icon

Výlety ČR

ladyhacek
Dnes v 09:46

Dobrý den/ahoj
Jaké výlety na léto plánujete? Nebo kde jste byli a líbilo se Vám.
(Uveďte i kraj 😉 )
Ja prosim hledám nějaký hrad/zámek, nejlépe okolí východ Středočeského kraje, Vysočina, ale není podmínkou , u objektu nejlépe i park, a okruh který je zaměřen na rytíře.
Děkuji

levandule_k
Dnes v 10:30

Pěkný hrad ve Středočeském kraji je Křivoklát, s těmi rytíři to bude složitější. Obecně na hradě jsou rytířské sály, ale vyloženě zaměřený okruh jsem nepotkala.

Mně se líbí Pernštejn - sice Jihomoravský kraj, ale kousek od hranic kraje Vysočina, dále se mi líbil Bítov (Jihomoravský kraj), tam je jako samostatný okruh prohlídka zbrojnice, což asi také není úplně ono, co hledáte.

Největší sbírku rytířské zbroje jsem viděla v Toweru, ale Londýn je dost z ruky a výlet je to v jiné cenové kategorii.

nekiaxy
Dnes v 11:28

Zámek Opočno, okres Rychnov nad Kněžnou (HK), má úžasnou zbrojnici a okruh zaměřený tímto směrem. Park je také hezký. Ještě mohu doporučit Vojenské muzeum v Praze, jde jít klidně jen do středověké a raně novověké části.

hadruska
Dnes v 16:11

Zruc nad Sazavou ma i rytirskou stezku a hezky park.Svetla ma nadherny park.Krasny je Konopiste-park,obora i prohlidka s okruhem se zbranema.A ja se chystam do Lipnice.U ni je stezka odposlechu.A samo,nejhezci je nas maly park v Odlochovicich a kousek v Ratmericich se sekvojovci.Ale nejsou tam rytiri 🙂

ladyhacek
autor
Dnes v 17:59
@nekiaxy

Zámek Opočno, okres Rychnov nad Kněžnou (HK), má úžasnou zbrojnici a okruh zaměřený tímto směrem. Park je také hezký. Ještě mohu doporučit Vojenské muzeum v Praze, jde jít klidně jen do středověké a raně novověké části.

@nekiaxy v muzeu jsme byli 👍 Konopiste vypadá jako favorit. Děkuji