icon

Očr vs. práce

janinaklinku
Dnes v 08:51

Dobrý den všem,
úplně v tom plavu, mám poprvé očr a jsem z toho zmatená. Každý mi tvrdí něco jiného a já nevím, na čem jsem. Věc se má tak. Na tento týden jsem měla naplánované směny po, út, st, čt, pátek nic, sobota a neděle. S tím, že sobotou si nahradím pátek.
V pondělí a v úterý jsem byla normálně v práci, ale od středy jsem na očr. Včera tj. v sobotu, jsem šla do práce (chápu, že jsem na jeden den přerušila očr). Ale v práci mi řekli, že jsem si tou sobotou nadělala pátek, že za pátek nedostanu očr, když jsem neměla napsanou směnu.
Ale já myslela, že je mi běží očr i když tu směnu nemám plánovanou a tu sobotu mám jakože do plusu.
Vysvětlíte mi tedy prosím někdo, jak to vlastně je?
Děkuju moc

drep
Dnes v 09:06

@janinaklinku odpoví ti povolanější, ale podle mě si to spletli s neschopenkou, ta opravdu nahrazuje jen naplánované směny. Očr je na 9 dní včetně víkendu (i když o víkendu nepracuješ), můžeš ho přerušit, ten den dostaneš výplatu a ne očr, přerušení neprodlužuje výplatu očr (jakože bys sobotou nadělala a měla pak placené očr i desátý den)

janinaklinku
autor
Autor odpověď smazal
janinaklinku
autor
Dnes v 09:46

Takže jestli dobře počítám, když jsem tento týden měla naplánovaných 6 směn (po-ct, so-ne) takže to je 48 hodin (8 hodin přesčas). Ale odchodila jsem jen 24 (po,út,So). Zbytek mi tedy pokryje očr (st, čt, ne). A ty dny na očr se mi započítávají jako odpracované, když tam mám napsanou směnu? Tím pádem pořád mám ten přesčas? Jsem hrozná, já vím 😐

enoli
Dnes v 10:26
@janinaklinku

Takže jestli dobře počítám, když jsem tento týden měla naplánovaných 6 směn (po-ct, so-ne) takže to je 48 hodin (8 hodin přesčas). Ale odchodila jsem jen 24 (po,út,So). Zbytek mi tedy pokryje očr (st, čt, ne). A ty dny na očr se mi započítávají jako odpracované, když tam mám napsanou směnu? Tím pádem pořád mám ten přesčas? Jsem hrozná, já vím 😐

@janinaklinku ty jo, s tím přesčasem si nejsem jista. Jinak OČR je jak píše @drep

drep
Dnes v 10:28
@enoli

@janinaklinku ty jo, s tím přesčasem si nejsem jista. Jinak OČR je jak píše @drep

@enoli ani já ne, podle mě přesčas nevznikne, protože očr/PN se ve výplatnici objeví v “neodpracované hodiny”, ale u nás to je celý dost složitý a trochu jinak.