icon

Průběh eliminačního testu na ABKM

sarecka_96
Dnes v 10:59

Máte někdo zkušenost s průběhem eliminačního testu na ABKM u miminka?

Máme skoro šest měsíců starou holčičku a aktuálně podstupujeme eliminační test na ABKM. Dlouho jsme s doktorem váhali, protože příznaky nebyly úplně jednoznačné. Lékaři nám spíš říkali, že jde o nezralé trávení a přetrvávající koliky.

V polovině 5. měsíce jsme přešli na UM, protože moje mléko už malé nestačilo a po zavedení lahvičky mě začala odmítat. Co se týče hladu a spokojenosti, bylo to lepší, ale dál nás trápilo velké nadýmání, střídání zácpy a průjmů a téměř každou noc jsme museli zavádět rourku.

Před týdnem jsme nasadili hydrolyzované mléko Nutrilon Allergy Digestive Care. Už během prvních tří dnů bylo vidět zlepšení ve střevech – lépe se sama vyprazdňuje a večer už nemá bříško úplně nafouklé.

Na druhou stranu ale začala hodně zvracet. Nejde jen o běžné ublinkávání po jídle, ale opravdu zvrací i 2–3 hodiny po krmení. Často ji to budí ze spaní a přijde mi, že ji trápí žaludek skoro neustále. Hodně také krká. Zkoušeli jsme menší dávky i pomalejší krmení, ale moc to nepomáhá. Navíc se jí začaly víc objevovat suché začervenalé flíčky na těle.

Máte někdo podobnou zkušenost? Může to být součást eliminačního testu, nebo to spíš ukazuje na jiný problém či nesedící mléko? Jak dlouho trvalo, než se stav stabilizoval?

Zítra to samozřejmě budeme řešit s pediatrem, ale budu ráda za zkušenosti ostatních.