý den, maminky,
ráda bych se zeptala, jestli máte někdo podobnou zkušenost a jak jste ji řešily. Naší malé je 5 měsíců a před dvěma týdny jsme museli přejít na umělé mléko. Od narození ji trápí silné koliky a často má problém se vykakat.
Během těch dvou týdnů jsme vyzkoušeli už tři druhy UM – Hipp, Nutrilon AR a teď třetí den dáváme Kendamil (který nám byl hodně doporučovaný). Pediatr říká, že si miminko musí na přechod zvyknout, a proto ublinkává a střídá se jí tužší stolice s vodnatou.
Snažíme se vydržet, ale to kakání i blinkání se mi nezdá. Nejde jen o řidší stolici, ale vyloženě vodnatou, kterou z ní někdy dostávám ven rourkou, a je to doprovázené velkým množstvím plynů. Nejhorší je to hlavně v noci – malá nemůže usnout, nebo se ve spánku hodně kroutí.
Máte s tím některá zkušenost? Pomohla vám třeba probiotika? Dlouhodobě jsme dávali BioGaia, ale kvůli kolikám jsem jejich účinek moc nepoznala. Pediatr mi doporučil je vysadit, že už má střeva osídlená, jak potřebuje. Teď si ale říkám, jestli by jí naopak nějaká pomoc neulevila.
Budu ráda za jakoukoli zkušenost nebo radu. 🙏
@sarecka_96 Před pár dny jsem zaznamenala zprávu, že se v Česku dá stále koupit kojenecká výživa, která měla být stažena z trhu pro kontaminaci bakterií, která způsobuje dětem průjmy a zvracení. Nenašla jsem teď už ten stejný článek, ale posílám aspoň seznam šarží, které by se neměly už vůbec prodávat, ale asi se stále dají sehnat, kdyby to náhodou byl váš případ.
@evik19 děkuji vám za zpětnou vazbu 🙏🏻. Kauzu jsem zaznamenala a šarže překontrolovala. Jedná se však o jiný problém.
Nejčastěji toto dětem způsobuje ABKM. Některým stačí nasadit Nutrilon Allergy Care či Altheru, jiné potřebují rostlinné aminokyseliny typu Neocate či Alfamino. My si doma zažili peklo, než konečně ve třech měsících uznali diagnózu ABKM a předepsali správné mléko.

@sarecka_96 Před pár dny jsem zaznamenala zprávu, že se v Česku dá stále koupit kojenecká výživa, která měla být stažena z trhu pro kontaminaci bakterií, která způsobuje dětem průjmy a zvracení. Nenašla jsem teď už ten stejný článek, ale posílám aspoň seznam šarží, které by se neměly už vůbec prodávat, ale asi se stále dají sehnat, kdyby to náhodou byl váš případ.