Su/nejsu dvě minuty ticha sobectví
Dnes jsem si uvědomila jednu věc a nejde mi to z hlavy. Stála jsem v koupelně, zamkla se na dvě minuty a jen jsem tam tak seděla na okraji vany. Nic jsem nedělala. Jen ticho. A první myšlenka byla, že jsem sobecká. Že bych měla být u dětí, ne tady. Že přece dobrá máma nemyslí na sebe. A v tu chvíli mi došlo, jak strašně pokřivené to celé je. Poslední měsíce funguju bez pauzy. Vstávám unavená, usínám unavená, celý den řeším potřeby někoho jiného a ty svoje odsouvám. Když mě něco bolí nebo jsem podrážděná, řeknu si: vydrž, vždyť jsi máma. Jenže pak přijdu k dětem a nemám trpělivost, jsem ostrá, reaguju přehnaně. Ne proto, že bych je nemilovala, ale proto, že jsem prázdná. Úplně.
Strašně se tady oslavuje to, když se žena rozdá do poslední kapky. Jako by to byl ideál. Jenže já mám pocit, že máma, která na sebe kašle, neprokazuje službu nikomu. Ani dětem. Když jsem vyčerpaná, necítí bezpečí, cítí napětí. Když si dovolím chvilku pro sebe, něco se ve mně uklidní a doma je najednou méně křiku. A to mě zároveň děsí i štve. Že jsme se dostali do bodu, kdy se péče o sebe bere jako chyba. Opravdu mě zajímá, odkdy platí, že dobrá máma má zmizet jako člověk.
@anonym_autor na rovinu: Buď potřebuješ psychoterapii, nebo lepší marketingový plán. Jestli nejsi admin, co to tu opakovaně trolí stížnostmi umělé inteligence, tak zavolej na linku důvěry a poraď se s nimi, zjevně máš mnoho starostí, které tě tíží.
Slátanina o ničem. Zamysli se, tvoje maminka se před tebou také zamykala v koupelně nebo jsi na to přišla úplně sama?
Ja se taky zamkla v koupelně, seděla jsem ve vaně a nechala jen téct sprchu a schoulila se... Teda až na to, že dítě hlídal chlap 😂 ... A byl to super pocit, takový oddych... A čas na sebe? S kým máš děti? Sama? Nech děti chlapovi a jdi se projít, jdi s holkama na kávu, jdi si zacvičit, cokoliv... Chodím 2x týdně do fitka a 1x týdně si zaběhat a je to opravdu úleva na chvíli odejít 🙂 a sobecká? Chlap taky taky chodí cvičit, střídáme se, nikdo z nás není sobecký, jen se musíme taky nějakým způsobem udržovat fyzicky i psychicky 🙂
Zrovna čtu knihu Přetíženy, doporučuju

Opět úvaha od anonymu, stvořená AI? Proč?