Ovulační testy
Dnes v 07:43
Ahoj, uz 3 dny mam pozitivni ovulacni testy,(predtim jsem nedělala),dle kalkulačky a MS na den,jsem citila Ovulaci předevčírem. Je možné,ze test sili i po ovulaci dva dny? Poslední test je dělaný ted ;)
Ahoj, uz 3 dny mam pozitivni ovulacni testy,(predtim jsem nedělala),dle kalkulačky a MS na den,jsem citila Ovulaci předevčírem. Je možné,ze test sili i po ovulaci dva dny? Poslední test je dělaný ted ;)
Ono jento těžký určit podle bolesti. Já během těch několika let co jsme se snažili zjistila ( díky folikulometrii a měření bt), že ta bolest není moc určující. Někdy mě to bolelo několik dní před ovu, jindy po ovu.
V domácím prostředí bych doporučila to potvrdit změřením bt. Sice bt stoupne až po ovu, ale budeš zhruba vědět tím pádem, kdy ta ovu byla. Časem si v tom najdeš určitý vzorec.
Důležitý je vědět, že skutečně ovuluješ a nemáš anovulační cykly. To ti potvrdí měření bt ( teplota těla po prasknutí folikulu stoupá), případně folikulometrií. Ale obecně není vůbec potřeba znát přesný den ovu. Plodná jsi 1-2 i víc dnů před ovu, 1-2 i víc dní po. Spermie vydrží být oplozeníschopné v těle cca 2 dny, ale i déle. Chce to vědět zhruba kdy ovuluješ, ale tyhle stresy okolo hledání přesného dny ovu jsou kontraproduktivní a zbytečné 🙂