icon

Štítná žláza...

mariasimkova1999
Včera v 18:35

Ahoj holky ...
Má tu někdo problém se štítnou žlázou ta moje špatně funguje a navíc se ukázaly drobné uzlíky ale jeden větší a ten se moc nelíbil ani lékařce uzel prej (nádor) už když sem slyšela slovo nádor hned ve mě hrklo ale prej se nemám bát že jsou většinou nezhoubný....nasazený léky Euthyrox 50mg na tři měsíce pokud se uzel zvětší budou muset odebrat vzorek a poslat na biopsii ...
Má někdo podobný problém ?
Děkuji za komentáře a podílení se o vaše zkušenosti a rády....

anonym_25b4ce
Včera v 18:42

@mariasimkova1999 ve 24 letech mi byla zajištěna zvýšená činnost štítné žlázy, v 25 mi byly zajištěny uzliky(nádory). Absolvovala jsem víceméně hned operaci. Uzliky nezhoubne.,odebrána víceméně celá štítná zlaza.

mariasimkova1999
autor
Včera v 18:46
@anonym_25b4ce

@mariasimkova1999 ve 24 letech mi byla zajištěna zvýšená činnost štítné žlázy, v 25 mi byly zajištěny uzliky(nádory). Absolvovala jsem víceméně hned operaci. Uzliky nezhoubne.,odebrána víceméně celá štítná zlaza.

@anonym_25b4ce hned operací? Ani jste nebrala žádné léky ? Já mám zrovna špatnou funkčnost štítné žlázy ... A co po operaci nyní vše ok ?

anonym_25b4ce
Včera v 18:48
@mariasimkova1999

@anonym_25b4ce hned operací? Ani jste nebrala žádné léky ? Já mám zrovna špatnou funkčnost štítné žlázy ... A co po operaci nyní vše ok ?

@mariasimkova1999 jo rok jsem brala leky a pak operace, no a ted beru euthyrox jednou denně

mariasimkova1999
autor
Včera v 18:56
@anonym_25b4ce

@mariasimkova1999 jo rok jsem brala leky a pak operace, no a ted beru euthyrox jednou denně

@anonym_25b4ce také mám euthyrox 50mg jednou denně tak uvidíme ...

jancazao
Včera v 18:58

@mariasimkova1999 ano, měla jsem uzel, bohužel rostl, takže biopsie a potom operace. Nechali mi půlku štítné žlázy a beru doživotně léky.

kakamila12

Mám sníženou funkci, zjištěno cca před 15 lety. Celou dobu léčba letroxem. Uzlíky mám taky, ale nezvětšují se, každý rok kontrolní sono, není je tedy potřeba aktuálně řešit.

anonym_25b4ce
@mariasimkova1999

@anonym_25b4ce také mám euthyrox 50mg jednou denně tak uvidíme ...

@mariasimkova1999 určitě to bude v pohode

eternitka
Včera v 19:31

Také mám sníženou funkci a už skoro 20 let beru Euthyrox 50. Uzlíky tam jednu dobu byly a když mi to poprvé doktorka řekla, také jsem se bála, co z toho bude. Ale po nějaké době se zase zmenšily a v podstatě vymizely. Dávky léků se mi postupně snižují a na poslední kontrole už Dr. uvažovala o tom, že mi léky úplně vysadí.

gabina80
Včera v 19:51

@mariasimkova1999 ahoj léčím se s tím samým už cca 18 let. Nic hrozného se neděje. Uzlíky se objevují a mizí biopsii jsem už také podstoupila. Nic bolestivého to není. Důležité je brát pravidelně léky.

apokalismus
Včera v 20:22

Uzlíky jsem měla též,i štítku v zánětu... Postupně jsem se vytáhla na euthyrox 125, ale zatím je celkem klid...

mariasimkova1999
autor
Dnes ve 04:14
@eternitka

Také mám sníženou funkci a už skoro 20 let beru Euthyrox 50. Uzlíky tam jednu dobu byly a když mi to poprvé doktorka řekla, také jsem se bála, co z toho bude. Ale po nějaké době se zase zmenšily a v podstatě vymizely. Dávky léků se mi postupně snižují a na poslední kontrole už Dr. uvažovala o tom, že mi léky úplně vysadí.

@eternitka tak toje pěkný 👏👍

mariasimkova1999
autor
Dnes ve 04:15
@jancazao

@mariasimkova1999 ano, měla jsem uzel, bohužel rostl, takže biopsie a potom operace. Nechali mi půlku štítné žlázy a beru doživotně léky.

@jancazao a teď už pohoda?

mariasimkova1999
autor
Dnes ve 04:16
@kakamila12

Mám sníženou funkci, zjištěno cca před 15 lety. Celou dobu léčba letroxem. Uzlíky mám taky, ale nezvětšují se, každý rok kontrolní sono, není je tedy potřeba aktuálně řešit.

@kakamila12 no mě se bohužel zvětšuje pořád ten jeden větší uzel ty malé drobné co mám tak jsou v pohodě prej ...

mariasimkova1999
autor
Dnes ve 04:17
@apokalismus

Uzlíky jsem měla též,i štítku v zánětu... Postupně jsem se vytáhla na euthyrox 125, ale zatím je celkem klid...

@apokalismus měla jste nějaké potíže únava deprese , přibírání?

lti
Dnes v 05:16

Také jsem měla před několika lety jeden uzel, de facto hned mi ho odebrali, byl nezhoubný. Beru doživotně letrox.

jancazao
Dnes v 05:38
@mariasimkova1999

@mariasimkova1999 mě se radši neptej 😊

jancazao
Dnes v 05:38
@mariasimkova1999

@mariasimkova1999 mě se radši neptej 😊

jancazao
Dnes v 05:39
@mariasimkova1999

@kakamila12 no mě se bohužel zvětšuje pořád ten jeden větší uzel ty malé drobné co mám tak jsou v pohodě prej ...

@mariasimkova1999 jak je velký?

dulka333
Dnes v 05:50

Kamarádka měla též uzlíky, možná i uzle ... už se jí špatně polykalo. 2 měsíce zpět byla na operaci.

anonym_ff5590
Dnes v 06:06

Mám Hashimota už 15 let, toho času na Euthyroxu 100. Uzly jsem měla v prvních letech také, postupně vymizely. Na žádné biopsii jsem nikdy nebyla, jen jsem chodila v prvních letech na sono co půl roku, aby se hlídal jejich vývoj. Dnes jsem bez uzlů a při dobrých podmínkách i bez příznaků nemoci.