icon

Pokud mě srazí řidič na přechodě a na jeho straně bude nulové zavinění, jaký dostane trest?

rokio
Včera v 11:32

Dobrý den!

Mám na mysli samozřejmě přechod pro chodce bez semaforu, přičemž na tu zebru vstoupím, když je auto 50 metrů a více daleko od přechodu.

Dále bych nebyl opilý, ani pod vlivem drog (obojí jsem nikdy neměl).

Zajímalo by mě, jestli pozůstalým proplatí moji náhradu za státní svátek v pondělí, na které bych normálně šel do práce, kdyby státní svátek nebyl, levný pohřeb hezky pod zem (klidně u zdi, ale na svaté půdě) a omluvil by se mým nejbližším příbuzným.

Nechtěl bych pro něj vězení, ani podmínku. Ten řidič by měl pravděpodobně rodinu a z lochu by těžko platil odškodné.

Zároveň nechci, aby se z mé strany jednalo o sebevraždu. Nechci se zabít. Otázka je čistě hypotetická.

Předem děkuji za odpovědi a přeji krásný den.

anonym_88a214
•
Včera v 11:52

Jdi s těmihle nesmysly na ChatGPT a neotravuj tady 🙄

anonym_acf561
•
Včera ve 13:10

To je zase výplod co by kdyby. Nikdo si nemůže vybrat, kdo ho srazí na přechodu. Může být nemajetný a nezaměstnaný a pozůstalí neuvidí ani korunu. Proč by měli pozůstalí dostat náhradu za státní svátek, když jsi do práce vůbec nedorazil? Sni dál! Normálně jdi v pondělí do práce a nezapomeň se na přechodu pořádně rozhlédnout.

sagitta33
•
Včera ve 13:26

Pokud tam vstoupíš 50 m před vozidlem a řidič nezastaví a srazí tě tak je vždy vinen, pravděpodobně ho zavřou a vše zaplatí podle rozhodnutí soudu. Pokud by si tam skočil na poslední chvíli, tak by za nehodu nemohl, a nikdo by pozůstalým nic nezaplatil.

j.a.n.i
•
Včera ve 13:35

@rokio Doporucuju vlak, to bude jistější a konečně tu bude klid od tehle priblblych diskuzí.

sagitta33
•
Včera ve 13:50
@j.a.n.i

@rokio Doporucuju vlak, to bude jistější a konečně tu bude klid od tehle priblblych diskuzí.

@j.a.n.i Ale notak, trocha empatie.

martina8084
•
Včera v 15:22

a zítra bude dotaz, co se stane, když půjdu nakoupit a spadne na mě letadlo

j.a.n.i
•
Včera v 15:36
@sagitta33

@j.a.n.i Ale notak, trocha empatie.

@sagitta33 Ja jsem naopak velice empatická, vcitila jsem se do intelektuální narocnosti otázky...

jancazao
•
Včera v 16:04

Že tě to baví… jeden dotaz lepší než druhý 🤦🏽‍♀️
Nechceš si jít radši vyčistit hlavu do přírody?

evik19
•
Včera v 16:17

Z tvé otázky cítím, že velice podrobně přemýšlíš, jak skoncovat se životem. Chtěla bych, abys věděl, že jsou na světě lidé, kterým bys pak chyběl a kteří by se z tvého činu pravděpodobně už nikdy nevzpamatovali. Vidím, že nechceš nikomu ublížit, jen sám chceš přestat cítit utrpení, ale pokud tě někdo i neúmyslně připraví o život, bude s tím muset už napořád žít, stejně jako všichni tví blízcí, které tu zanecháš. Zavolej svému psychiatrovi nebo aspoň na linku bezpečí, věřím, že ti mohou pomoci. Budu na tebe myslet, abys neudělal rozhodnutí, které se nedá vzít zpět a abys dokázal jít dál a našel radost ze života.