icon

Villach na prázdniny - dobrý nápad?

2veverka
Dnes v 07:53

Ahojte, hledám nějaké fajn místo na prázdniny, kam bych s dětmi (17, 15 a 9) dojela vlakem a obešla se bez auta a všechni bychom se zabavili. Napadl mě Villach, kam se dá dojet přímým vlakem. Máte prosím někdo zkušenost - je to opravdu lokalita, kde se dá dělat dost věcí s dětmi (hory, kola, jezero) a jde to i bez auta? V Rakousku kolem jezer jsem byla už před spoustou let, mám pocit, že i hodně podražilo. Prosím, dejte mi echo, zda by to mohl být dobrý nápad nebo případně přihoďte jinou lokalitu. Moc děkuji.

maciceksta
Dnes v 08:08

Nebyli jsme bez auta, takže moje rada nebude s přímou zkušeností. Ale doporučuju hledat ubytko s Erlebnis Card, s ní budete mít zdarma dopravu v regionu a když přikoupíš Kärnten Card, tak tam budete mít spoustu vyžití. (některá ubytka mají i tu KärntenCard v ceně). S kartou se pak dostanete na desítky atraktivit a už nic nezaplatíte - lanovky, okružní plavby lodí, Familywald u Ossiacher See a desítky dalších. Ale je asi lepší si propočítat jestli se ta karta bez auta vyplatí. Autem jsme toho stíhali denně víc, tím pádem se pak ta karta zaplatí třeba hned druhý den.

dulka333
Dnes v 08:46

📌

2veverka
autor
Dnes v 08:48
@maciceksta

Nebyli jsme bez auta, takže moje rada nebude s přímou zkušeností. Ale doporučuju hledat ubytko s Erlebnis Card, s ní budete mít zdarma dopravu v regionu a když přikoupíš Kärnten Card, tak tam budete mít spoustu vyžití. (některá ubytka mají i tu KärntenCard v ceně). S kartou se pak dostanete na desítky atraktivit a už nic nezaplatíte - lanovky, okružní plavby lodí, Familywald u Ossiacher See a desítky dalších. Ale je asi lepší si propočítat jestli se ta karta bez auta vyplatí. Autem jsme toho stíhali denně víc, tím pádem se pak ta karta zaplatí třeba hned druhý den.

@maciceksta Děkuji za tip. Pokud primárně hledám na Bookingu, ta Erlebnis Card by tam měla být zmíněna? Teď mi jde primárně o to, zda je Villach dobrou destinací, nebo zda v Rakousku hledat o kus dál.

babka
Dnes v 09:09

Villach je pekna lokalita. Ale ja tam bez auta taky nikdy nebyla, takze netusim. Mas pravdu, ze kolem jezer to dost podrazilo, ale porad se da anjit ubytko za rozumnou cenu, kdyz ma clovek stesti. Ale Villach je fajn, mam to tam rada