Přístavná postýlka a monitor dechu
Ahoj, chteli bysme mit pristavnou postylku u nasi postele, ale cetli jsme, ze tyto postylky nejdou kombinovat s monitorem dechu, ze vibrace z postele rodicu se presouvaji na postylku. Jak jste to vyresili vy kdo mate pristavnou postylku? Dekuji moc za zkusenosti!
Já bych na to, že se vzbudíš, když ti dítě přestane dýchat, nespoléhala. Byla jsem mnohdy tak unavena, že jsem spala tak tvrdě, že jsem neslyšela ani první pláč a budil mě až manžel. Dvě děti ze tří spaly se mnou v posteli, pouzivala jsem u nich monitor na plenku Respisense, občas sklouzl a falešně houkal (s tím jsem se naučila počítat), ale jinak fungoval výborně. Teď jsou i nějaké novinky na nožičku. Řešila bych to.takhle.
@lily90 já jsem před narozením dcery hodně zvažovala zda monitor dechu vůbec kupovat. Po zkušenostech kamarádek a členů rodiny, kteří říkali, že jim monitor (ten pod matrací) hlásil chybu, i když miminko dýchalo a pěkně spalo, jsem ráda, že jsme ho nakonec nepořídili. Vím, že by mě to jen víc stresovalo a byli by to zbytečně vyhozené peníze. Na začátku jsem stejně byla fascinována jak spí a chtěla jsem ji jen sledovat. Každé pípnutí mě vzbudilo. Teď ma dcera 3.5 měsíce a já spím normálně, tělo pozná velmi rychle zda se miminko budí na kojení/krmení nebo zda jde o něco jiného. Malá si dvakrát hodila ze spaní přes hlavu dečku a to šlo hned poznat, že se něco děje. Teď stejně spí s náma v posteli, potřebuje blízkost a kontakt.... Taky jsem slyšela, že některé nemocnice tu monitorovací desku pod matraci půjčují. S ponožkami nebo jinými typy monitorů dechu zkušenosti nemám.
A já mám zase dva deskový monitory. Jak v postýlce v pokojíčku, tak i v přístavný v ložnici.🙂 Mám i na plenku, ale ten jsem nikdy nepoužila. A za mě rozhodně nějaký pořiď. To že dítě přestane dýchat tě opravdu nevzbudí.

Ahoj, monitor dechu jsem potřebovala víceméně jenom v době, kdy bylo dítě v ložnici samo, abych ho nechodila pořád kontrolovat. Když jsme spali spolu, kontrolovala jsem si ho sama. Na to máš instinkty, neboj, vzbudíš se, když dítě přestane dýchat. Ale dá se to řešit i snímačem na plenku.