icon

Propad po užívání antidepresiv

medulienka64
Dnes v 19:07

Ahoj všem, jdu si pro radu/povzbuzení/podporu.
Před šesti týdny mi byla nasazena AD Elicea 5 mg (generalizovaná úzkostná porucha, spouštěč 3 potraty za sebou), po týdnu navýšení na 10 mg. Po dvou týdnech přišlo zlepšení, pak na pár dní mírný propad, pak zase zlepšení a teď, po dalších třech týdnech, zase propad. Tentokrát mi přijde horší a delší než předtím, tak jsem volala svojí psychiatričce a ta mi doporučila navýšit na tabletku a půl, čili 15 mg denně. Štve mě to, protože už mi bylo mnohem lépe...chci se zeptat, jestli to někdo zažil, jestli jsou nějaké propady normální, jelikož šest týdnů ještě není tak dlouho? Nebo jestli to znamená, že AD nezabírají a měla bych je vyměnit? Osobně si myslím, že ne a nemyslí si to ani lékařka, jelikož výměnu ani nenavrhovala. Měla jsem na přechodnou dobu Neurol nejnižší dávku 0,25 mg, mohla jsem ho brát i 3x denně, ale brala jsem pouze jeden na noc, pak jsem začala vysazovat, měla jsem půlku obden. Nicméně poslední dva dny jsem si zase musela vzít jeden celý na noc. Štve mě to, ale jinak bych asi vůbec neusnula. Může už vzniknout závislost, i při takto nízké dávce?
Všem moc děkuji.